Digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-FS25

28. 1. 2009 16:34    Rubrika: Tiskové zprávy

* ekvivalent pro 35mm kinofilm: 29-145 mm

Digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-FS25

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění





Lumix DMC-FS25 je důkazem toho, že moderní technika není jenom pro mladé. Tento fotoaparát bude skvělým dárkem i pro starší generaci. Můžete ho brát i jako přístroj pro začátečníky, ale jsme si jisti, že vás vynikající snímky a snadné ovládání přesvědčí o jeho kvalitě. Abychom vám práci s ním usnadnili, zvolili jsme velký displej a díky tomu i velké písmo v navigaci. Pokud vás tedy od digitálního fotoaparátu odrazovalo to titěrné menu, ve kterém se nedá vyznat, je DMC-FS25 přesně pro vás.

Společnost Panasonic představuje nový fotoaparát Lumix DMC-FS25 s pětinásobným optickým zoomem, širokoúhlým 29mm objektivem Leica DC (ekvivalent 29-145 mm pro 35mm kinofilm) a rozlišením 12,1 megapixelu. Fotoaparát s displejem o úhlopříčce 3 palce je nejnovějším přírůstkem řady Lumix FS. Řada FS, sestra světově uznávané řady FX, přináší snadno ovladatelné a elegantní přístroje pro všechny, kdo chtějí jistotu skvělých fotografií bez ohledu na fotografovy zkušenosti.
Režim iA (Inteligentní Auto režim) pomáhá vytvářet vynikající snímky dosud nejsnadnějším způsobem. Tento iA režim byl pro nový model FS25 vylepšen tak, aby sám v případě potřeby automaticky aktivoval celou řadu nastavení a funkcí pomáhajících k pořízení krásného snímku. Oproti jiným modelům byl iA režim rozšířen o Inteligentní AF sledování pohybu, které chytře označí a sleduje zaostřený objekt a neustále jej doostřuje, i když je v pohybu. Takto je možné kdykoliv pořídit perfektně ostrý snímek v tom pravém okamžiku. Funkce Detekce tváří nově zahrnuje i okamžité odstranění červených očí. V režimu iA se o všechno postará sám přístroj, aktivuje Inteligentní zaostřování AF, optický stabilizátor obrazu MEGA O.I.S., Inteligentní ISO, Inteligentní detekci scén, Detekci tváří a Inteligentní expozici. Díky tomu je fotograf osvobozen od starostí a může se plně soustředit na kompozici a správný okamžik pro stisknutí spouště s jistotou, že snímek bude ostrý, krásný a správně exponovaný.
Funkce Inteligentní expozice v závislosti na fotografované scéně zesvětlí příliš tmavé plochy a ztmaví příliš světlé plochy pro co největší dynamický rozsah, tak aby snímek samotný co nejvíce odpovídal tomu, jak jej vidí člověk svýma očima. Model FS25 také neustále sleduje zdroj světla a automaticky aktivuje kompenzaci protisvětla, například při focení postav na světlém pozadí jako je sníh nebo moře, či při focení proti oknu. Díky vylepšené funkci Detekce tváří přístroj neustále upřesňuje zaostření a expozice AF/AE, i když se lidé hýbou, či se otáčejí profilem k objektivu. Fotografování tváří usnadňuje také okamžitá Inteligentní korekce červených očí vyvolaných bleskem. Na horní stranu fotoaparátu bylo nově přidáno samostatné tlačítko pro zapnutí režimu iA. Pohodlné, snadné focení a radost z krásných snímků, to jsou hlavní přínosy iA režimu.
Nová funkce Inteligentní AF sledování pohybu umožňuje zaměřit pohybující se cíl a čekat na správný okamžik. Fotoaparát automaticky doostřuje při každém pohybu bez nutnosti držet namáčknutou spoušť. Díky tomu je mnohem snazší zvolit ten správný okamžik pro vyfocení dětí, zvířat či sportovních zážitků a nejrůznějších momentek. Inteligentní detekce scén sama vybere jedno z pěti tématických nastavení – Makro, Portrét, Krajina, Noční portrét a Noční krajina – které nejlépe vyhovuje fotografované scéně. Inteligentní AF ostření udržuje fotoaparát zaostřený i bez neustále namáčknuté spouště. Díky tomu je větší šance na pořízení nejlepších záběrů.
Pokud by vám nestačil standardní rozsah objektivu, můžete využít funkci Extra optický zoom, která zvyšuje rozsah zoomu až na 9,8x při rozlišení 3 Mpx.
Fotoaparát DMC-FS25 je vybaven 3palcovým displejem s rozlišením 230.000 bodů, který umí rozpoznat okolní světelné podmínky a automaticky upravuje jas na jednu z 11ti úrovní. Výsledkem je výborně viditelný obraz za každých světelných podmínek. Inteligentní LCD rozpozná úroveň okolního světla a při focení v jasném slunečním světle automaticky zvýší jas a kontrast displeje až o 40 %. Díky přesnému zhodnocení okolního světla je vždy výborně čitelný bez zvýšených nároků na energii. Displej má speciální režim, který zajišťuje jeho dobrou čitelnost i pokud držíte fotoaparát vysoko nad hlavou, třeba při focení v davu. Menu je jasné a přehledné a mohou se v něm snadno orientovat i senioři díky možnosti upravit velikost ikon nabídkového displeje.
Fotoaparát Lumix nabízí celou řadu dalších možností, které zvýší vaši radost z fotografování. Model DMC-FS25 může promítnout vyfocené snímky i za doprovodu hudby. Stačí vybrat obrázky a zvolit náladu/styl, které nejlépe odpovídají jejich obsahu – natural, slow, urban či swing – a výsledkem je emotivní prezentace s přechodovými efekty, kterou již nemusíte dále upravovat. Kvalitní displej potěší oči a nově přidaný reproduktor zase uši diváků.
Všechny fotoaparáty Lumix mohou pořizovat snímky přímo ve vysokém rozlišení 1920x1080 pixelů, které je vhodné pro prohlížení na moderních širokoúhlých (16:9) Full HD TV. Panasonic se již dlouho zaměřuje na to, aby z fotografování učinil příjemnou zábavu. Proto je velice snadné prohlížet fotografie přímo na televizorech Panasonic Viera TV pomocí SD slotu umístěného přímo v televizoru.
Ani video nový DMC-FS25 neminulo. Zaznamenávat můžete 16:9 širokoúhle WVGA (848 x 480) s frekvencí 30 snímků za vteřinu a samozřejmě také 4:3 VGA (640 x 480).
Model DMC-FS25 je vybaven řadou dalších funkcí, které usnadňují fotografování a zvyšují pohodlí uživatelů. Můžete si vybrat z několika ikon, které signalizují zaostření na objekt. Kromě obvyklé tečky je na výběr květina, auto a řada dalších tvarů. Nový režim Fotorámeček přidá kolem snímku atraktivní okraje. Po vytištění tak mohou fotografie vypadat jako zarámované pohlednice, což z nich učiní skvělý dárek.
Nově bylo přidáno i nastavení Moje scény, které majiteli umožní přiřadit jim vlastní nastavení/režim a snadno mezi nimi přepínat. Díky funkci Digitální zoom makro, která k optickému zoomu přidává ještě 3x digitální, je možné dosáhnout většího přiblížení a zachytit dramatické detaily.
Použitý procesor Venus Engine IV je vybaven pokročilými funkcemi, díky kterým dokáže vytvořit obraz vysoké kvality a dosahuje vysokých rychlostí při jeho zpracování. Fotoaparát reaguje velice rychle – po zapnutí je fotoaparát připraven za 1,2 vteřiny a prodleva mezi stisknutím spouště a zachycením snímku je pouhých 0,006 sekund. Díky tomu je snadnější zachytit náhlé děje a vytvořit skvělé momentky. Procesor Venus Engine IV také podporuje režim vysoké citlivosti, který umožňuje pracovat až s ISO 6400. Při této citlivosti je možné fotografovat momentky v téměř úplné tmě bez blesku.***
Tenký a elegantní fotoaparát DMC-FS25 s kovovými prvky přináší radost ze snadného focení krásných a ostrých momentek i v rukách začátečníků. Lumix DMC-FS25 bude k dispozici ve stříbrné, černé a zlaté barevné variantě. Dostupnost barevných variant se může lišit podle regionu.
* Přepočet na 35mm.
** Max. 5 obrázků ve standardním/ 3 obrázky v jemném/vysokém rozlišení.
*** Při rozlišení 3 megapixely (4:3), 2.5 megapixelů (3:2), 2 megapixely (16:9).

