Paměťové karty Panasonic SDXC

14. 1. 2009 09:32    Rubrika: Tiskové zprávy

SD CARD ASSOCIATION (SDA) OZNÁMILA NOVÝ STANDARD PAMĚŤOVÝCH KARET FORMÁTU SD, SDXC

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Panasonic, zakladatel SDA, oznámila podporu SDXC

SD Card Association, jejímž je společnost Panasonic zakládajícím členem, ohlásila novou generaci paměťových karet SD – SDXC (zkratka pro SD eXtended Capacity), který představuje nový standard pro ukládání dat. Kapacita těchto karet se bude pohybovat od 32 GB do 2TB. Standard SDXC bude sloužit jako specifikace jak pro samotné paměťové karty formátu SD o kapacitě přes 32GB, tak pro zařízení, na nichž budou tyto karty provozovány. Nové paměťové karty budou uživatelům nabízet kapacity až do 2TB při rychlostech čtení/zápisu 300MB/sekundu.

Společnost Panasonic podporuje zavedení a vývoj standardu SDXC a plánuje uvést na trh paměťovou kartu o kapacitě 64GB, tedy více než má současný dvojvrstvý disk Blu-ray. Tato novinka umožní uživatelům pohodlnější ukládání větších datových objemů, takže si všechny důležité okamžiky svého života budou moci vychutnat ve vysokém rozlišení.

Panasonic podporuje používání a aplikaci paměťových karet SDXC, neboť právě taková úložná zařízení mohou zajistit dostupnost obsahu v kvalitě HD, který tak půjde snadno pořizovat, sdílet, přenášet a jinak s ním manipulovat. Paměťové karty SDXC umožní pohodlný přenos velkých datových objemů obsahu HD z jednoho zařízení na druhé.

Ceny a dostupnost paměťových karet Panasonic SDXC budou zveřejněny později.

Tiskové zprávy

Diskuse