BlackBerry 8900 nově u T-Mobile

16. 1. 2009 18:33    Rubrika: Tiskové zprávy

- Oproti BlackBerry 8310 nabízí jemnější displej, lepší fotoaparát, WiFi, natáčení videa, 4krát větší paměť a nové uživatelské rozhraní

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



T-Mobile dnes uvádí na český trh nejnovější mobilní telefon značky BlackBerry, model 8900. Tento nástupce velice oblíbeného BlackBerry 8310 přináší řadu nových a vylepšených funkcí. Přitom je ještě o několik milimetrů tenčí a o jeden gram lehčí. Nový BlackBerry 8900 u T-Mobile lze pořídit již od 3 999 Kč nebo za nedotovanou cenu 9 799 Kč.

BlackBerry je celosvětovým standardem pro firemní komunikaci. Stejně jako ostatní zařízení této značky, i nový BlackBerry 8900 podporuje push e-mail synchronizaci s poštovními servery Microsoft Exchange, Lotus Domino či Novell GroupWise. Nechybí samozřejmě ani vysoký stupeň zabezpečení prostřednictvím hesla a možnost šifrovaného přístupu do podnikové sítě (s podporou algoritmů AES či 3DES).

Pro firemní zákazníky přibyla důležitá podpora bezdrátových sítí WiFi (IEEE 802.11b/g), která zejména na cestách v zahraničí umožňuje rychlý a levný přístup k podnikové síti i e-mailům. Kromě WiFi mají uživatelé BlackBerry 8900 k dispozici mobilní datové sítě GPRS a EDGE, včetně všech čtyř světových GSM pásem.

Samozřejmostí je i podpora služby BlackBerry Internet Service pro všechny zákazníky, kteří nemají vlastní poštovní server a využívají e-mailové servery podporující protokoly POP3 nebo IMAP. Výhodou je snadné nastavení přímo z telefonu, možnost synchronizace až 10 schránek a práce s přílohami ve standardních formátech.

Telefon nabízí již tradičně plnohodnotnou QWERTZ klávesnici a nový vylepšený displej s rozlišením 480\xD7360 bodů schopný zobrazit 65 tisíc barev. Další příjemnou novinkou je integrovaný digitální fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpix, který nově umí pořizovat také videa s rozlišením 240\xD7180 bodů. Pro jejich ukládání je k dispozici 256 MB integrované paměti či slot na microSD karty s kapacitou až 16 GB. Vestavěný multimediální přehrávač si poradí se všemi populárními formáty audia a videa, včetně MP3, WMA, DivX, Xvid či WMV. Pro poslech hudby lze využít i přiložená stereo sluchátka. Kromě multimediálních funkcí nechybí ani integrovaná GPS a podpora pro aplikaci BlackBerry Maps, která je předinstalována.

I přes všechny nové funkce a vylepšený displej BlackBerry 8900 nepřišlo o pro tuto značku charakteristickou velmi dlouhou výdrž baterie. Použitý 1400 mAh Li-Ion akumulátor udrží telefon po dobu 356 hodin v pohotovostním režimu nebo nabídne 330 minut hovoru. Úplné nabití přístroje trvá jen 2,5 hodiny.

Tiskové zprávy

Diskuse