Telefónica O2 prodala své bývalé sídlo

21. 1. 2009 13:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Telefónica O2 prodala své bývalé sídlo

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s. uzavřela včera rámcovou smlouvu se společnostmi Pražská správa nemovitostí, spol. s r.o. a Central Group a.s. o prodeji svého bývalého sídla v Olšanské ulici v Praze.

Prodávané nemovitosti zahrnují pozemek v Olšanské ulici č. 4 o rozloze 12,5 tisíc m 2 určený k zástavbě a dvě administrativní budovy bývalého sídla společnosti v Olšanské ulici č. 3 a č. 5. Telefónica O2 nehodlá tyto budovy nadále využívat, proto si je nebude zpětně pronajímat.

Prodej těchto nemovitostí plně zapadá do dříve deklarované strategie společnosti soustředit se na efektivní využívání svého majetku nezbytného pro vykonávání klíčové obchodní činnosti, kterou jsou telekomunikace. V rámci naplňování této strategie si společnost ve svém vlastnictví ponechá budovy klíčového významu a také budovy s vysokým využitím.

"Prodej bývalého sídla společnosti v Olšanské ulici navazuje na prodej tří portfolií nemovitostí v celé České republice, ke kterému došlo v květnu minulého roku. Jsem rád, že v současných podmínkách realitního trhu se nám podařilo úspěšně dokončit tuto transakci s našimi partnery. Tento prodej nám pomůže nadále se soustředit na efektivní realizaci našeho klíčového podnikání," komentuje prodej Salvador Anglada, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Telefónica O2. "Očekávám, že v hospodářských výsledcích se tato transakce projeví zejména v prvním čtvrtletí roku 2009 jak v podobě jednorázového čistého účetního zisku z prodeje nemovitostí ve výši více než 300 mil. Kč, tak ve formě přírůstku hotovosti," dodává.

V průběhu transakce využívala Telefónica O2 poradenské služby od společnosti KNIGHT FRANK, spol. s r.o. v oblasti realitního poradenství, od společnosti Baker & McKenzie, v.o.s. v oblasti právního poradenství a od společnosti Erste Corporate Finance, a.s. v oblasti finančního poradenství. Všechny tři společnosti patří mezi nejvýznamnější ve svém oboru v České republice.

Tiskové zprávy

Diskuse