Intel - podpora pro internetové služby v televizi

13. 1. 2009 11:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel představil podporu pro internetové služby v televizi

Kabelové i televizní stanice, filmová studia a výrobci spotřební elektroniky využívají předností nového čipu Intel® Media Processor CE 3100.

Společnost Intel představila širokou podporu své vize, která přinese na televizní obrazovky nejrůznější internetové aplikace. Stane se tak prostřednictvím nových zařízení založených na čipu Intel® Media Processor CE 3100. Tento nový procesor od společnosti Intel je prvním produktem z nové řady jednoúčelových zařízení „systém na čipu“ (System on Chips) navržených speciálně pro potřeby výrobců spotřební elektroniky.

Loni v srpnu načrtl Eric Kim, senior viceprezident divize Intel Digital Home Group, vizi společnosti v oblasti spotřební elektroniky. Uvedl, že Intel plánuje zpřístupnit internetový obsah přes televizní přijímače, a to prostřednictvím specializovaných procesorů a nové televizní aplikační platformy nazvané Widget Channel, kterou vyvinul ve spolupráci se společností Yahoo! Inc.* V současnosti tuto novou příležitost začíná využívat řada společností působících v oblasti spotřební elektroniky i zábavy.

„Intel spolupracuje s předními výrobci spotřební elektroniky, kabelovými i televizními stanicemi a filmovými studii a snaží se zákazníkům přinést nový druh televizní zábavy,“ vysvětluje Kim. „Snažíme se zaměřit na rozšíření tradičního sledování televizního vysílání o doplňkové miniaplikace. Ty zvětší nabídku obsahu, přinesou informace v reálném čase a poskytnou interaktivní funkce. Veškeré nové miniaplikace bude navíc možné přizpůsobit přáním, potřebám a požadavkům každého uživatele. Widget Channel v kombinaci s čipem Media Processor CE 3100 přináší potřebný výkon a flexibilitu, což bylo vidět na připojených zařízeních, která tyto televizní miniaplikace nabízela.“

Internet v televizi – od vize po realitu

Intel spolupracuje s nejvýznamnějšími vysílacími společnostmi včetně CBS*. Ty věří, že Widget Channel umožní vysílacím společnostem a výrobcům spotřební elektroniky poskytnout zákazníkům to, co chtějí. CBS zvažuje možnosti využití platformy Widget Channel jako další kanál pro distribuci svých programů. Tato vysílací společnost na veletrhu CES představila prototypy, které spotřebitelům přinesou širší nabídku, interakci a vyšší flexibilitu.
mek.