Notebook Toshiba Portégé A600

5. 2. 2009 20:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Toshiba uvádí novou modelovou řadu ultra přenosných notebooků

Notebook Toshiba Portégé A600

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Modely PORTÉGÉ A600 zasahují do oblasti módních trendů

• Nové modely nabízejí výborně vyváženou směs stylu a výbavy charakteristickou pro řadu Portégé
• Portégé A600 se představuje ve čtyřech barevných verzích

Divize Computer Systems společnosti Toshiba představuje na českém trhu nejnovější model v řadě ultra přenosných notebooků – Portégé A600. Na trh uvádí čtyři barevné verze: stříbrnou, perleťově bílou, lotosově růžovou a leskle černou.

Uvedení nových modelů dává zákazníkům příležitost vybrat si notebook, jenž skutečně bude ladit s jejich vlastním osobním stylem. Portégé A600 s úhlopříčkou displeje 12,1" (30,7 cm) a hmotností pouhých 1,46 kg představuje ideálního společníka pro všechny, kdo dbají na módní styl.

Kromě možnosti výběru z atraktivních barev přináší notebook Portégé A600 navíc množství špičkových funkcí a vlastností, kterými jsou vybaveny i legendární modely Portégé R500/R600 – nejlehčí 12“ notebooky na světě.

„Představení řady Portégé A600 vytváří paletu stylových notebooků, které dokonale odrážejí osobnost každého jednotlivého uživatele,“ řekl Domenico Gargarella, ředitel marketingu divize Computer Systems společnosti Toshiba. „Pokud jde o technické parametry, Portégé A600 úspěšně nabízí silnou a vyváženou směs výkonu, přenosnosti a cenové dostupnosti – a možnost vybrat si ze čtyř stylových barev jednoznačně osloví stejnou měrou obchodníky i běžné spotřebitele.“

Portégé A600 je štíhlý a lehký notebook s extrémní odolností vůči nárazům, který tvoří samostatnou kategorii. Je vytvořen na míru pro mobilní využití a vyznačuje se inteligentními technologiemi, které jsou navrženy s cílem chránit jeho vnitřní části před nárazy a otřesy, které práci na cestách provázejí. Začne-li notebook padat, vestavěné čidlo volného pádu automaticky uzamkne pohyblivé části interního pevného disku a chrání tak uložená data před poškozením či případnou úplnou ztrátou.

Brzy si uživatelé budou moci objednat i verzi modelu Portégé A600 s pevným diskem typu SSD (Solid State Disk). Protože SSD disky nemají žádné pohyblivé části, je každý notebook vybavený diskem SSD extrémně odolný, lehký a navíc má menší nároky na energii.

Notebook Portégé A600 nabízí rovněž bohatou nabídku možností připojení, včetně rozhraní Bluetooth a tří USB portů, z nichž jeden funguje také jako rozhraní eSATA, jež poskytuje podstatně lepší možnosti při přenášení dat. Díky technologii Sleep-and-Charge společnosti Toshiba mohou uživatelé nabíjet externí zařízení připojené do portů USB i tehdy, když je notebook A600 vypnutý. Integrovaný modul pro mobilní širokopásmovou komunikaci dává uživatelům možnost využít vysoce kvalitní mobilní připojení na Internet s rychlostí až 7,2 Mbps. Integrovaný Wi-Fi modul rovněž nabízí rychlý a snadný přístup v místech, kde je možné se k bezdrátovým sítím připojit (hotspotům).

Díky vestavěné webové kameře a mikrofonu je Portégé A600 současně dokonalým nástrojem pro uskutečňování konferenčních video hovorů přes Internet. Ohromující výdrž baterií až sedm a půl hodiny také znamená, že sledovat filmy nebo pracovat na dokumentech na cestách je nyní mnohem snazší.

