Netgear představil nové Wi-Fi produkty

4. 2. 2009 16:43    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR představil novou řadu bezdrátových řešení pro náročné uživatele

Netgear představil nové Wi-Fi produkty

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Nejnovější ekologicky šetrné bezdrátové směrovače nabízejí dvoupásmový provoz, gigabitový výkon a snadný přístup k uloženým datům; 3G Wi-Fi směrovač navíc umožňuje neomezený mobilní širokopásmový virtuální přístup k internetu

NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, oznámil uvedení další generace škálovatelných a vysoce výkonných bezdrátových směrovačů standardu Wireless-N, které jsou připraveny plnit požadavky velmi náročných uživatelů.

Nová řada zahrnuje směrovač WNDR3700, směrovač DGN3300 s modemem, a 3G směrovač MBR624GU. Model NETGEAR WNDR3700 navíc získal na veletrhu CES 2009 nejvyšší ocenění „Best of Innovations“ v kategorii síťových produktů pro domácnosti. Všechny tři novinky nabízí maximální funkčnost, nejvyšší možnou rychlost, dosah a výkon, který uživatelé ocení při nejnáročnějších činnostech, jako např. online hraní či streamování videa v HD kvalitě. Díky funkci Push \xB4N\xB4 Connect je navíc zapojení těchto energeticky šetrných zařízení maximálně snadné a rychlé.

„Stále více zákazníků využívá internet jako primární zdroj informací, způsob zábavy i komunikace. S tím přímo úměrně souvisí dramatický nárůst dat, her a multimediálního obsahu, které jsou stahovány, přenášeny a sdíleny přes internet,“ poznamenal Som Pal Choudbury, senior manager pro bezdrátové produkty společnosti NETGEAR. „Tento nárůst s sebou nese náročnější požadavky na vyšší rychlost, pokrytí i spolehlivost připojení pro hladký průchod dat. Přesně na tyto výzvy se NETGEAR snaží svými produkty odpovídat. Zejména mobilní 3G směrovač vyslyšel požadavky náročných zákazníků, kteří získají stálý a neomezený přístup k nejrychlejšímu mobilnímu internetu třetí generace.“

NETGEAR RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router WNDR3700
Model WNDR3700 je gigabitový dvoupásmový směrovač řady RangeMax Wireless-N využívající současně dvě různá frekvenční pásma – 2,4 GHz a 5 GHz. Jedná se o první produkt značky NETGEAR v designovém provedení páté generace. Obsahuje USB rozhraní pro připojení externího USB úložného zařízení a porty gigabitové LAN pro vysokorychlostní datový přístup hned několika počítačů v domácí síti.

Vnitřní výbava směrovače zahrnující 680MHz MIPS procesor, vysoce výkonný zesilovač a osm ultra citlivých matemateriálových antén zaručuje maximální bezdrátový výkon i pokrytí bez kompromisů. K dalším cenným vlastnostem patří energeticky úsporný „green“ přepínač se čtyřmi ethernetovými porty, QoS pro bezdrátové streamování videa, samostatná tlačítka pro vypnutí bezdrátové část i celého zařízení, či možnost regulace výkonu pro dokonalou optimalizaci spotřeby energetické energie. Díky funkci Push ‘N’ Connect využívající standardu Wi-Fi Protected Setup (WPS) lze navíc snadno připojit další bezdrátová zařízení.

NETGEAR RangeMax Dual Band Wireless-N Modem Router DGND3300
Modemový směrovač standardu Wireless-N z řady RangeMax, NETGEAR DGND3300, využívá – stejně jako směrovač WNDR3700 – současně dvě různá frekvenční pásma: 2,4 GHz a 5 GHz. V těle s designem nejnovější páté generace se skrývá ADSL2+ modem se silným bezpečnostním zázemím, čítající dvojitý firewall (NAT a SPI) a možnost skrytí počítače a v něm uložených složek před okolními uživateli.

Modemový směrovač DGN3300 může být rovněž použit jako bezdrátový zesilovač pro zdvojnásobení celkového pokrytí. Obsahuje jedinečného průvodce instalací, funkci Push ‘N’ Connect s podporou WPS i možnosti nastavení pro maximální úsporu energie. Přístroj je ideální pro uživatele využívající DSL připojení, kteří touží mít jediné zařízení pro splnění všech vysokých nároků na síťové připojení.

NETGEAR 3G Mobile Broadband Wireless Router MBR624GU
Pro uživatele a manažery, kteří jsou neustále v pohybu, připravil NETGEAR přenosný širokopásmový bezdrátový směrovač MBR624GU, který s využitím připojení k mobilním sítím třetí generace vytváří Wi-Fi přístup (hotspot) pro připojení jakýchkoli bezdrátových zařízení kdekoli a kdykoli – stačí ke směrovači pouze připojit kompatibilní 3G USB modem. Uživatelé využívající často funkcionalitu mobilní kanceláře, pracovníci záchranných center, terénní servisní technici či třeba uživatelé na dovolené nebo v místech bez přístupu ke kabelovému internetu tento směrovač opravdu ocení.

Model MBR624GU nabízí automatickou detekci kompatibilních 3G USB modemů, díky čemuž mají uživatelé prakticky nepřetržitý přístup k internetovému připojení. Zařízení nabízí ochranu proti síťovým útokům DoS, dvojitý NAT a SPI firewall a až 5 IPsec VPN. Obsahuje funkci Push ‘N’ Connect s podporou WPS, možnosti nastavení pro maximální úsporu energie a je dodáván s autoadaptérem pro snadné dobíjení energie na cestách. Směrovač NETGEAR MBR624GU je ideální pro sdílení 3G mobilního internetu kdekoli a kdykoli s přáteli, kolegy nebo rodinnými příslušníky.

Všechny tři novinky by měly být uvedeny do prodeje na přelomu prvního a druhého čtvrtletí letošního roku za předpokládané ceny 179 USD (WNDR3700), 169 USD (DGND3300) a 129 USD (MBR624GU).

Tiskové zprávy

Diskuse