Flash disky Kingston DataTraveler Vault

28. 1. 2009 14:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejlépe zabezpečené flash disky v kapacitách 32 GB

Flash disky Kingston DataTraveler Vault

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Odolné disky Kingston DataTraveler Vault a DataTraveler Vault – Privacy Edition

Nejlépe zabezpečené a odolné flash disky Kingston DataTraveler® Vault a DataTraveler Vault – Privacy Edition jsou nyní k dispozici již v kapacitách 32 GB.

USB flash disky se díky malým rozměrům, praktické přenosnosti a snadnému použití staly jedním z nejrychleji rostoucích segmentů trhu s paměťovými produkty typu flash. Mnoho obchodních zákazníků i pokročilých uživatelů vyžaduje další klíčové vlastnosti, které jejich využívání USB flash disků rozšiřují – mezi ně patří hlavně vyspělé zabezpečení a vysoká výkonnost, které však nesmějí být na úkor snadnosti použití.

Modely Kingston DataTraveler® Vault a DataTraveler Vault – Privacy Edition tyto potřeby splňují. Mají nejvyšší výkon v daném oboru a díky zabezpečení na dvou úrovních s 256 bitovým šifrováním AES na hardwarovém základě patří disky DTV a DTVP mezi nejlépe zabezpečené USB flash disky pro počítače s operačním systémem Windows® na světě.

Nepřekonatelný způsob zabezpečení dat
Robustní zabezpečení je primárním aspektem, na který byl při konstrukci disků DTV a DTVP kladen důraz. Bezpečnostní mechanismus má dvě úrovně – vyžaduje přihlášení uživatele a je vybaven hardwarovým šifrováním dat v reálném čase – a chrání tak citlivá data uložená v soukromé zóně. Fyzická data uložená na disku jsou zakódována šifrou Advanced Encryption Standard (AES-256). Jedná se o jednu z nejlepších šifer v daném oboru založenou na stejném standardu, jaký se uplatňuje u aplikací s nejvyšším stupněm zabezpečení.
Data zapisovaná do soukromé zóny u disků DT Vault i DT Vault – Privacy Edition jsou v reálném čase zašifrována pomocí algoritmu AES šifrovacím a dešifrovacím koprocesorem a následně zapisována do flash paměti. Podobně při jejich čtení jsou data v reálném čase dešifrována v disku DT Vault a teprve následně jsou posílána do hostitelského počítače. Bez znalosti 256 bitového klíče, který je jedinečně generovaný pro každý disk DT Vault pomocí generátoru skutečně náhodných čísel, je dešifrování zakódovaných dat prakticky nemožné.
Díky skutečnosti, že šifrování a dešifrování pomocí AES, které je jinak značně náročné na vytížení procesoru, provádí u disků DTV a DTVP samostatný koprocesor, nabízejí oba disky v daném oboru nejvyšší výkon, který je oproti softwarovému de/šifrování nesrovnatelný. Disky DT Vault a DT Vault – Privacy Edition nabízejí rychlosti přenosu dat až 24 MB/s pro čtení a 10 MB/s při zápisu (15 MB/s pro čtení pro kapacitu 1 GB). Hardwarové šifrování u obou disků navíc zabezpečuje, že hostitelské počítače nebo sítě „klíč“ AES neuvidí, což ještě více přispívá k vyššímu zabezpečení. Zašifrované uživatelské heslo a klíč se nikdy nedostanou „ven“ z disku DT Vault nebo DT Vault – Privacy Edition.

Na rozdíl od jiných softwarových řešení, která umožňují zkoušet neomezené množství nesprávných hesel, má DT Vault z výroby nastavený limit, který soukromou zónu uzamkne po 10 po sobě jdoucích nesprávných pokusech o zadání hesla. Tento limit blokuje tzv. „Brute Force Attack“, čili útok s použitím brutální síly, kdy se používají programy, které zkoušejí milióny kombinací znaků s cílem najít správné heslo – v takovém případě je jedinou možností přeformátování disku s následným zničením šifrovacího klíče, čímž dojde ke ztrátě všech zašifrovaných dat v soukromé zóně.

Rozdíl mezi DataTraveler® Vault a DataTraveler Vault – Privacy Edition

Pro aktivaci funkcí zabezpečení disku DataTraveler Vault je nutné, aby uživatel vytvořil s pomocí programu DTVaultLock soukromou – čili šifrovanou – zónu. Při expedici z výroby je DT Vault nastaven s jedinou zónou – veřejnou. Veškerá data, která jsou uložena ve veřejné zóně, jsou přístupná a čitelná pro jakýkoli hostitelský počítač. Disky Data Traveler Privacy Edition veřejnou zónu nepřipouštějí a 100% jejich kapacity tvoří soukromá zóna. Z bezpečnostních důvodů není možné veřejnou zónu vůbec vytvořit. Disky DTVP navíc nenabízejí program DTVaultLock, ale automaticky spustí interní program pro přihlášení uživatele, který tak může zadat heslo a získat přístup k obsahu disku.

Tiskové zprávy

Diskuse