SSD Kingston Digital

9. 1. 2009 10:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Digital poprvé představuje pevná úložiště SSDNow řady E a M

SSD Kingston Digital

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nové vysoce výkonné SSD disky s rozhraním SATA jsou určeny pro firemní trhy

Mezinárodní veletrh CES, Las Vegas, (Nevada) a Fountain Valley (Kalifornie) -- Kingston Digital Inc., dceřiná společnost společnosti Kingston Technology Company, Inc., zajišťující výrobu a distribuci pamětí typu flash, dnes oznámila zahájení dodávek prvních dvou produktů řady pevných úložišť (SSD) s názvem SSDNow – modely SSDNow E Series a SSDNow M Series. Cílovou skupinou pro SSD disky společnosti Kingston jsou firmy v žebříčku Fortune 1000 a vybrané vertikální trhy. Disky SSDNow E Series jsou navržené speciálně pro serverové prostředí, zatímco modely SSDNow M Series jsou určené pro náročné mobilní profesionály, kteří od svých notebooků vyžadují špičkový výkon. Disky Kingston SSDNow E Series a M Series používají pevná úložiště společnosti Intel, která jsou nejvýkonnější na současném trhu.

„S radostným napětím vstupujeme na trh SSD disků s pevnými úložišti SSDNow E Series a M Series. Spojení nejrychlejších SSD disků na světě a mohutných distribučních kapacit spolu s vyhlášenou zákaznickou podporou společnosti Kingston nám v této oblasti zaručuje úspěch,“ řekl Mark Leathem, ředitel divize vývoje flash pamětí společnosti Kingston. „Výkonnostní parametry těchto prvních dvou produktů překonávají všechny meze a naši podnikoví zákazníci je budou velmi rádi používat v serverech a ve firemních noteboocích.“

Disky SSDNow E Series a M Series umožňují dosáhnout větší návratnosti investic díky zvýšené výkonnosti, která je zajištěna díky ohromujícímu počtu vstupních a výstupních operací za sekundu (input and output operations per second – IOPS). Vyšší hodnota IOPS u disků SSDNow E Series znamená, že firmy budou potřebovat podstatně menší počet SSD disků ve srovnání se standardními harddisky (HDD), což současně povede k úsporám energie v serverovém prostředí. U disků SSDNow M Series je díky vysoké hodnotě IOPS možné dosáhnout rychlejšího bootování a otevírání aplikací, což ještě více přispěje ke zvýšení produktivity mobilních profesionálů.

Pevná úložiště Kingston SSDNow používají standardní rozhraní SATA pro harddisky, ale na rozdíl od nich jsou velmi odolné a mohou snášet podmínky i v extrémním prostředí, protože neobsahují žádné pohyblivé části. Disky SSDNow E Series a M Series jsou vybaveny technologií S.M.A.R.T (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology), která monitoruje integritu a spolehlivost disků. Disky mají tříletou záruku, nepřetržitou technickou podporu a program KingstonCare*, který představuje komplexní sadu nástrojů a služeb zaměřených na minimalizaci odstávek. Další podrobné informace můžete získat na webových stránkách společnosti Kingston na adrese www.kingston.com.

Vlastnosti a technické údaje disků Kingston SSDNow M Series a E Series:

• Rychlost: SSDNow E Series: 250 MB/s čtení, 170 MB/s zápis
SSDNow M Series: 250 MB/s čtení, 70 MB/sec zápis
• Odolnost: žádné pohyblivé mechanické části – SSD disky zvládnou i drsnější podmínky
• Záruka: tříletá záruka společnosti Kingston, nepřetržitá technická podpora a program KingstonCare*
• Formát provedení: 2,5"
• Rozhraní: SATA 1,5 Gb/s a 3,0 Gb/s
• Kapacity**: SSDNow E Series: 32 GB
SSDNow M Series 80 GB
• Teploty pro skladování: -55° C až 95° C
• Provozní teploty: 0° C až 70° C
• Rozměry: SSDNow E Series: 69,85 mm x 100 mm x 7 mm
SSDNow M Series: 69,85 mm x 100 mm x 9,5 mm
• Hmotnost: SSDNow E Series: 80 gramů (± 2 gramy)
SSDNow M Series: 86 gramů (± 2 gramy)
• IOPS (počet vstupních a výstupních operací za sekundu):
SSDNow E Series: náhodné čtení 4K: 35K; náhodný zápis 4K: 3.3K
• Snesitelné vibrace během provozu: 2,17 G (7–800 Hz)
• Snesitelné vibrace mimo provoz: 3,13 G (10–500 Hz)
• Spotřeba***: SSDNow E Series: Aktivní: 2,4 W TYP; Spánek: 0,06 W TYP
SSDNow M Series: Aktivní: 0,15 W; Spánek 0,06 W TYP
• Předpokládaná životnost: SSDNow E Series: 2 milióny hodin bez poruchy (MTBF)
SSDNow M Series: 1,2 miliónu hodin bez poruchy (MTBF)
• Náraz při provozu: 1.000 G/0,5 ms během provozu i mimo provoz

* Pouze disky SSDNow E Series. Dostupnost programu KingstonCare konzultujte s obchodním zástupcem.
** Část z uvedené kapacity je využita pro formátování a další funkce a není proto k dispozici pro ukládání dat. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese www.Kingston.com/flash_memory_guide.
*** Měřeno pomocí IO metru

Pevná úložiště Kingston SSDNow E a M Series
Označení modelu - Kapacity a vlastnosti
SNE125-S2/32GB - 32 GB 2,5″ SATA SSD
SNM125-S2/80GB - 80 GB 2,5″ SATA SSD

Tiskové zprávy

Diskuse