Digitální fotoaparáty Nikon COOLPIX S

3. 2. 2009 16:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Inovovaná série fotoaparátů řady S

Společnost Nikon Europe uvádí inovovanou sérii fotoaparátů COOLPIX S zahrnující přístroje COOLPIX S630, COOLPIX S620, COOLPIX S230
a COOLPIX S220. Všechny čtyři modely fotoaparátů byly vytvořeny s myšlenkou nabídnout uživatelům kompaktní fotoaparáty vynikajícího stylu, rychlé a jednoduše ovládatelné.

COOLPIX S630 je kompaktní fotoaparát s významným stylistickým prvkem „Sure Grip“, který slouží ke komfortnímu držení přístroje. COOLPIX S620 má nejlepší hodnoty citlivosti ISO ze všech kompaktních přístrojů ve své třídě. COOLPIX S230 má stylový vzhled a snadné ovládání díky modernímu dotykovému monitoru se základními ovládacími prvky, zatímco COOLPIX S220 je jednoduchý, brilantně zpracovaný
a vysoce elegantní. Všechny čtyři modely jsou dostupné v množství barevných odstínů, které vyhovují libovolnému vkusu a osobnosti a všechny jsou vybaveny koncepcí zpracování obrazu Nikon EXPEED.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products u společnosti Nikon Europe B.V, říká: „Jsme velmi pyšní na naši novou barevnou sérii fotoaparátů COOLPIX S a věříme, že nabídneme přístroje, které vyhoví každému vkusu a osobnosti. Ovládání všech přístrojů je hračkou. Dobře vypadají, dobře se drží a produkují skvělé snímky.“

COOLPIX S630 – vyhoví každému
Díky provedení Sure Grip, padne přístroj COOLPIX S630 dobře do každé ruky a fotografování s ním je naprosto přirozenou záležitostí. Výkonnost přístroje je také prvotřídní. Díky 12 milionům efektivních pixelů, redukci vibrací pohybem obrazového snímače a díky vynikajícímu objektivu Nikkor se 7x optickým zoomem jsou snímky pořízené tímto přístrojem opravdu vynikající a každá fotografovaná událost pořízená tímto fotoaparátem získá na významu. Přístroj je vybaven nejmodernějšími funkcemi, jako je například zcela nová funkce Kontrola mrknutí, která kombinuje režim Úsměv a Varovnou indikaci mrknutí. Fotoaparát detekuje obličeje osob a v okamžiku, kdy se objekt v záběru usměje, pořídí automaticky dva snímky, z nichž uloží do paměti ten, na kterém má fotografovaná osoba otevřené oči. Jestliže k tomu všemu přidáme automatickou volbu motivových programů, která optimalizuje veškerá nastavení fotoaparátu v souladu s fotografovaným motivem, motivový program Sériové snímání sportu s frekvencí až 10 obr./s a funkci Rychlé vylepšení máme k dispozici fotoaparát, se kterým můžeme počítat v každé situaci. Fotoaparát je dostupný v barevných provedeních Black a Ruby Red.

COOLPIX S620 – pro rychlost jako stvořený
Se spuštěním za pouhých 0,7 s jde o extrémně rychlý fotoaparát. A navíc má velmi kompaktní tělo s dobrým designem. COOLPIX S620 je vybaven obrazovým snímačem s 12,2 milionu efektivních pixelů, objektivem NIKKOR s 4x zoomem od širokoúhlé ohniskové vzdálenosti 28 mm (ekvivalent u kinofilmu)
a 2,7“ LCD monitorem s širokým pozorovacím úhlem. Fotoaparát je i přes malé rozměry vybaven velkým množstvím vysoce výkonných funkcí. Unikátní vlastností v oblasti kompaktních fotoaparátů je vysoký rozsah citlivostí přístroje, který sahá až do hodnoty ISO 6400 při plné velikosti obrazu a produkuje snímky s nízkou úrovní šumu. Fotoaparát nabízí čtyři technologie pro redukci rozhýbání snímků včetně optické redukce vibrací a detekce pohybu, nové funkce Kontrola mrknutí a Rychlé vylepšení, funkci sledování objektu a automatickou volbu motivových programů. Metalické tělo s elegantními křivkami se vyznačuje citlivě propracovaným designem a je dostupné v barevných provedeních Bright Silver, Calm Black, Noble Purple a Precious Pink. Fotoaparát je optimální volbou pro uživatele hledající sofistikovaný, výkonný a stylový přístroj.

COOLPIX S230/COOLPIX S220 – účelný styl, vysoký výkon a jednoduché ovládání
Štíhlé, kompaktní a stylové – tato dvojice přístrojů patří zřejmě mezi nejelegantnější fotoaparáty nové série S. COOLPIX S230 je vybaven moderním 3“ dotykovým monitorem a základními ovládacími prvky pro maximálně snadné a zábavné fotografování. Obsahuje rovněž mnohé pokročilé funkce, mezi které patří Kontrola mrknutí, Rychlé vylepšení, Automatická volba motivových programů a Motivové programy. Kontrola mrknutí zamezuje pořízení snímků se zavřenýma očima fotografovaných osob. Funkce Rychlé vylepšení umožňuje upravovat pořízené snímky za pomoci technologií převzatých z oceněných digitálních jednookých zrcadlovek Nikon. Sedmnáct motivových programů fotoaparátu COOLPIX S230 a šestnáct motivových programů fotoaparátu COOLPIX S220 umožňuje zvolit optimální nastavení přístroje v prakticky libovolné snímací situaci. Kromě obrazových snímačů s 10 miliony efektivních pixelů
a objektivů NIKKOR s 3x zoomem nabízejí tyto modely elektronickou redukci vibrací, velký rozsah citlivostí až do hodnoty ISO 2000 a detekci pohybu pro snadné pořízení kvalitních snímků za všech okolností. S tloušťkou pouhých 18 mm je COOLPIX S220 velmi plochý a lehký (cca 100 g), a je vybaven 2,5“ LCD monitorem pro kontrolu pořizovaných snímků. Oba fotoaparáty mají stylové, metalické tělo, které se vejde do libovolně malé brašny, a dodávají se v módních barevných provedeních Soft Silver, Warm Silver, Aqua Green, Gloss Red, Night Blue, Cobalt Blue, Magenta, Purple a Black.

Fotoaparáty série S se dodávají včetně dobíjecí lithium-iontové baterie a nabíječky, USB kabelu a A/V kabelu, řemínku a disku CD-ROM se softwarem COOLPIX Software Suite. COOLPIX S230 je navíc vybaven dotykovým perem. Ceny fotoaparátů budou ohlášeny v okamžiku zahájení prodeje.