Digitální fotoaparáty Nikon COOLPIX L

3. 2. 2009 16:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Dostupné a vzrušující

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Nikon Europe s potěšením oznamuje uvedení tří nových, dostupných a vzrušujících fotoaparátů COOLPIX: COOLPIX L100, COOLPIX L20
a COOLPIX L19. Všechny tři fotoaparáty jsou vybaveny vysoce kvalitními funkcemi pro snadné fotografování při současném zachování dostupné ceny. S vynikajícími objektivy NIKKOR, snadnou přenosností a jednoduchou volbou funkcí, jako je Automatická volba motivových programů, režim Úsměv a Varovná indikace mrknutí, má nyní pořízení skvělých snímků na dosah skutečně každý.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products u společnosti Nikon Europe B.V, říká: „Ne každý je ochoten utratit za fotoaparát příliš mnoho peněz. Tyto tři nové fotoaparáty jsou ideálním kompromisem: poskytují kvalitní snímky, jak je obvyklé u značky Nikon a jsou vybaveny množstvím zajímavých funkcí, to vše za dostupnou cenu.“

Bavte se fotografováním
COOLPIX L100 je ideální volbou. Můžete si být jisti, že s 10 miliony efektivních pixelů, výkonným systémem digitálního zpracování obrazu Nikon EXPEED a objektivem NIKKOR s 15x zoomem pokrývajícím ohniskové vzdálenosti od 28 mm až po ohnisko 420 mm (ekvivalent u kinofilmu) detailně zachytíte prakticky každý fotografovaný motiv. Aktivujte režim Makro a můžete fotografovat objekty vzdálené pouhý 1 cm od objektivu. Čtyři technologie pro potlačení rizika rozmazání snímků včetně redukce vibrací pohybem obrazového snímače zaručí, že vámi pořízené snímky budou optimálně ostré. Fotoaparát COOLPIX L100 oceníte také v případě, že rádi fotografujete sporty, protože je vybaven motivovým programem Sériové snímání sportu, disponujícím snímací frekvencí 13 obr./s. Automatická volba motivových programů se postará o správné nastavení fotoaparátu v závislosti na fotografovaném motivu. Režim Úsměv pořídí snímek v okamžiku, kdy se fotografovaná osoba usmívá, zatímco Varovná indikace mrknutí vás varuje v okamžiku, kdy zjistí, že fotografovaná osoba měla zavřené oči. Mezi další funkce patří redukce červených očí ve fotoaparátu, která garantuje kvalitní portrétní snímky, funkce D-Lighting pro vyjasnění tmavých oblastí snímků ve fotoaparátu, 15 motivových programů, režimy záznamu ozvučených videosekvencí, a kromě jiného také funkce Aktivní zoom.

S rozsahem citlivostí až do hodnoty ISO 3200 (využívající systém kombinace pixelů) jsou problémy se špatným osvětlením věcí minulosti. Toto vybavení dále vylepšuje systém detekce pohybu, který detekuje pohyb fotografovaných objektů a automaticky volí kratší časy závěrky a vyšší citlivosti ISO.

Zvládnou to snadno
Přístroje COOLPIX L20 a COOLPIX L19 (10 a 8 milionů efektivních pixelů) jsou vybaveny několika funkcemi zaručujícími komfortní a bezproblémové fotografování, mezi které patří Plně automatický režim, Automatická volba motivových programů, režim Úsměv a Varovná indikace mrknutí. Přístroje jsou napájeny pomocí dvou tužkových baterií AA, které jsou dostupné všude na světě, a zaručují tak, že nikdy nezmeškáte fotografovanou událost kvůli nedostupnosti zdroje energie. Práci s přístrojem usnadňují rozměrné ovládací prvky a 3“ resp. 2,7“ LCD monitor fotoaparátu COOLPIX L20 resp. COOLPIX L19. Oba přístroje jsou samozřejmě schopny zaznamenávat videosekvence a oba jsou vybaveny speciálním novým režimem automatické volby motivových programů. Tento režim automaticky zhodnotí fotografovaný motiv na základě detekce objektu a okolních podmínek a zvolí optimální nastavení. Nyní se již nemusíte starat o volbu vhodného motivového programu a vždy budete připraveni na rychlé a bezproblémové fotografování. COOLPIX L20 je dostupný v barevných provedeních Black Metallic a Deep Red, COOLPIX L19 je dostupný v barevných provedeních Bright Silver a Shiny pink.

Brzy zjistíte, že pořízení krásných snímků s krásně vypadajícím fotoaparátem je snadné a velmi dostupné

Fotoaparáty COOLPIX L100, COOLPIX L20 a COOLPIX L19 se dodávají včetně řemínku, tužkových baterií AA, USB a A/V kabelu a disku CD-ROM se softwarem COOLPIX Software Suite. Doporučené prodejní ceny budou stanoveny v okamžiku zahájení prodeje.
* Specifikace a vybavení se mohou změnit bez předchozího oznámení či závazku ze strany výrobce. Prosinec 2008 ©2008 Nikon Corporation.

Tiskové zprávy

Diskuse