Úložiště videa - D-Link DNS-722-4 a DNS-726-4

20. 1. 2009 16:22    Rubrika: Tiskové zprávy

D-Link rozšiřuje sortiment pro IP kamerový dozor

Úložiště videa - D-Link DNS-722-4 a DNS-726-4

Nová rodina videorekordérů vychází z technologie síťového uložiště dat D-Link pro 2 disky

D-Link, výrobce end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, představuje novou řadu produktů pro střežení přes internet – síťové videorekordéry (NVR). Mají kompaktní velikost a jsou vybaveny pokročilými funkcemi, aby uspokojily požadavky na monitorování pomocí IP kamer v domácnostech, malých kancelářích (SOHO) a malých a středních firmách (SMB).

Nové síťové videorekordéry DNS-722-4 a DNS-726-4, který si odbyly svoji premiéru na výstavě CES 2009 v Las Vegas, jsou postaveny na osvědčené technologii síťových úložišť dat (NAS) D-Link se 2 diskovými sloty. Verze DNS-726-4 NVR Pro pracuje nejen se síťovými kamerami od D-Link, ale také s kamerami od firem Axis, Sony a Panasonic.

Oba dva modely jsou samostatně fungující zařízení, do kterých lze nainstalovat
2 SATA disky a využít některou z nabízených konfigurací diskového pole (RAID). Jsou vybaveny bezpečnostním zámkem, umožňují nepřetržité nahrávání (24/7)
a mají snadno ovladatelné grafické uživatelské rozhraní (GUI) pro správu více kamer a přímý přístup pro sledování živého videopřenosu nebo přehrávání záznamů přes internet na libovolném místě a v libovolném čase.

Jednou z nejprogresivnějších funkcí kamer je flexibilní správa událostí. NVR může monitorovat všechny „spouštěcí mechanizmy“ kamer aktivované detekcí pohybu nebo digitálním vstupem. DNS-726-4 dokáže centrálně ovládat digitální výstup, posílání e-mailů a nahrávání u všech kamer v síti. Například, pokud kamera 1 detekuje pohyb, může NVR aktivovat záznam na kameře 2, zapnout osvětlení na kameře 3 a nastavit kameru 4 do určené polohy.

Události jsou zaznamenávány podle data výskytu, aby se daly snadno prohlížet, a pro hlášení událostí je možné vytvořit seznamy s více kontaktními adresami.
Oba nové síťové videorekordéry D-Link se mohou pochlubit inteligentními přehrávacími funkcemi, jako jsou:
• Smart Search – uživatelé mohou ušetřit čas při prohledávání nahraných záznamů. Inteligentní vyhledávací funkce NVR dokáže rychle najít požadované úseky videa podle nastavených vyhledávacích kritérií (detekce pohybu, chybějící objekt, ztráta ostrosti, zakrytí kamery atd.). DNS-726-4 zobrazí seznam a přehraje nalezené časové úseky.
• Přehrávání více kanálů – Po výběru požadovaného úseku videa začne DNS-726-4 přehrávat a zobrazovat až čtyři kanály najednou. DNS-722-4 podporuje jen jeden kanál.
• Nastavení rychlosti přehrávání – Oba NVR mohou přehrávat záznam v režimu rychlého přehrávání vpřed nebo vzad až 16x rychlostí.
• Krokování záznamu – NVR mohou přehrávat záznamy po jednotlivých snímcích.
• Vylepšení obrazu – Uživatelé mohou u nahraného záznamu upravovat jas, ostrost atd., aby získali lepší obraz při přehrávání záznamu, ukládání jednotlivých snímků nebo jejich tisku.
Mezi další klíčové funkce patří:
• Zobrazení stavu kamery – Oba NVR vytvářejí stavovou stránku, která ukazuje informace o připojení, nahrávání, frekvenci snímků a rychlosti datového toku jednotlivých kamer. Uživatelé mohou také zkontrolovat na displeji, jak dlouho lze ještě nahrávat. Pro snadnou identifikaci se ve všech videokanálech zobrazuje název každé kamery.
• Stav nahrávání „Vždy“ nebo „Událost“ – Uživatelé mohou předejít nechtěnému přerušení nahrávání pomocí kontroly na displejích svých PC nebo notebooků, aby zjistili aktuální stav režimu nahrávání.
Ve srovnání s jinými IP dohlížecími systémy pro řízení nahrávání a přehrávání záznamů jsou NVR od D-Link jediné, které nabízejí napájení přes Ethernet (PoE), neomezený časový rozvrh nahrávání, použití DDNS, podporu čtyř kanálů, dva sloty pro 3,5" SATA disky, čtyři volitelné typy RAID pro ukládání dat a rychlost záznamu až 120 snímků za sekundu při ceně pod 700 dolarů.

Cena a dostupnost
Síťové videorekordéry D-Link budou dostupné ve druhém čtvrtletí 2009 prostřednictvím sítě prodejců s přidanou hodnotou, dodavatelů řešení
a distributorů a také v on-line obchodě společnosti na www.dlinkshop.com. Výrobcem doporučená maloobchodní cena je 699,99 dolarů za DSN-726-4 a 399 dolarů za DSN-722-4 (v Evropě se jeho uvedení prozatím neplánuje).