Ericsson a TeliaSonera - dohoda o výstavbě sítě LTE

28. 1. 2009 13:14    Rubrika: Tiskové zprávy

ERICSSON SE CHYSTÁ VYSTAVĚT KOMERČNÍ SÍŤ 4G PRO SPOLEČNOST TELIASONERA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnosti Ericsson a TeliaSonera dnes oznámily podepsání dohody o výstavbě komerční sítě LTE. Představení širokopásmové 4G mobilní sítě nabídne nejvyšší přenosové rychlosti dat, které kdy byly realizovány, to vše s maximální interaktivitou a v nejlepší kvalitě. Tato síť bude pokrývat švédské hlavní město Stockholm a tento kontrakt představuje pro Ericsson první realizaci komerční sítě LTE.

Vaši přátelé budou vždy v dosahu pouze na jedno kliknutí. Můžete si bez námahy číst multimediální zprávy on-line a dokonce sledovat své oblíbené televizní stanice na vyžádání ve vysokém rozlišení kdekoliv jste, kdykoliv chcete.\xA8

Tyto funkce budou zpřístupněny uživatelům širokopásmové mobilní 4G sítě založené na LTE. Tato nová 4G síť bude pro širokopásmové připojení tím, čím byly mobilní telefonní sítě pro hlasové služby. Se službami v reálném čase a přibližně 10x vyšší přenosovou rychlostí - v porovnání s dnešní mobilní sítí
- mohou být uživatelé stále připojeni dokonce i během pohybu.

Erik Hallberg, vicepresident a ředitel mobilních služeb TeliaSonera ve Švédsku, říká: "Naši zákazníci patří mezi nejvyspělejší uživatele telekomunikačních služeb na světě. Díky síti 4G jim poskytneme to nejlepší, co v oblasti širokopásmových mobilních služeb existuje. Za partnera jsme si zvolili firmu Ericsson, protože má zkušenosti s mobilními technologiemi, zaměřuje se na rozvoj LTE a poskytuje potřebné zázemí."

Mikael B\xE4ckstr\xF6m, prezident společnosti Ericsson pro Skandinávii a Pobaltí,
říká: "Jsme šťastni, že můžeme pokračovat ve spolupráci se společností TeliaSonera. Tato spolupráce značí důležitý milník naší spolupráce. LTE přináší nejvyšší možný výkon a kapacitu sítě, která je potřebná k uspokojení rychle se rozšiřující skupiny uživatelů širokopásmových sítí po celém světě."

Společnosti Ericsson a TeliaSonera začaly s realizací této sítě ve Stockholmu ve Švédsku, kde by pro komerční využití měla být spuštěna v roce 2010. Ericsson se zhostí služeb spojených s realizací sítě a zároveň bude spravovat síť v počátečním období provozu. Dohoda rovněž obsahuje dlouhodobou spolupráci, kde obě strany budou dále společně vyvíjet způsob, jakým budou zákazníci využívat mobilní širokopásmový přenos v LTE.

O koncové síti LTE:
Společnost Ericsson poskytuje společnosti TeliaSonera systém LTE (4G), obsahující základnové stanice LTE, které jsou součástí nové série RBS6000, dále síť Evolved Packet Core (EPC) a mobilní řešení páteřní sítě včetně routerů Redback's SmartEdgeR 1200 a nejnovější vícepřístupový agregovaný switch EDA. Systém LTE je založen na standardech 3GPP pro radiovou technologii dlouhodobého vývoje (LTE) a na základech technologie SAE.

LTE je pokračováním vývoje mobilních sítí GSM / CDMA / WCDMA / TD-SCDMA (např. 2G a 3G) a je integrovanou součástí Erikssonní nabídky Full Service Broadband. Ericsson nabízí vysokokapacitní radiový přístup (LTE), vysokokapacitní vícepřístupové routery EDA, pokročilé centrální sítě (SAE), dále multimediální komunikaci s IMS a vysokokapacitní levné prvky pro přenos Ethernetu. Díky své práci ve standardizačních komisích a svému vlastnímu vývoji je Ericsson rovněž silným hráčem na poli širokého ekosystému schválených mobilních širokopásmových zařízení.

Ericsson je světovým lídrem v poskytování technologií a služeb pro operátory. Zaujímá vedoucí pozici v oblasti technologií 2G a 3G, je dodavatelem komunikačních služeb a spravuje sítě pro více jak 185 milionů uživatelů. Portfolio společnosti zahrnuje infrastrukturu mobilních a pevných sítí, širokopásmové a multimediální řešení pro operátory, podniky a vývojáře. Společnost Sony Ericsson poskytuje spotřebitelům plně vybavené mobilní telefony a další příslušná zařízení.

Ericsson podporuje svou vizi "komunikace pro každého"prostřednictvím inovace, technologie a stálých obchodních řešení. Více než 70 000 zaměstnanců působících ve 175 zemích dosáhlo v roce 2007 tržeb ve výši 27.9mld. USD (189 mld. SEK). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876 s hlavním sídlem ve Stockholmu, Švédsko. Akcie společnosti Ericsson jsou kótovány na burze ve Stockholmu a na burze NASDAQ.

Tiskové zprávy

Diskuse