O Software PHOTOfunSTUDIO 3.0
Součástí balení obou modelů je nejnovější verze skvělého software PHOTOfunSTUDIO 3.0. Program je určen ke snadným úpravám a organizaci fotografií. Nová a velmi zajímavá je funkce Rozpoznávání tváří, která identifikuje a následně roztřídí fotografie podle obličejů. Obvykle, když hledáte snímek určité osoby, musíte procházet stovky obrázků jeden po druhém. Ale PHOTOfunSTUDIO 3.0 to udělá za vás bez ohledu na to, jakým fotoaparátem byly pořízeny a to i v případě, kdy přidáváte nové snímky. Software také vytváří velice poutavé prezentace s efekty a hudbou z iTunes. Video můžete zveřejnit přímo na YouTube pomocí YouTube uploaderu..

Společnost Panasonic také uvádí model DMC-FS15 s 2,7palcovým inteligentním displejem
s rozlišením 230,000 bodů.
Lumix DMC-FS15
- 29mm ultra široký objektiv Leica DC Vario-Elmar s 5x optickým zoomem (29-145mm)* v kompaktním těle
- iA(Inteligentní Auto) režim obsahující AF sledování pohybu, Detekci tváří, optický stabilizátor obrazu Mega O.I.S., Inteligentní ISO, Inteligentní detekci scén a Inteligentní expozici
- Rychlý a výkonný procesor Venus Engine IV

Tiskové zprávy

Diskuse