Servery HP Integrity ušetří až 70 % nákladů

16. 1. 2009 08:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Přechod na servery HP Integrity ušetří až 70 % nákladů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP oznámila, že 40 jejích evropských zákazníků v minulých měsících úspěšně přešlo ze starších mainframe systémů na servery HP Integrity. Díky tomu dosáhli až 70% finanční úspory.(1)

Firmy stále častěji přesunují z mainframů na servery HP Integrity své důležité podnikové aplikace ve snaze ušetřit vysoké náklady za provoz hardwaru a licencování softwaru. HP plánuje v příštích 12 měsících pomoci s migrací dalším 125 evropským firmám.

Dlouhodobě silný podíl HP na trhu je dalším důkazem důvěry zákazníků v servery HP Integrity jako alternativu mainframů. Z hlediska tržeb na serverovém trhu v Evropě, na Blízkém východě a v Africe (EMEA) se HP podle IDC dělí o prvenství; podle údajů za druhé čtvrtletí 2008 má HP 32,7% podíl na trhu.(2) Servery HP Integrity reprezentují většinu tržeb divize HP Business Critical Systems v regionu EMEA se 78% podílem za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2008.(3)
„Zákazníci už mají dost stoupajících nákladů a neflexibility mainframových systémů, která má nežádoucí dopad na chod jejich podniků,“ řekl Ruud Vrolijk, viceprezident a ředitel Business Critical Systems, HP EMEA. „HP pomáhá zákazníkům připravit se na jejich budoucí potřeby tím, že se zbaví zbytečných výdajů a zmodernizují své zastaralé aplikace. Otevřená, modulární řešení HP Integrity lze totiž daleko ekonomičtěji a flexibilněji přizpůsobovat změnám byznysu.“

Větší flexibilita s nižšími náklady
Společnosti různých velikostí v různých odvětvích získávají přechodem na systémy HP Integrity měřitelné výsledky: HP např. pomohla portugalské Veřejné bezpečnostní policii (PSP) přesunout její Strategický informační systém ze stávajícího mainframu IBM na systém HP Integrity.

„Snahou PSP bylo snížit náklady na technologickou platformu,“ řekla Maria Eduarda Lopes, IT ředitelka v PSP. „Otevřená platforma podstatně snížila celkové náklady na vlastnictví, zajistila vysokou flexibilitu a ušetřila čas potřebný na údržbu.“

Mezi další zákazníky v regionu EMEA, kteří ve snaze o úsporu nákladů na provoz datového centra a dosažení větší flexibility provedli migraci z mainframových systémů na servery HP Integrity, patří např. Amadeus, Banco Espirito, Continental AG, Mashreqbank či Portugalské vzdušné síly.

Rychlé prosazování platforem založených na procesorech Intel® Itanium®
Především ve finančním a telekomunikačním sektoru v regionu EMEA zaznamenává Intel odklon podniků od starších mainframových prostředí a jejich postupné nahrazování flexibilnějšími a spolehlivějšími systémy založenými na procesorech Intel Itanium, jako jsou právě servery HP Integrity. Výsledkem jsou nižší náklady na IT oddělení a vysoce optimalizované datové centrum pro kriticky důležité operace, které připraví organizace na budoucí potřeby.

„Procesor Intel Itanium má vzhledem k robustním plánům dalšího rozvoje výbornou pozici jako řešení náhrady mainframů pro důležité podnikové aplikace – například pro plánování podnikových prostředků, řízení vztahů se zákazníky nebo analýzu podnikových dat,“ řekl Joachim Aertebjerg, manažer serverového byznysu v regionu EMEA, Intel. „Rychlé prosazování serverů HP Integrity a migrace ze zastaralých mainframových prostředí jednoznačně potvrzuje schopnost procesorů Itanium vyhovovat rostoucím požadavkům odvětví s vysokými nároky na výkon. Společně se silnými partnery v IT průmyslu, jako je HP, bude Intel nadále rozvíjet platformu Itanium novými inovacemi a výrobními technologiemi.“

Pro pokrytí rostoucí poptávky po migracích z mainframů založila společnost HP v Evropě střediska HP Mainframe Migrations Centre of Excellence, která zajišťují kvalitní realizaci migračních projektů zákazníků. Hlavní centrum sídlí v Madridu, druhé v Bukurešti. Prostřednictvím podrobné znalostní databáze a vysoké technické odbornosti pomáhají pracovníci center místním týmům v zemích EMEA ve všech fázích spolupráce, migrace a implementace. Při mainframových migracích tato centra pomáhají uplatňovat nejlepší doporučené postupy.

Nejnovější inovace serverů HP Integrity
Kromě úspěchů HP s přechodem zákazníků na servery Integrity byla tato produktová řada nedávno rozšířena o tato vylepšení:
• Nové operační prostředí HP-UX 11i v3 se zabudovaným virtualizačním softwarem zjednoduší a urychlí unixové implementace zákazníků, zároveň také pomůže omezit náklady na údržbu.
• QuickTransit pro přechod z platformy Solaris/SPARC na Linux/Itanium pomůže uživatelům s přesunem podnikových aplikací z hardwaru SPARC na servery HP Integrity se systémem HP-UX nebo Linux.
• HP Integrity BL870c: první blade server HP se čtyřmi sokety, který spojuje podporu důležitých podnikových aplikací s modulární infrastrukturou a energetickou účinností platformy HP BladeSystem. Tento server ušetří až 25 % spotřebované energie.
• HP Insight Dynamics – VSE: první integrované řešení pro správu serverů umožňuje zákazníkům vizualizovat, plánovat a měnit jejich fyzické a virtuální prostředky podle aktuální potřeby.
• HP Integrity NonStop BladeSystem: první systém se zaručenou 24/7 odolností vůči poruchám; pomocí blade serverů dosahuje maximální provozuschopnosti a účinnosti.

Tiskové zprávy

Diskuse