Videokamery Canon SD flash

8. 1. 2009 13:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Více zábavy, více svobody – Canon představuje své nejmenší SD flash videokamery

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Canon vnáší novou vlnu zábavy do tvorby videa – představuje své nejmenší a nejstylovější videokamery se záznamem ve formátu Standard Definition. Každá videokamera z nové řady, kterou tvoří modely LEGRIA FS22, LEGRIA FS21, LEGRIA FS20 a LEGRIA FS200, nabízí záznam do mimořádně kompaktní a energeticky úsporné flash paměti a natáčí nepřetržitě až tři a půl hodiny na jedno nabití baterie.

Všechny modely disponují četnými praktickými funkcemi, jež natáčení usnadňují na maximum a dovolují uživatelům tvořit bez omezení. Je-li aktivovaná unikátní funkce společnosti Canon Videomomentka (Video Snapshot), po každém stisknutí tlačítka snímání kamera automaticky natočí krátký videoklip – tyto krátké klipy lze pak v kameře spojit a přehrávat v sérii. Nová funkce Předtočení (Pre REC) dokáže k natočené akci přidat tři sekundy, které předcházely záznamu spuštěnému stisknutím tlačítka snímání, čímž zaručuje, že vám klíčový záběr neunikne. Nové samostatné tlačítko přehrávání (Playback) pak usnadňuje přehrávání záznamu. Přední modely této řady nabízejí všestranný systém záznamu do dvou flash pamětí – nahrávají do interní paměti a na paměťové karty. V nabídce jsou modely s interní pamětí o kapacitě 32 GB, 16 GB a 8 GB. LEGRIA FS200, nabízená ve čtyřech barevných provedeních, snímá přímo na paměťovou kartu, jež je ideálním médiem pro okamžité sdílení pořízených videosnímků.
„Nová řada videokamer LEGRIA FS kombinuje všechny přednosti mimořádně oblíbené flash paměti s unikátními technologiemi s nebývale snadným použitím,“ uvedl Mogens Jensen, ředitel divize Canon Consumer Imaging, Europe. „Natáčení špičkového videa nikdy nebylo snadnější.“

Hlavní charakteristiky:
- Odlehčený stylový design, hmotnost pouhých 230 g – nejlehčí videokamery Canon
- Způsob záznamu:
o Modely se záznamem do dvou flash pamětí snímají na paměťové karty SD/SDHC a do interní paměti – k dispozici jsou modely s kapacitou 32 GB (LEGRIA FS22), 16 GB (LEGRIA FS21) a 8 GB (LEGRIA FS20)
o LEGRIA FS200 nabízí přímý záznam na karty SD/SDHC
- Některé z nových funkcí, jež usnadňují natáčení:
o Videomomentka (Video Snapshot) – zábavný způsob tvorby videomontáží přímo v kameře
o Předtočení (Pre REC) – záruka, že nepropásnete klíčové momenty
- Jednodušší ovládání díky novému režimu duálního záznamu (Dual Shot) – video a fotografie lze snímat bez nutnosti přepínání snímacích režimů a uživatelé se mohou plně soustředit na snímanou scénu
- Systém mimořádně výkonného zoomu Advanced Zoom přiblíží snímaný objekt bez snížení kvality obrazu – 45x zvětšení (LEGRIA FS22, LEGRIA FS21 a LEGRIA FS20) a 41x zvětšení (LEGRIA FS200)
- Nová funkce rychlého nabití Quick Charge zajišťuje vysokorychlostní dobíjení baterií; 3x vyšší rychlost znamená, že po dobití trvajícím pouhých 20 minut můžete natáčet jednu hodinu
- Vstup pro mikrofon a zdířka pro prvotřídní zvukový záznam
- Snadné sdílení – kompatibilita s externí DVD vypalovačkou Canon DW-100; disk se softwarem Software Solution Disk a software PIXELA ImageMixer pro střih a úpravy videa jsou součástí standardní výbavy

Navrženy pro radost – přednosti flash paměti
Všechny nové kamery řady LEGRIA FS, které jsou výrazně menší než předchozí modely FS11, FS10 a FS100, se pohodlně vejdou do kapsy nebo do malé kabelky. Díky hmotnosti 230 g je můžete mít s sebou po celý den.
Jejich odlehčeného designu bylo dosaženo díky použití systému s flash pamětí. Flash paměť, která je podstatně menší a lehčí než běžné nahrávací formáty, s sebou přináší celu řadu dalších předností. Patří mezi ně rychlejší náběh kamery a pružnější odezva a také energetická úspornost – v porovnání s dalšími záznamovými médii flash paměť uživatelům dovoluje delší natáčení. Flash paměť je rovněž mimořádně odolná. Oproti páskám a pevným diskům nemá žádné pohyblivé součásti a záznam je bezpečně chráněn, i když kamera nedopatřením spadne nebo je vystavena otřesům.

