Netbook Acer Aspire One v novém provedení

4. 2. 2009 16:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer, třetí největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje firmy Gartner za 1. pololetí 2008), představila zcela nový netbook Aspire One vybavený 10" displejem, operačním systémem Windows XP a integrovaným modulem Bluetooth, který je navržen pro rychlé, jednoduché a hlavně trvalé připojení k internetu.

Netbook Acer Aspire One v novém provedení

Za pouhý rok od svého představení netbooky zcela změnily trh osobních počítačů a pomohly vytvořit úplně nový tržní segment, k jehož vzniku přispěli sami uživatelé a jejich požadavky na nepřetržitý online přístup a komunikaci s přáteli 24 hodin denně.

Společnost Acer, která vykazuje jedinečnou schopnost sledovat tržní trendy a předvídat požadavky uživatelů, velmi rychle uvedla na trh netbook Aspire One, který se stal nejprodávanějším na světě.

“Přes nedávné problémy finančních trhů a všeobecnou hospodářskou nejistotu poroste prodej netbooků a notebooků dál i v roce 2009,” prohlásil Gianfranco Lanci, president a výkonný ředitel společnosti Acer Inc. „Zatímco společnosti se zaměřují na zvládnutí krize, spotřebitelé a výrobky navržené pro ně mají stále významnější úlohu, protože uživatelé se prostě nedokáží obejít bez svých osobních komunikačních zařízení.”

Nový Aspire One s 10” displejem, který váží o něco více než 1 kg (1,18 kg), spojuje styl a jedinečné funkce v nové velikosti, a tedy nabízí neobyčejnou kombinaci ultrapřenosnosti a největší zobrazovací plochy pro navigaci i vkládání dat.

Netbook 10” Aspire One, který je optimalizován pro prohlížení webových stránek a využívání internetu s nejvyšší produktivitou, je vybaven 10,1” WSVGA displejem s podsvětlením LED diodami s rozlišením 1024x600 pixelů, který nabízí větší zobrazovací plochu, a tedy i větší přehlednost. V horní části displeje se nachází jedinečná webová kamera Acer Crystal Eye, která je navržena pro optimální funkci i v nedostatečně osvětleném prostředí. Kamera umístěná v lesklém rámečku zaručuje spojení s celým světem prostřednictvím živého videostreamingu, videochatů a videokonferencí.

Netbook 10” Aspire One je standardně dodáván s připojením 802.11b/g WiFi s technologií Acer SignalUp zajišťující snadný přístup k dostupným bezdrátovým sítím. Dále je vybaven rozhraním Bluetooth a může být doplněn i volitelnými bezdrátovými technologiemi WiMAX nebo 3G které zabezpečují připojitelnost bez omezení.

Netbook 10” Aspire One, který splňuje požadavky standardu Energy Star 4.0, může být napájen šestičlánkovou baterií Li-ion. S neuvěřitelně nízkou spotřebou zaručuje nejvyšší zábavu až sedm hodin. Indikátor baterie na přední straně zůstává viditelný, i když je netbook zavřený.

Netbook 10” Aspire One nabízí nejen trvalé, ale především stylové připojení. Počítač v lesklém provedení ve čtyřech barevných odstínech (bílém, modrém, červeném a černém) okamžitě přitáhne k sobě pozornost svým nezaměnitelným designem. Tenký a elegantní Aspire One vyvolává představu rychlosti a mobility a dává zcela jednoznačně najevo, že je navržen pro život na cestách. Stylové detaily, jako např. aerodynamicky tvarovaný kovový závěs, který je barevně zvýrazněný, a neobvyklý rámeček v jasném barevném odstínu kolem vypínače se zrcadlovým povrchem se okamžitě stanou středem pozornosti. Plocha pro opření dlaní v provedení „kartáčovaný kov“ dodává počítači kultivovaný vzhled a současně na ní prsty nezanechávají otisky.

Aspire One s 10” displejem je vybaven procesorem Intel® Atom™, čipsetem Mobile Intel® 945GSE Express nebo Mobile Intel® 82801GBM a může být dodán až s 2GB pamětí DDR pro vyšší uživatelské nároky. Přes své malé rozměry se počítač může pochlubit velkým 160GB pevným diskem a dále multiformátovou čtečkou paměťových karet, která zaručuje naprostou volnost při přenosu dat.

Aspire One je dodáván s operačním systémem Windows XP® Home. Další předinstalovaný software zahrnuje Acer eRecovery Management, Acer Launch Manager, Adobe® Reader®, McAfee® Internet Security Suite, Microsoft® Office Trial 2007.

