O2 - granty v rámci programu ICT

19. 1. 2009 19:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Granty na technologie pro malé a střední podniky do konce února

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Koncem února letošního roku končí možnost žádat o granty v rámci programu ICT v podnicích, který spravuje agentura CzechInvest. Program v současné výzvě uvolní na modernizaci ICT (informační komunikační technologie) miliardu korun. Tato nabídka je určena pro firmy, které mají méně než 250 zaměstnanců a sídlo mimo území hl. města Prahy. Pokud se zájemce zařadí mezi úspěšné uchazeče, může z přiděleného grantu pokrýt až 60 % nákladů na modernizaci svého ICT. Evropské fondy jsou jedním z významných nástrojů, které v současné ekonomické situaci mohou podnikatelům pomoci. Představitelé ministerstev, které dotace rozdělují, potvrzují, že vzhledem ke globální finanční krizi se budou snažit celý proces maximálně urychlit a vyjít vstříc co nejširšímu počtu uchazečů.

"Získání evropské dotace je pro firmy jedním z nejefektivnějších způsobů, jak si pořídit nejmodernější ICT technologie,"komentuje grantový systém Jan Los, ředitel pro prodej v podnikatelském segmentu, společnosti Telefónica O2. "Naše společnost má s financováním a navrhováním projektů podle požadavků EU bohaté zkušenosti. Zákazníkům jsme schopni na míru připravit takové řešení, které zadaným parametrům bude vyhovovat" dodává.

Telefónica O2 průběžně monitoruje podmínky pro projekty z evropských fondů a své produkty jim přizpůsobuje. Samotné grantové projekty totiž musí splňovat velké množství parametrů, které se týkají například uznatelnosti nákladů, forem financování apod.

Dotace dokáží pomoci s pořízením zdánlivě běžných služeb O2 jako je například připojení k internetu, vybavení podniku výkonnějšími počítači, ale i dalších služeb jako kancelář v mobilu či vzdálená správa firemní sítě. Důležitou skutečností je, že nemusí jít jen o prostou obnovu stávajícího vybavení firmy. Právě inovativní řešení společnosti Telefónica O2 pomáhají zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních firem, což je také hlavní prioritou tohoto programu.

Proces získání evropských dotací znamená stále mnoho administrativy. Aby společnost svým zákazníkům co nejvíce usnadnila získání a čerpání prostředků EU, spustila v listopadu službu O2 Grantový poradce. Tento portál podnikateli umožní snadno se zorientovat v evropských fondech a nechat si zdarma doporučit vhodný dotační program. Pokud bude mít uchazeč zájem o zpracování projektu na získání dotace pro ICT, bude mu tato služba poskytnuta za velmi výhodných podmínek. Za službu zaplatí pouze v případě úspěšného získání dotace. Detailní informace o nabídce a možnostech čerpání grantů EU lze nalézt na stránkách www.grantovyporadce.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse