MP3 přehrávač Emgeton E-Cult

31. 1. 2009 17:35    Rubrika: Tiskové zprávy

a výborně funkčně vybavené přístroje za skvělou cenu

MP3 přehrávač Emgeton E-Cult

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnost Bell Technology, dodavatel technologicky i designově výjimečné domácí elektroniky Emgeton, uvádí na trh dvojici nových MP3 přehrávačů řady E-Cult s označením E6 a E9. Oba přehrávače vyšší střední třídy nabízejí stejně jako jejich předchůdci vyváženou kombinaci nejžádanějších parametrů a funkcí: kvalitní konstrukci, stylový vzhled, bohatou sbírku funkcí, kompletně české prostředí a skvělou cenu.

Základem obou přístrojů je kvalitní kovová konstrukce s přesným lícováním všech částí přístroje, která zajišťuje vyšší odolnost oproti přehrávačům s plastovým tělem při náhodných otřesech či menších pádech. Tradicí se u přehrávačů s logem Emgeton stalo české prostředí a bezchybná podpora českých znaků v ID3 popiscích, a samozřejmě tedy nechybí ani u „éčkových“ novinek. Budoucí majitelé zařízení se mohou těšit např. i na podporu mnoha formátů souborů, kvalitní displej, flash paměť o velikosti až 16 GB (E9 Cult) nebo výborná značková sluchátka, která jsou součástí prodejního balení přehrávačů.

„MP3 přehrávače E-Cult patří dlouhodobě k nejoblíbenějším na trhu, proto neustále vyvíjíme další modely této osvědčené řady,“ řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. „Obě dnes uvedené novinky zasahují nejširší oblast uživatelů, neboť nabízejí nekompromisní výkon a nejvýhodnější cenu v dané kategorii přístrojů; model E9 Cult je navíc vůbec nejlevnějším kapesním miniPMP přehrávačem s kapacitou 16 GB.“

Emgeton E6 Cult
Stylově tenký multimediální přehrávač E6 Cult obsahuje minimum ovládacích tlačítek pro maximální zjednodušení ovládání – vystačí si pouze s pětisměrovým ovládacím kolečkem na čelní straně a bočním dvoupolohovým posuvníkem. Kov použitý na zadním zaobleném krytu přehrávače je při finální úpravě zabroušen a tím spolu s celkovým kvalitním dílenským zpracováním dává přehrávači vysoce elegantní vzhled.

Přehrávač E6 Cult poskytuje kvalitní reprodukci zvuku, který si mohou majitelé přístroje dále přizpůsobit vlastnímu vkusu pomocí ekvalizéru (včetně uživatelského pětipásmového profilu) a zvukových efektů. Na plně grafickém TFT LCD displeji s úhlopříčkou 1,8" lze přehrávat i videoklipy ve formátu MTV, zobrazovat fotografie, obrázky či textové soubory TXT. Přístroj rovněž obsahuje VKV rádio s citlivým příjmem a možností nahrávání živého vysílání. Vnitřní paměť přístroje může mít velikost až 8 GB, přičemž uživatel má možnost uložení a přehrávání až 5 000 souborů. Mezi další užitečné funkce patří například diktafon, foto album či přehledný průzkumník souborů.

Základní technické specifikace – Emgeton E6 Cult:

Rozměry v\xD7š\xD7h [mm]: 85 \xD7 38 \xD7 8,5
Hmotnost [g]: 40 (včetně akumulátoru)
Akumulátor: Li-Pol
Doba přehrávání[h]: až 8 (audio), až 3 (video)
Displej: 1,8" plně grafický TFT LCD, 65 tisíc barev, rozlišení 128 \xD7 160 bodů
Vnitřní paměť: flash, 2GB/4GB/8GB (možnost uložení až 5 000 souborů)
Podporované video soubory: MTV
Podporované zvukové soubory: MP3 (VBR) 8~320 kb/s, WMA (VBR) 8~340 kb/s, WAV, DRM
Další formáty podporovaných souborů: JPG, BMP a TXT
Připojení: miniUSB (podpora USB Host), 3,5mm jack
Možnost aktualizace firmware: ano
ID3 popisky: ID3V2, ID3V1, podpora českých znaků
FM rádio: ano, frekvenční rozsah 87,5~108 MHz, možnost nahrávání vysílání
Frekvenční rozsah: 20 Hz ~ 20 kHz
Odstup signál-šum: 85 dB
Výstupní výkon: 12 mW + 12 mW
Další funkce: diktafon (kvalita záznamu: ADPCM 8~128 kb/s), hi-fi ekvalizér (včetně uživatelského pětipásmového profilu) a zvukové efekty, automatické vypnutí, foto album, průzkumník souborů
Příslušenství: stereofonní sluchátka, USB kabel, nabíječka, CD, manuál

