Do Prahy vyjely tzv. digihlídky

6. 2. 2009 14:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Do Prahy vyjely „digihlídky“

Do Prahy vyjely tzv. digihlídky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Tento týden vjely do ulic Prahy tzv. digihlídky. Následující tři měsíce budou proškolené posádky digihlídek informovat o přechodu na digitální TV vysílání a blížícím se vypnutí analogového televizního signálu z vysílače Praha Žižkov, ke kterému dojde 30. dubna tohoto roku. Digihlídky jsou připraveny poradit, navíc budou rozdávat tzv. Diginoviny, které shrnují veškeré podstatné informace o přechodu na digitální vysílání, a další informační materiály. Hlídky jsou součástí širší informační kampaně k přechodu na digitální vysílání, která běží již od podzimu a s blížícím se datem vypnutí analogového TV vysílání bude gradovat. Páteří kampaně je bezplatná infolinka 800 90 60 30 a speciální webové stránky www.digitalne.tv.

Digihlídky tvoří tři upravené automobily Škoda Roomster a speciálně proškolené tříčlenné posádky. Hlídky budou zastavovat na frekventovaných místech po celé Praze, především přestupních stanicích MHD, a proškolené posádky budou občany informovat o přechodu na digitální TV vysílání. Digihlídky jsou také připraveny poradit občanům v konkrétních případech a zároveň budou rozdávat Diginoviny, které srozumitelnou formou shrnují veškeré podstatné informace o přechodu na digitální vysílání, a další informační materiály. „Po prvních zkušenostech z terénu musím konstatovat, že digihlídky vzbudily u občanů velký zájem,“ říká Michal Plch ze společnosti Marco international, která tuto promoakci zajišťuje.

„Digihlídky jsou kontaktní částí informační kampaně k přechodu na digitální televizní vysílání, která započala na podzim loňského roku a v současné době nabírá na síle,“ říká Rostislav Starý, tiskový mluvčí projektu digitalizace TV vysílání. Již od listopadu mají občané například možnost obrátit se na informační linku 800 90 60 30 a navštívit webové stránky www.digitalne.tv, kde se jim dostane všech potřebných informací.

Tiskové zprávy

Diskuse