Mobilní telefon Nokia 5800 XpressMusic

28. 1. 2009 18:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia 5800 XpressMusic dosáhla významného úspěchu v podobě milionu dodaných kusů a zahájila úspěšný prodej ve Velké Británii

Mobilní telefon Nokia 5800 XpressMusic

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Nokia dnes oznámila, že dodala miliontý přístroj modelu Nokia 5800 XpressMusic, což představuje významný milník, který se vzájemně kryje s úspěšným začátkem jeho prodeje ve Velké Británii. Nokia 5800 XpressMusic, nejnovější přírůstek řady Nokia XpressMusic, je prvním přístrojem společnosti s dotykovým displejem nabízeným po celém světě.

Po svém představení v říjnu roku 2008 se Nokia 5800 XpressMusic začala úspěšně prodávat na několika trzích, včetně Hongkongu a Moskvy, kde se přístroj dokonce vyprodal již během několika hodin od zahájení prodeje. Ještě před dnešním oficiálním spuštěním prodeje modelu Nokia 5800 XpressMusic ve Velké Británii čekalo více než 150 zákazníků před značkovým obchodem Flagship Store v londýnské Regent Steet, aby se stali prvními majiteli tohoto modelu.

„Model 5800 XpressMusic byl přijat velmi pozitivně a tento milník v jeho prodeji je jen dalším důkazem toho, že lidé po celém světě chtějí přístroj, který jim nenabízí pouze skvělý hudební zážitek, ale také nejlepší technologii dotykového displeje.“ řekla Jo Harlow, vicepresidentka společnosti Nokia.

Nokia 5800 XpressMusic nabízí dokonalý hudební zážitek. Přístroj je vybaven propracovanými hudebními a zábavnými funkcemi včetně grafického ekvalizéru, 8 GB paměti až pro 6 000 skladeb, podporou všech hlavních digitálních formátů a 3,5mm jack konektorem. Vestavěné stereo reproduktory pak nabízejí nejsilnější zvuk mezi všemi mobilními telefony na trhu.

Pro nejlepší rozlišení je v mobilním telefonu k dispozici 3,2" širokoúhlý displej, který zobrazuje fotografie, videoklipy a obsah webových stránek v živých a pulzujících barvách a skutečném jasu. S poměrem stran displeje 16:9 a nahráváním až 30 snímků za sekundu je tento přístroj ideální pro kvalitní VGA nahrávání a přehrávání videa. Model Nokia 5800 XpressMusic je také vybaven 3,2magapixelovým fotoaparátem s objektivem Carl Zeiss. Jediným dotykem lze fotografie a videa sdílet na oblíbených on-line komunitních serverech, jako jsou Share on Ovi, Flickr nebo Facebook.

V průběhu roku 2009 bude model Nokia 5800 XpressMusic uváděn na další trhy. Pro další doplňující informace navštivte http://europe.nokia.com/A41271008.

Tiskové zprávy

Diskuse