WiFi router D-Link Xtreme N 450

20. 1. 2009 16:17    Rubrika: Tiskové zprávy

D-Link pouští do světa svůj nejrychlejší 802.11n Wi-Fi směrovač

WiFi router D-Link Xtreme N 450

Lídr síťového trhu zvyšuje svým Xtreme N 450 maximální rychlost směrovače z 300 na 450 Mb/s

D-Link, výrobce end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, chystá na trh uvést svůj první 802.11n Wi-Fi směrovač s rychlostí přenosu dat až 450 Mb/s, což představuje obrovský skok v technologii bezdrátových sítí. Většina běžných směrovačů dnes pracuje při rychlostech nepřesahujících 300 Mb/s.
Dodavatel end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti odhalil svůj dvoupásmový směrovač D-Link Xtreme N 450 na výstavě CES 2009 v Las Vegas a plánuje začít s jeho dodávkami na trh ve 2. čtvrtletí 2009.

N 450 je z hlediska funkčnosti podobný výkonnému směrovači D-Link DIR-855 Xtreme N. Vyznačuje se kompatibilitou s Intel Centrino 2, gigabitovými porty pro vnější i vnitřní síť (WAN/LAN), technologií SharePort pro sdílení tiskárny, souběžným dvoupásmovým (2,4 a 5 GHz) provozem, třemi anténami a technologií D-Link Green, která šetří energii pomocí načasování Wi-Fi provozu a přizpůsobení spotřeby každého portu podle detekované aktivity připojeného zařízení a délky kabelu.

Bezprecedentní rychlost je umožněna nejmodernějším návrhem čipu, který využívá pro zvýšení datové propustnosti technologii dual-stream. „Je to další pokrok v oblasti výkonu Wi-Fi technologie“, říká AJ Wang, technologický ředitel společnosti D-Link. „Jsme hrdí, že dokážeme poskytnout našim zákazníkům nový vyšší stupeň rychlosti a výkonu, který potřebují pro svoje domácí a firemní sítě.“

Cena zařízení bude oznámena v okamžiku zahájení dodávek N 450 do sítě maloobchodníků, prodejců s přidanou hodnotou, distributorů a dalších poskytovatelů řešení společnosti D-Link.