HP uvádí virtualizační technologie

31. 1. 2009 17:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila průlomové síťové, úložné a serverové technologie, které snižují náklady, zvyšují flexibilitu využití přenosového pásma a zlepšují celkovou výkonnost prostředí s virtuálními servery.

Ethernetový modul HP Virtual Connect Flex-10, balík úložných technologií pro HP BladeSystem a server HP ProLiant DL385 G5p patří mezi HP produkty, které mají zákazníkům pomoci efektivně implementovat virtualizované infrastruktury.
Zvyšující se množství společností, které zavádějí řešení virtualizace serverů, aby snížily náklady na provoz svých technologických infrastruktur, se potýká s rostoucími náklady na síťové připojení virtuálních serverů; například typický server, v němž běží virtuální počítače, vyžaduje šest síťových připojení.(1)
Firmy, které chtějí využívat výhody virtualizovaného prostředí, musí často investovat do dalšího síťového vybavení včetně rozšiřovacích síťových karet, přepínačů a kabelů. Rostoucí nároky na přenosové pásmo v souvislosti s úlohami virtuálních serverů vyžadují navíc i drahé síťové přepínače po jednotkách nebo desítkách gigabitů za sekundu.

Nový ethernetový modul HP Virtual Connect Flex-10 je první propojovací technologie na trhu, která dokáže rozdělit 10Gb přenosové pásmo ethernetového portu mezi čtyři síťová rozhraní. Díky vyšší flexibilitě správy přenosového pásma není nutné pořizovat další síťový hardware. Zákazníci, kteří pro servery s virtuálními počítači využijí Virtual Connect Flex-10, mohou ušetřit až 55 % výdajů za síťové vybavení.(2) Virtual Connect Flex-10 ušetří proti dosavadním síťovým technologiím až 240 wattů na jedno šasi HP BladeSystem – čili 3 150 kilowatt hodin za rok.(3)

„Zákazníci, kteří chtějí eliminovat obvyklé překážky flexibilního rozdělování přenosového pásma a snížit náklady na síťové připojení, nemusejí hledat jinde než u HP,“ řekl Mark Potter, viceprezident a ředitel společnosti HP pro BladeSystem. „Tyto technologie boří bariéry virtualizovaných sítí a poskytují nejvyšší návratnost investic.“
Nejvýhodnější náklady na trhu a konsolidace sítě v poměru čtyři ku jedné
HP Virtual Connect Flex-10 distribuuje kapacitu 10Gb ethernetového portu mezi čtyři připojení a umožňuje zákazníkům nastavit pro každé připojení jiné požadavky na přenosové pásmo. Optimalizace přenosového pásma na základě požadavků aplikačních úloh umožňuje zákazníkům využívat investici do 10Gb rozhraní napříč několika připojeními, což se hodí v prostředí virtuálních počítačů, stejně jako u jiných síťově náročných aplikací. Efektivnější přidělování síťové kapacity snižuje celkové náklady na provoz sítě a spotřebu energie.

Nedávno oznámený virtualizační blade HP ProLiant BL495c obsahuje zabudovanou funkcionalitu Virtual Connect Flex-10, jejímž prostřednictvím podporuje až 24 připojení NIC. Díky vyšší přenosové kapacitě sítě a vyšší paměťové kapacitě podporuje BL495c více virtuálních serverů než konkurenční blade servery na trhu.(4)

Stávající majitelé blade serverů HP ProLiant c-Class mohou upgradovat na Virtual Connect Flex-10 pomocí nové rozšiřovací karty HP NC532m Flex-10.
Jednoduché a ekonomicky výhodné rozšíření úložné kapacity pro HP BladeSystem
Nový balík přímo připojeného úložiště pro HP BladeSystem obsahuje dva SAS přepínače HP StorageWorks 3Gb a diskové pole MSA2000sa.

Správci serverů BladeSystem měli tradičně jen omezené možnosti výběru přímo připojeného nebo sdíleného úložiště a museli si nechat postavit řešení úložné sítě SAN od specializovaných odborníků. Nové levné a spolehlivé úložné řešení ovšem umožňuje administrátorům serverů snadno nasadit škálovatelné, sdílené SAS úložiště bez nákladů a komplikací, které jsou se sítěmi SAN obvykle spojeny. Prostým nákupem dalších diskových polí MSA2000sa mohou zákazníci získat až 192 terabajtů externího sdíleného úložiště přímo připojeného k šasi HP BladeSystem.
Kombinace virtualizačního blade serveru HP ProLiant BL495c, modulů Virtual Connect Flex-10 a balíku sdíleného SAS úložiště snižuje náklady na virtuální počítač proti konkurenčním řešením o více než 50 procent.(5)

Modul Virtual Connect 4Gb Fibre Channel vylepšilo HP o alokaci úložných prostředků na úrovni virtuálních počítačů, což dále zjednodušuje implementaci datových úložišť a virtualizované infrastruktury pro majitele úložišť Fibre Channel. Zákazníci mohou nasadit až 128 samostatných SAN svazků na blade server pro větší výkon a flexibilitu.

Inovativní konstrukce odstraňuje výkonové překážky virtuálních serverů
HP ProLiant DL385 G5p je rackový server optimalizovaný pro virtualizaci. Nabízí až šest terabajtů interního úložiště, dvojnásobek paměti a o 67 % vyšší energetickou efektivitu proti předchozím generacím.(6) Model DL385 G5p je postaven na novém čtyřjádrovém procesoru AMD Opteron™ 2300, který přispívá k vyšší výkonnosti aplikací a lepší podpoře virtuálních počítačů.
Ceny a dostupnost(7)

Nově oznámené produkty jsou k dispozici za následující doporučené ceny:
• ethernetový modul HP Virtual Connect Flex-10 – 12 199 USD;
• rozšiřovací síťová karta HP NC532m Flex-10 – 699 USD;
• 4Gb FC modul HP Virtual Connect FC – 9 499 USD;
• HP ProLiant DL385 G5p – 2 259 USD;
• balík přímo připojeného úložiště HP pro HP BladeSystem – 9 999 USD.

Tiskové zprávy

Diskuse