Digitální fotoaparát Nikon COOLPIX P90

3. 2. 2009 16:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Nikon uvádí jeden z prvních kompaktních fotoaparátů s 24x zoomem na světě

Digitální fotoaparát Nikon COOLPIX P90

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Nikon Europe s potěšením oznamuje uvedení fotoaparátu COOLPIX P90, jednoho z prvních kompaktních fotoaparátů na světě s 24x zoomem, který začíná na širokoúhlém ohnisku. Snadno použitelný fotoaparát kombinuje vysoce výkonný zoom s velkým rozsahem (nabízející současně širokoúhlý objektiv i superteleobjektiv) a výkonné funkce, a díky tomu se může stát ideálním společníkem uživatelů požadujících famózní kvalitu výrobků Nikon v snadno přenosném provedení.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products u společnosti Nikon Europe B.V, říká: „Tento přístroj znovu potvrzuje, jak se společnost Nikon snaží splnit požadavky všech milovníků fotoaparátů. Neuvěřitelně výkonný objektiv s 24x zoomem začínajícím širokoúhlými ohniskovými vzdálenostmi, 3“ výklopný LCD monitor, redukce vibrací, koncepce zpracování obrazu Nikon EXPEED a vysoká citlivost ISO opravdu z přístroje COOLPIX P90 činí „most“ mezi kompaktními fotoaparáty a digitálními jednookými zrcadlovkami.“

Vybavení, které nelze opomenout
COOLPIX P90 je vybaven výjimečně výkonným objektivem s 24x optickým zoomem s rozsahem ohniskových vzdáleností od širokoúhlých 26 mm až po superteleobjektiv 624 mm (ekvivalent u kinofilmu)
a umožňujícím fotografovat již ze vzdálenosti 1 cm. Vysoce rychlé sériové snímání, které dovoluje pořídit až 45 snímků frekvencí 15 obr./s v jediné sérii, znamená, že můžete zcela snadno pořizovat snímky z nejrůznějších sportovních událostí. Přístroj je navíc schopen pořizovat snímky ještě dříve, než stisknete spoušť. Přidejte 12,1 milionu efektivních pixelů a citlivost až ISO 6400 a bude vám jasné, proč tento fotoaparát exceluje prakticky v libovolné fotografické situaci. Uživatelé mohou využít plně automatický provoz nebo různá manuální nastavení včetně čtyř standardních expozičních režimů (PSAM) a utvářet ideální kompozice snímků pomocí elektronického hledáčku. Fotoaparát nabízí mnoho dalších technologií v kvalitě obvyklé pro značku Nikon, jako jsou čtyři technologie redukce vibrací, automatická volba motivových programů a režim Face Priority AF detekující až dvanáct obličejů osob v záběru. K dispozici jsou rovněž nejnovější funkce, jako je režim Úsměv a Varovná indikace mrknutí pro perfektní portréty, funkce Nikon D-Lighting pro optimální kontrast snímků a funkce Rychlé vylepšení. Fotoaparát umožňuje zaznamenávat videosekvence včetně časosběrného snímání. 3“ výklopný LCD monitor usnadňuje fotografování v náročných snímacích pozicích.

COOLPIX P90 se dodává včetně USB kabelu, A/V kabelu, řemínku a programového balíku Software Suite for COOLPIX na disku CD-ROM. Přístroj bude dostupný v barevném provedení Black. Všechny fotoaparáty Nikon se dodávají včetně 2 GB volného prostoru zdarma pro on-line ukládání snímků pomocí služby Nikon my Picturetown na adrese mypicturetown.com. Cena přístroje bude ohlášena v okamžiku zahájení prodeje.

Specifikace a vybavení se mohou změnit bez předchozího oznámení či závazku ze strany výrobce. Prosinec 2008 ©2008 Nikon Corporation.

Tiskové zprávy

Diskuse