Vodafone přichází s alternativou k dotovaným telefonům

5. 2. 2009 20:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Vodafone přichází s alternativou k dotovaným telefonům

Noví i stávající nefiremní zákazníci Vodafonu si od zítřka mohou vybrat buď telefon s tarifem za zvýhodněnou cenu, nebo nový balíček Vodafone extra. Při aktivaci balíčku doplatí zákazník 10 % ceny svého tarifu a získá 40 % paušálu navíc. Vodafone tím reaguje na rostoucí počet zákazníků, kteří nemají zájem o nákup telefonu dotovaného operátorem.

„Jen každý osmý zákazník dodržuje dvouletý cyklus obměny dotovaných telefonů. Naopak více než polovina zákazníků si nový telefon pořizuje za rok či kratší dobu. Podíl dotovaných telefonů na trhu každoročně klesá, nyní se pohybuje kolem 40 procent,“ říká Lukáš Kružberský, ředitel marketingu pro nefiremní zákazníky Vodafonu a dodává: „Proto přicházíme s alternativním řešením pro zákazníky, kteří mají zájem pouze o naše služby a telefon si raději koupí za plnou cenu nebo na splátky. Dotované telefony v naší nabídce nicméně stále zůstávají.“
Vodafone nabídkou reaguje na úspěch Balíčku extra nabito, určeného novým tarifním zákazníkům, kteří nevyužili možnosti koupě dotovaného telefonu. K jejich tarifu dostali 20 % paušálu navíc. Nový balíček Vodafone extra si nově mohou aktivovat všichni nefiremní tarifní zákazníci.

Balíček Vodafone extra mohou zákazníci využívat po několik měsíců v závislosti na výši zvoleného tarifu.

Vodafone dosud nabízel novým tarifním zákazníkům, kteří si pořídili jeden z Nabitých tarifů a nechtěli k němu zvýhodněný telefon, možnost vybrat si dárek z Dárkového koše:
• Balíček extra Nabito (20 % paušálu navíc)
• Balíček víkendové hovory (neomezeně v síti Vodafone)
• Balíček víkendové SMS (neomezeně v síti Vodafone)
• Balíček MMS (15 MMS do všech sítí nebo do sítě Vodafonu)
Balíček Vodafone extra od 6.2.2009 nahrazuje Dárkový koš Vodafone.

Více informací na www.vodafone.cz