Technické údaje Aspire one (AOD150)
Operační systém1: Originální Windows® XP Home (Service Pack 3)
Platforma1: Procesor Intel® Atom™ N270 (1.60 GHz, 533 MHz FSB, 512 KB L2 cache)
Čipset Mobile Intel® 945GSE Express (DDR2 400/533/667 MHz)
Čipset Mobile Intel® 82801GBM
Připojení k síti Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED™, podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp2
Systémová
paměť1, 3 , 4: Jednokanálová s jedním slotem soDIMM
• Rozhraní paměti DDR2 533/667 MHz SDRAM
• Slot soDIMM: podpora 512 MB / 1 GB / 2 GB soDIMMs s celkovou velikostí systémové paměti až 2 GB5
Displej: 10,1" WSVGA LCD Acer CrystalBrite™ TFT s vysokým jasem (zpravidla 180 nit), rozlišení 1024 x 600 pixelů,
• Podsvícení svíticími diodami LED
• Podpora 262 000 barev
Ukládání dat6: 2.5"/9.5 mm pevný disk 160 GB
Víceformátová čtečka paměťových karet:
• Podporuje karty Secure Digital™ (SD), MultiMediaCard (MMC), Multimedia Card (RS-MMC), Memory Stick® (MS), Memory Stick PRO™ (MS PRO), xD-Picture Card™ (xD)
• Podporuje paměťové karty s adaptérem: miniSD™, microSD™, Memory Stick Duo™, Memory Stick PRO Duo™
Zvuk: Podpora zvuku s vysokým rozlišením
Dva zabudované stereofonní reproduktory
Kompatibilní s MS-Sound
Vestavěný digitální mikrofon
Komunikace: Integrovaná kamera Acer CrystalEye s rozlišením 0,3 megapixelů
WLAN2: Připojení k síti Acer InviLink™ 802.11g Wi-Fi CERTIFIED™, podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp
Lokální síť: 10/100 Mbps Fast Ethernet
WPAN1: Bluetooth® 2.0+EDR (Enhanced Data Rate)
WWAN7: UMTS/HSPA v pásmech 850/900/2100 MHz a GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz) s možností upgrade na 7,2 Mb/s HSDPA a 2 Mb/s HSUPA s podporou různých přijímačů a vyrovnáním v 2100 MHz (pro modely 3G)
Rozměry a hmotnost1: 260 (š) x 185 (h) x 33,4 (v) mm
1,18 kg se tříčlánkovou baterií
1,33 kg se šestičlánkovou baterií
Napájení1: Tříčlánková Li-ion baterie 24W/2200 mAh
• Výdrž 3 hodiny8
Šestičlánková Li-ion baterie 48,8W/4400 mAh
• výdrž 6 hodiny8
Šestičlánková Li-ion baterie 57,7 W/5200 mAh
• výdrž 7 hodiny8
30W síťový adapter se síťovou šňůrou
Speciální klávesy a ovládací prvky: Klávesnice s 84 klávesami, minimální zdvih klávesy 1,6 mm
Ukazovací zařízení se dvěma tlačítky
12 funkčních kláves; čtyři kurzorové klávesy; jedna klávesa Windows® pro Windows® XP Home, číslicové klávesy; mezinárodní jazyková podpora
Tlačítko vypínače s LED diodou
Spínače s LED diodou: WLAN, WWAN1
Rozhraní: Víceformátová čtečka paměťových karet
Tři porty USB 2.0
Port pro připojení externího displeje (VGA)
Konektor pro sluchátka/reproduktor/line-out
Konektor pro připojení mikrofonu
Port Ethernet (RJ-45)
Konektor pro připojení síťového adaptéru.
Software: Acer eRecovery Management
Acer Launch Manager
Adobe® Reader®
McAfee® Internet Security Suite
Microsoft® Office Trial 2007
Příslušenství: Balení obsahuje:
• ochranné pouzdro1
Volitelné doplňky:
• brašna
• tříčlánková baterie Li-ion
• šestičlánková baterie Li-ion
• třípólový 30WAC síťový adaptér
• externí pevný disk s rozhraním USB
• externí optická mechanika s rozhraním USB
Záruka: Jednoletá mezinárodní záruka (ITW)
1. Specifikace závisí na modelu.
2. Skutečná propustnost dat může záviset na stavu sítě a prostředí, např. na provozu v síti, okolních konstrukcích a nastavení přístupového bodu.
3. Veškerá dostupná systémová paměť může být využita pro potřeby systému.
4. Sdílená systémová paměť může být využita pro podporu integrované grafiky v závislosti na velikosti systémové paměti a dalších faktorech. Skutečná velikost systémové paměti využitelná pro operační systém může být zmenšena o velikost vyhrazené a sdílené systémové paměti využívané grafickým řešením a zdroji využívanými operačním systémem.
5. Volitelné vybavení.
6. 1 GB = 1 miliarda bytů. Skutečná kapacita naformátového média je menší a může se lišit v závislosti na přeinstalovaném software a operačním systému.
7. Volitelné vybavení s modulem GTM380 (modul Gobi™ 3G pro americký trh).
8. Výdrž baterie závisí na specifikaci výrobku, nastavení počítače a spuštěných aplikacích nebo funkcích. Kapacita všech baterií se snižuje v závislosti na čase a délce používání.

Tiskové zprávy

Diskuse