Emgeton E9 Cult
Luxusní multimediální miniPMP přehrávač E9 Cult je zahalen do odolného kovového pouzdra v matně stříbrném odstínu. Kovová konstrukce je odolnější vůči náhodným otřesům a menším pádům, její matná povrchová úprava navíc snižuje výskyt otisků a škrábanců typických pro méně šetrné zacházení. Hlavní dominantu přístroje představuje vysoce kvalitní 2,4" QVGA TFT LCD displej, na němž lze pohodlně sledovat nejen krátké videoklipy, ale klidně i celé filmy.

Model E9 Cult je předurčen pro náročnější zákazníky, kteří vyžadují kvalitnější reprodukci zvuku a více funkcí, než je standard běžných přehrávačů. V bohaté sbírce podporovaných formátů souborů proto nechybí ani audio formát FLAC, který podporuje pouze minimum konkurenčních modelů. Další předností přehrávače je intuitivní ergonomické ovládání a slot pro paměťové karty typu microSD; ten ale majitelé modelu E9 Cult vzhledem k velké vnitřní paměti až 16 GB možná ani příliš nevyužijí. Přistroj kromě hudby a videa pracuje i s obrázky a textovými soubory. Stejně jako u modelu E6 Cult nechybí VKV radiopřijímač s velmi citlivým tunerem a možností nahrávání vysílání, stejně jako možnost uložení až 5 000 souborů. K poslechu zvukových stop dokonce uživatelé nepotřebují ani připojit sluchátka – v seznamu funkcí se totiž nezapomnělo ani na vestavěný reproduktor. Další užitečné funkce představuje například diktafon, foto album, vestavěná hra Tetris, průzkumník souborů, stopky nebo kalendář.

Základní technické specifikace – Emgeton E9 Cult:

Rozměry v\xD7š\xD7h [mm]: 85 \xD7 48 \xD7 10
Hmotnost [g]: 55 (včetně akumulátoru)
Akumulátor: Li-Pol
Doba přehrávání[h]: až 13 (audio), až 6 (video)
Displej: 2,4" aktivní QVGA TFT LCD, 262 tisíc barev, rozlišení 240 \xD7 320 bodů
Vnitřní paměť: flash, 2GB/4GB/8GB/16GB (možnost uložení až 5 000 souborů)
Slot pro paměťovou kartu: ano, microSD (do velikosti 2 GB)
Podporované video soubory: AVI, MP4, 3GP, MOV, MPG, FLV, RM, RMVB, WMV, SWF Flash 7.0
Podporované zvukové soubory: MP3 (VBR) 8~320 kb/s, WMA (VBR) 8~340 kb/s, WAV, FLAC, APE
Další formáty podporovaných souborů: JPG, GIF, BMP, PNG a TXT
Připojení: miniUSB (podpora USB Host a Flash disk), 3,5mm jack
Možnost aktualizace firmware: ano
ID3 popisky: ID3V2, ID3V1, podpora českých znaků
FM rádio: ano, frekvenční rozsah 87,5~108 MHz, možnost nahrávání vysílání
Frekvenční rozsah: 20 Hz ~ 20 kHz
Odstup signál-šum: 85 dB
Výstupní výkon: 15 mW + 15 mW
Další funkce: vestavěný reproduktor pro hlasitý poslech, diktafon (kvalita záznamu: ADPCM 8~128 kb/s), hi-fi ekvalizér (včetně uživatelského pětipásmového profilu) a zvukové efekty, automatické vypnutí, foto album, průzkumník souborů, kalendář, stopky, hra Tetris
Příslušenství: stereofonní sluchátka, USB kabel, nabíječka, CD, manuál

Oba kapesní multimediální přehrávače jsou již v prodeji v síti obchodních partnerů společnosti Bell Technology; doporučená cena modelu E6 Cult začíná na
1 390 Kč vč. DPH, resp. u modelu E9 Cult na 1 990 Kč vč. DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse