Digitalizace - piktogramy

6. 2. 2009 15:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Od pátku 6. února spouští ČT1 na 51. kanálu z vysílače Praha – Žižkov piktogram v podobě čtyř čtverců v pravém spodním rohu obrazovky. TV NOVA a TV Prima připravují vlastní formu identifikace, kterou spustí v následujících týdnech. „Piktogramy spolehlivě odhalí, koho se vypnutí vysílače Praha – Žižkov 30. dubna týká. Jak se na přechod na digitální vysílání do té doby připravit poradí např. speciální webové stránky www.digitalne.tv a bezplatná infolinka 800 90 60 30,“ vysvětlil Rostislav Starý, tiskový mluvčí projketu digitalizace TV vysílání.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Informační kampaň k přechodu na digitální TV vysílání je v plném proudu. Kromě webových stránek www.digitalne.tv a infolinky 800 90 60 30, které jsou páteří kampaně, jezdí po Praze tzv. „digihlídky“, které tvoří kontaktní složku kampaně. „Mobilní hlídky budou zastavovat na frekventovaných místech po celé Praze, především přestupních stanicích MHD, a proškolené posádky budou občany informovat o přechodu na digitální TV vysílání. Digihlídky jsou připraveny poradit občanům v konkrétních případech a zároveň budou rozdávat Diginoviny, které srozumitelnou formou shrnují veškeré podstatné informace o přechodu na digitální vysílání, a další informační materiály,“ dodal Rostislav Starý. Speciální Diginoviny jsou navíc distribuovány do všech poštovních schránek na území hlavního města Prahy. Ke stažení jsou i na internetu na stránce www.digitalne.tv.

Informační kampaň k přechodu na digitální TV vysílání bude s blížícím se datem vypnutí analogového vysílání z vysílače Praha – Žižkov ještě gradovat.

Tiskové zprávy

Diskuse