NETGEAR dokončil akvizici společnosti CP Secure

8. 1. 2009 13:14    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR dokončil akvizici společnosti CP Secure, Inc.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Bezpečnostní platformy CP Secure přinášejí výrobkům NETGEAR nové funkce pro zvýšení ochrany malých a středně velkých firem

NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, oznámil, že dokončil převzetí společnosti CP Secure International Holdings Limited (dále jen „CP Secure“), předního dodavatele komplexních bezpečnostních řešení, která zajišťují ochranu podniků před nebezpečím šířeným prostřednictvím internetu či elektronické pošty.

Proces akvizice odstartoval uzavřením oboustranné dohody o akvizici CP Secure 22. září 2008. Společnost NETGEAR se v ní zavázala zaplatit hotově 14 milionů amerických dolarů, na něž byl majetek CP Secure vyčíslen, a dalších 3,5 milionu amerických dolarů v hotovosti, pokud dojde ke splnění předem stanovených podmínek. Všechny náležitosti smlouvy byly splněny a kupní cena vyplacena v plné výši. Portfolio CP Secure bude začleněno do nabídky NETGEAR v rámci nové produktové řady ProSecure, která bude nabízet zařízení poskytující podnikovým uživatelům robustní a komplexní ochranu jejich sítí, přístupu na web a e-mailové komunikace.

Akvizice CP Secure přináší zákazníkům společnosti NETGEAR tyto hlavní výhody:
• Integraci nové skenovací technologie CP-Secure, která umožňuje nepřetržitou kontrolu internetového a emailového datového přenosu bez snížení výkonu sítě, která dosahuje až pětkrát většího výkonu než konkurenční řešení.
• Modul založený na proaktivní detekci internetových hrozeb umožňující novým zařízením NETGEAR předvídat neznámé a dosud nepopsané viry, malware a spyware.
• Distribuovanou architekturu pro analýzu spamu, která využívá „in the cloud“ přístup a dokáže do minuty zpracovat příchozí data tak, aby lokalizovala ohniska spamu a dokázala jej zastavit.
• Nová bezpečnostní zařízení řady ProSecure založená na technologii CP Secure, jež bude možné okamžitě nasadit do provozu bez nutnosti rekonfigurace sítě či e-mailového a web serveru.
• Produktová řada ProSecure nabídce řešení, která obohatí SMB trh přístroji se zabezpečením nejvyšší podnikové třídy a navíc výrazně jednodušším používáním.

,,Jsme velmi potěšeni, že celý akviziční proces proběhl zcela bez komplikací, podle stanoveného harmonogramu a byl završen v očekávaném termínu,“ řekl Patrick Lo, výkonný ředitel společnosti NETGEAR. „Díky této akvizici dále posílíme náš stávající vysoký podíl na SMB trhu. Technologie CP Secure navíc dává našim zákazníkům jistotu, že dostanou nejkomplexnější integrované řešení pro zabezpečení jejich sítí i aplikací a zajištění trvalé obchodní kontinuity.“

Dokončením akvizice majetku CP Secure se zároveň její původní pracovní tým 46 vývojářů z technického centra začlenil do inženýrské divize společnosti NETGEAR; nový tým obohacený o specialisty společnosti CP Secure vytváří jedinečnou skupinu zaměřenou na hardware, software a řešení pro síťovou bezpečnost z celosvětového pohledu. Současný výkonný ředitel společnosti CP Secure, Shuang Ji, se stává viceprezidentem pro oblast vývoje bezpečnostních řešení společnosti NETGEAR.

První přístroje z nové produktové řady ProSecure přinášející řešení určených pro web, elektronickou poštu a jednotnou správu hrozeb plánuje společnost NETGEAR uvést v průběhu příštích 12 měsíců.

Tiskové zprávy

Diskuse