O2 - změny v top managementu

28. 1. 2009 19:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Změny v top managementu Telefónica O2

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Od prvního února tohoto roku dojde ve společnosti Telefónica O2 Czech Republic k několika personálním změnám, které se budou přímo týkat nejužšího vedení společnosti. První novinkou je odchod Fernanda Astiaso (47), který dosud působil ve funkci viceprezidenta pro firemní zákazníky a do jehož kompetence spadala i státní správa. Fernando Astiaso byl významným členem nejužšího vedení společnosti od chvíle, kdy španělská Telefónica vstoupila na český trh. Ve společnosti Český Telecom vedl divizi Prodej a marketing a významnou měrou se podílel na úspěšném spojování s mobilním operátorem Eurotel. Fernando Astiaso odchází z české pobočky O2, ve skupině Telefónica ale nadále zůstává. Od února 2009 se stává ředitelem divize Nadnárodní společnosti (Multinational Companies Unit). Jeho úkolem bude především rozvíjet nadnárodní projekty za celou skupinu Telefónica.

"Chtěl bych touto cestou Fernandovi poděkovat za více než tři roky, během nichž stihl odvést veliké množství kvalitní práce. Jsem si jist, že minimálně stejným přínosem bude pro společnost i ve své nové pozici. Přeji mu hodně úspěchů,"uvádí k odchodu Salvador Anglada, generální ředitel společnosti Telefónica O2 Czech Republic.

Na odchod Fernanda Astiasa navazují další personální a organizační změny, které společnost v rámci koncepce "Rosteme díky dokonalosti" chystá. Od počátku února dojde k rozdělení divize firemních zákazníků na dva samostatné celky. Prvním útvarem bude divize Korporátních a SME zákazníků, kterou povede v roli viceprezidenta František Schneider (42). Ten doposud působil jako výkonný ředitel pro korporátní prodej, předtím zastával post generálního ředitele české pobočky DELL Computer.

Druhou nově vzniklou jednotku, která bude mít ve své kompetenci zákazníky ze státní správy a ICT služby Professional Services, povede v roli viceprezidenta David Šita (39). Je absolventem Vysoké školy ekonomické a zároveň držitelem MBA z US Business School. Do společnosti nastoupil v roce 2000 a v současné době zastává pozici výkonného ředitele pro veřejné záležitosti a regulaci. Jeho pozici a kompetence od příštího týdne přebere Jiří Šuchman (44), rovněž absolvent pražské VŠE, který v telekomunikacích pracuje nepřetržitě od roku 1992 a momentálně zastává v O2 pozici ředitele pro veřejné vztahy.

Tiskové zprávy

Diskuse