Plazmové televize Panasonic Full HD

22. 1. 2009 19:41    Rubrika: Tiskové zprávy

o úhlopříčkách 50, 58 a 65 palců

Plazmové televize Panasonic Full HD

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Panasonic Professional Display Europe, leader na trhu s profesionálními plazmovými panely, uvádí do prodeje novou řadu PF11. Součástí této řady je vůbec první profesionální panel o úhlopříčce 42 palců a další nové panely o úhlopříčkách 50, 58 a 65 palců určené výhradně pro komerční účely. Nové modely dosahují vysokého kontrastního poměru 30 000:1 a nabízejí divákovi ostrý, jasný obraz v 5 120ti barevných odstínech.

Všechny modely PF11 se stejně jako jejich předchůdci z desáté řady mohou pochlubit jedinečnou kvalitou obrazu a flexibilní možností připojení. Kromě toho jsou však vybaveny také množstvím nových vlastností a funkcí. Všechny plazmové panely řady 11 poskytují Full HD rozlišení 1920 x 1080 a jsou to vůbec první modely dosahující špičkového kontrastního poměru 30 000:1, který je zárukou výrazně hlubšího zobrazení černé barvy. Nová Full HD řada rovněž nabízí mnoho speciálních funkcí zaměřených zvláště na oblast digitální reklamy.

Řada PF11 je vybavena plazmovými panely nové generace. V přední časti těchto panelů je umístěna nově vyvinutá dynamická černá vrstva (Dynamic Black Layer) snižující úroveň výboje oproti běžným modelům na jednu třetinu. To umožňuje zvýšit kontrastní poměr na 30 000:1.

V jedenácté řadě profesionálních plazmových panelů je dále použita nově vyvinutá fluorescenční látka. Díky ní a novému optickému filtru bylo dosaženo rozšíření barevné škály standardu HDTV na 110%. Jedinečné 18bitové zpracování signálu nabízí bohaté zobrazení barev panelu v 5 120 odstínech. Tato technologie umožňuje jemné stupňování barevné škály od světlé k tmavé a dosahuje tak věrného zachycení barevných rozdílů. Rozlišení větší než 900 řádků je zárukou jasného, ostrého a plynulého obrazu. Plazmové panely vyvíjené společností Panasonic se vyznačují vysokou spolehlivostí a řada PF11 není v tomto ohledu žádnou výjimkou. Nové modely nabízejí životnost až 100 000 hodin.

Společnost Panasonic se vždy snažila vycházet vstříc poptávce trhu s profesionální technikou a proto neustále rozšiřuje a vylepšuje své produktové řady. Nejlepším příkladem bylo v minulosti uvedení obřího plazmového panelu, který se pyšní úhlopříčkou plných 103 palců a je největším sériově vyráběným plazmovým panelem současnosti.

Hlavní rysy nové řady Full HD panelů řady PF11:
1. Velký panel & vysoká kvalita obrazu
Vysoký kontrast: 30 000:1
18bitové digitální zpracování obrazu – 5 120 stupňů barevných odstínů
rozšíření barevné škály standardu HDTV na 110%.
2. Odolnost a bezúdržbový provoz
Přední, zesílené sklo je zhruba 10krát silnější než skla používaná u LCD
Životnost 100 000 hodin, minimální náklady na údržbu.
3. Možnost rozšíření systému
Snadné nastavení díky volitelným vstupním kartám
Řada různých funkcí usnadňujících modernizaci systému

Tiskové zprávy

Diskuse