Gopas spouští nový e-learningový portál

30. 1. 2009 20:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Počítačová škola Gopas nabízí kurzy MS Office, které jsou připraveny pro výuku všech aplikací, a to od začátečníků až po pokročilé. „Každý kurz obsahuje 11 – 16 lekcí, celkem se tedy jedná o 280 lekcí, přičemž každá lekce vyžaduje 20 až 30 minut studia,“ říká Luboš Žáček z Gopasu. I když si mnoho lidí myslí, že e-learningové kurzy jsou až moc neosobní, u nových kurzů Gopasu to tak úplně neplatí. Multimediální forma, kdy studenta provází celým kurzem virtuální lektor využívající komunikačního okna ve spodní části monitoru a červeného ukazovátka, je velmi živá. Výklad látky neprobíhá pouze textovou, ale především hlasovou formou.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



„Interaktivita spočívá v možnosti okamžitého vyzkoušení probírané látky,“ tvrdí Žáček a vyjmenovává i další výhody tzv. samostudijních kurzů. „E-learningové kurzy přinášejí maximální míru vědomostí za minimální náklady, jsou vícejazyčné a jsou rozděleny do kategorií pro začátečníky a pokročilé. Kurzy jsou doplněny vstupními testy, cvičeními a závěrečným testem pro ověření získaných znalostí.“ Součástí poskytovaných služeb je i vyhodnocovací systém, který měří efektivitu vzdělávání, a zaměstnavatel tak má přehled o studijních pokrocích zaměstnanců. „Mnoho lidí si myslí, že když občas používá Excel nebo PowerPoint, tak je umí i ovládat, ale ve skutečnosti zvládá třeba jen desetinu funkcí, které lze využít,“ vysvětluje Luboš Žáček. Jeho slova potvrzuje i Radek Vácha, ředitel autopůjčovny RentPoint: „S počítačem pracuji denně a myslel jsem si, že ho umím i docela dobře ovládat. Když jsem jednou večer doma vyzkoušel demo verzi e-learningového kurzu, zjistil jsem, že spoustu věcí dělám zbytečně komplikovaně a jejich vytvoření mi zabírá mnoho času, který bych mohl věnovat něčemu jinému. Už samotné vyzkoušení demo verze mě motivovalo k tomu, abych se otázkou oživení počítačových znalostí dále zabýval.“

Kurzy Počítačové školy Gopas využívají technologie, která je nenáročná na přenos dat. Tím jsou předurčeny pro použití v podnikových intranetech a v podnikových řídicích systémech vzdělávání (LMS), do nichž jsou kurzy bezproblémově integrovatelné. Na intranetu lze navíc využít výhod prostředí Microsoft LRN Viewer, jenž je bezplatnou součástí dodávky kurzů Gopas. Toto prostředí nabízí uživatelům stejný komfort obsluhy jako LMS.

Gopas kurzy dělí na ty, jež jsou určeny pro firemní klientelu, a ty pro jednotlivce. V nabídce jsou čtyři základní balíčky:
1. MS Office – obsahuje kurzy na všechny programy kancelářského balíku a je cenově zvýhodněn
2. ECDL – kurzy připravující na získání mezinárodně uznávané licence počítačové gramotnosti
3. MS Excel – samostatný kurz
4. MS Word – samostatný kurz

Tiskové zprávy

Diskuse