Kromě mimořádně energeticky úsporného systému flash paměti modely nové řady LEGRIA FS přinášejí zbrusu novou funkcí, jíž je funkce rychlého nabíjení (Quick Charge). S její pomocí si po celodenním natáčení můžete dopřát další hodinu natáčení, kterou budete mít k dispozici po 20minutovém dobití.
Všestranná záznamová média
Pro uživatele požadující maximální flexibilitu jsou ideální videokamery se záznamem do dvou flash pamětí, které umožňují natáčení do interní paměti a na paměťové karty.
Nejvyšší model řady LEGRIA FS22 disponuje vnitřní pamětí o kapacitě 32 GB, která vystačí pro záznam dlouhý přes 20 hodin. Uživatelé se tak nemusí starat a nosit s sebou náhradní média. Pro dlouhé natáčecí dny lze záznamovou kapacitu rozšířit o místo na paměťových kartách. LEGRIA FS21 nabízí 16GB vnitřní paměť, která pojme přes 10 hodin záznamu. A na kameru LEGRIA FS20 s interní pamětí 8 GB natočíte přes 5 hodin videa.
Pro uživatele, kteří se rádi dělí o pořízené snímky s druhými, je vhodná kamera LEGRIA FS200 se záznamem přímo na paměťové karty SD a SDHC (High Capacity) – paměťové karty jsou běžně dostupným a poměrně levným médiem, které je ideální pro sdílení pořízených záznamů s přáteli.
Snadné natáčení
Kromě předností flash paměti nabízí nové kamery řady LEGRIA FS celou škálu vynikajících snímacích funkcí.
Unikátní novinkou, již nabízejí videokamery modely Canon pro rok 2009, je režim Videomomentka (Video Snapshot), který umožňuje snadné celodenní natáčení a s jehož pomocí odpadá nutnost náročného stříhání a editace. Jedním stisknutím tlačítka můžete natáčet čtyřsekundové videosekvence. Poté montáží jednotlivých klipů vytvoříte působivé video. Finální verzi videa lze navíc doplnit o hudební doprovod – uživatelé si mohou vybrat ze zvukových záznamů v kameře, na něž se nevztahují autorská práva, nebo mohou použít oblíbenou hudbu z počítače.
Při otevřeném LCD displeji funkce Předtočení (Pre REC) nepřetržitě udržuje ve vyrovnávací paměti poslední tří sekundy záznamu scény. V momentě, kdy uživatel stiskne tlačítko snímání, se tyto tři sekundy záznamu automaticky přidají před začátek snímaného klipu. S touto funkcí se můžete spolehnout, že nepropásnete ani jeden záběr, a to ani v případě, kdy se snímaná akce vyvíjí rychleji, než jste čekali. Funkce Pre REC tak uživatelům umožňuje vrátit čas.
Video, nebo fotky? Režim Dual Shot nabízí snadné řešení.
Kromě speciálních režimů pro snímání videa a fotografií, jež uživatelům nabízejí široké možnosti pro manuální ovládání, uživatelé mají na kruhovém voliči k dispozici třetí volbu, jíž je režim duálního záznamu (Dual Shot). Přepnutím do režimu duálního záznamu klíčová nastavení přejdou do automatického režimu a uživatelé se tak mohou plně soustředit na filmování videa nebo fotografování. V režimu duálního záznamu lze fotografovat kdykoliv, i během natáčení videa.
Zjednodušení doznal také přístup k režimu přehrávání. Jediným stisknutím speciálního tlačítka uživatelé získají přístup k menu s miniaturami pořízených videosnímků a fotografií a mohou je začít přehrávat.
Výkonný procesor DIGIC DV II – až 45x Advanced Zoom
Unikátní procesor Canon DIGIC DV II, primárně vyvinutý pro vysoké nároky formátu HD, zajišťuje kamerám řady LEGRIA FS vysoce výkonné a kvalitní zpracování obrazu. Tento procesor v kombinaci se špičkovou optikou originálního objektivu Canon umožňuje každé kameře nabídnout mimořádně velké přiblížení systému Canon Advanced Zoom – uživatelé si tak mohou snímanou scénu přiblížit bez snížení kvality obrazu. Systém Advanced Zoom poskytuje 45x zvětšení (LEGRIA FS22, LEGRIA FS21 a LEGRIA FS20) a 41x zvětšení (LEGRIA FS200).
Další praktické prvky
Na rozdíl od mnohých videokamer se záznamem ve formátu Standard Definition jsou modely řady LEGRIA FS standardně vybaveny mikrofonním vstupem a zdířkou pro sluchátka, které představují nejlepší způsob záznamu zvuku a jeho sledování během natáčení.
Díky snadno použitelnému softwaru, který je součástí balení, je střih, úpravy i sdílení videa úžasně snadné, ať se jedná o vypalování DVD nebo nahrávání na web. Navíc je každá videokamera řady LEGRIA FS kompatibilní s externí DVD vypalovačkou Canon DW-100, praktickým nástrojem umožňujícím snadnou archivaci pořízených záznamů.

Tiskové zprávy

Diskuse