Nové Portégé A600 jsou nejen stylové a lehké notebooky, ale také plně odpovídají směrnici o zákazu používání nebezpečných látek RoHS a účinně tak snižují dopady na životní prostředí díky nepoužívání olova, rtuti a některých dalších nebezpečných látek. Displej s podsvícením pomocí LED, nejmodernější úsporné procesory a využití SSD jako média pro ukládání dat rovněž přispívají k tomu, že baterie vydrží déle a celková energetická náročnost je nižší, což ještě více pomáhá chránit životní prostředí.

V současné době je na trhu v prodeji model Portégé A600-133.

Technické parametry Portégé A600-133:

• Procesor / technologie: Technologie pro procesory Intel® Centrino® 2 s procesorem Intel® Core™2 Duo SU9300 (3 MB L2 cache, 1.20 GHz, 800 MHz FSB)
• Operační systém: Originální Windows Vista® Business / Originální Windows XP Professional
• Systémová paměť: 2048 (1024+1024) MB, max. rozšiřitelnost: 8 GB, technologie DDR2 RAM (800MHz)
• Harddisk: 250 GB (5400rpm) SATA
• Displej: 12,1" WXGA Transflective TFT s technologií podsvícení LED, 1280x800 pixelů
• Grafická karta: Intel® GMA 4500MHD, až 1340 MB celkové dostupné grafické paměti se 3 GB systémové paměti
• Optická jednotka: Multifunkční jednotka DVD Super Multi se zápisem na dvě vrstvy
• Touch Pad
• Komunikace v pevné síti: LAN Gigabit Ethernet
• Komunikace v bezdrátové síti: Bezdrátová síť LAN (802.11a/g/Draft-N), technologie Bluetooth™ 2.1, mobilní širokopásmová síť WWAN/3G (HSDPA 7.2 Mbps / HSUPA 2 Mbps)
• Zvukový systém: 24 bit stereo, vestavěné reproduktory a mikrofon
• Rozhraní: DC-in, 1 x externí monitor, 1 x externí mikrofon, 1 x RJ-45, 2 x USB 2.0, 1 x USB 2.0/eSATA Sleep-and-Charge, 1 x slot pro kartu SD, 1 x sluchátka (stereo), 1x integrované webová kamera s rozlišením VGA
• Rozšíření: 1 x paměťový slot, 1 x slot ExpressCard, 1 x slot pro Slim Port Replikator
• Baterie: lithioiontová, maximální výdrž 7 ½ hodiny (Mobile MarkTM 2007)
• Dodávaný software: Toshiba Face Recognition, Toshiba ConfigFree™, Toshiba Bluetooth™ Monitor, Toshiba Bluetooth™ Stack, Toshiba Value Added Package (Toshiba Power Saver, Toshiba Zooming Utility, Toshiba PC Diagnostic Tool, Toshiba Flash Cards, Toshiba Components Common Driver, Toshiba Accessibility, Toshiba Button Support), Toshiba Security Assist, Toshiba Speech systém, přehrávač DVD Toshiba, Supervisor Password Utility, Uživatelská příručka od společnosti Toshiba, Toshiba Recovery Disc Creator, Toshiba Camera Assistant, Nástroje a ovladače společnosti Toshiba, McAfee® Internet Security Suite - Toshiba Edition (včetně bezplatné aktualizace z internetu po dobu 30 dní), 60denní bezplatná zkušební 60-denní verze Microsoft® Office Professional 2007, Google software (panel nástrojů Google pro aplikaci Internet Explorer, Google Desktop, Picasa)
• Dodávaný hardware: adaptér střídavého napětí
• Speciální funkce: Toshiba EasyGuard, Technologie Intel® SpeedStep®, Tlačítko Toshiba Presentation, Tlačítko Toshiba Assist, podpora HD Audio, integrovaná VGA webová kamera a mikrofon pro komunikaci pomocí technologie VoIP
• Rozměry: Š x D x V: 286 x 223 x 29,9 mm
• Hmotnost: 1,46 kg
• Záruční doba: 3 roky mezinárodní
• Doporučená koncová cena v ČR: 34.990 Kč bez DPH / 41.638 Kč včetně DPH

Tiskové zprávy

Diskuse