Paměťové karty Kingston SDHC Video

6. 2. 2009 15:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Digital představuje paměťové karty s vysokou kapacitou pro ukládání videa určené pro digitální videokamery

Paměťové karty Kingston SDHC Video

Karty SDHC Video jsou ideální pro záznam videa s vysokým rozlišením

Kingston Digital Europe Ltd., dceřiná firma společnosti Kingston Digital Inc., dnes oznámila uvedení nové řady paměťových karet Secure Digital High-Capacity (SDHC) Video určených pro použití v digitálních videokamerách. S cílem pomoci spotřebitelům překonat problémy, jimž čelí při odhadování délky doby záznamu, kterou jim karty nabízejí, jsou kapacity karet Kingston SDHC Video uvedeny přímo na jejich balení s přibližnou dobou v minutách, která je pro záznam k dispozici – a to v provedeních 60 (4 GB), 120 (8 GB) a 240 (16 GB) minut.
„Požadavky na větší úložnou kapacitu jsou stále důležitějším aspektem vzhledem k tomu, jak lidé stále více používají digitální videokamery, přičemž roste počet spotřebitelů, kteří video natáčejí ve vysokém rozlišení,“ řekla Kirsty Millerová, ředitelka marketingu spotřebních produktů společnosti Kingston Digital Europe Ltd. „Koncept uvedení nových karet se zakládá na stále širším uplatnění digitálních videokamer schopných natáčet ve vysokém rozlišení, které používají pro ukládání záznamů paměťové karty typu flash, a hybridních videokamer, které jsou vybaveny harddiskem i slotem pro paměťové karty. Řada paměťových karet Kingston SDHC Video je dokonalou volbou pro videokamery s vysokým rozlišením, protože jsou ideálně přizpůsobené pro záznam HD videa s 1080i řádky. Lze je samozřejmě použít i pro záznam videa ve standardní kvalitě a fungují v digitálních fotoaparátech s možností natáčení videa nebo dokonce i v přehrávačích souborů MP3.“
Paměťové karty Kingston SDHC Video, které jsou k dostání již nyní, se vyznačují rychlostí přenosu dat Class 4, jež zaručuje minimální přenosovou rychlost 4 MB/s, a nabízejí tak velmi efektivní rychlost přenosu souborů do PC. Vztahuje se na ně doživotní záruka společnosti Kingston. Další podrobné informace můžete získat na adrese www.kingston.com/europe.

Vlastnosti a technické údaje paměťových karet Kingston SDHC Video:

• Kapacity1: 60 min. (4 GB); 120 min. (8 GB); 240 min. (16 GB2)
• Rozměry: 24 mm x 32 mm x 2,1 mm (0,94" x 1,26" x 0,08")
• Hmotnost: 2,5 g (0,09 oz)
• Třída rychlosti přenosu dat: Class 4: 4 MB/s
• Provozní teploty: -25°C až 85°C (-13°F až 185°F)
• Teploty pro uskladnění: -40°C až 85°C (-40°F až 185°F)
• Napětí: 3,3 V
• Kompatibilita: s hostitelskými zařízeními, jež podporují formát SDHC; nejsou kompatibilní s hostitelskými zařízeními/čtečkami s podporou pro standardní SD karty
• Souborový systém: FAT32
• Spolehlivost: doživotní záruka3