Spravnykrok.cz ruší poplatky za prokliky inzerátů

7. 2. 2009 14:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Výrazně nižší cena a zjednodušení plánování náborové kampaně pro zadavatele

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Internetový pracovní a HR portál Spravnykrok.cz, který nabízí firmám registraci a možnost uveřejnění svých volných pracovních pozic zdarma, přičemž zpoplatněn je pouze skutečný kontakt uchazeče se zaměstnavatelem, mění od 1. února 2009 cenový model a ruší poplatek, který byl zadavatelům doposud účtován za proklik, tedy za každé zobrazení detailu inzerátu. Nyní je vložení i zobrazení inzerce volných pracovních pozic zcela zdarma a zpoplatněn je pouze kontakt zaměstnavatele uživatelem (zaslání životopisu) přes portál a to za stále stejnou cenou 90,- Kč za jednu reakci. Tato úprava se týká všech stávajících i budoucích zákazníků portálu.

Výkonný ředitel projektu Ratibor Líbal komentuje změnu obchodního modelu: “Zrušením účtování za proklik inzerátu vycházíme vstříc všem společnostem, pro které byl tento systém administrativně náročný. Pro klienty to znamená především zjednodušení cenového modelu, snadno mohou hospodařit se svými rozpočty. A samozřejmě to znamená i zlevnění, protože nyní firmy platí pouze za zaslané CV konkrétního uživatele. Přitom zůstává zachován prvek vysoké kontroly a flexibility inzerce, který je zejména nyní v době krize pro řadu firem velmi důležitý. Možnosti statistického on-line sledování, řízení a vyhodnocování inzerce zůstávají také zachovány.“

„Vyhodnotili jsme reakce našich klientů a zjistili jsme, že model Pay Per Click, tedy platba za proklik, je pro většinu HR managerů obtížně uchopitelný. Nejsou si jisti jak s takovým nástrojem efektivně pracovat a co od něj mohou očekávat. Na druhou stranu platba za CV je srozumitelná,“ dodává Ratibor Líbal, a uzavírá: „Dalším důvodem pro změnu byl vysoký nepoměr mezi jednotlivými odvětvími. Někde bylo možné najít zaměstnance za několik set korun jinde jsme ho nenašli ani za několik tisíc. To je sice normální stav, ale PPC model tuto skutečnost ukazoval velmi ostře a personalistům to nevyhovovalo.“

Provozovatelé portálu očekávájí od změny a zjednodušení obchodního modelu samozřejmě příliv dalších inzerátů, speciálně potom těch, které není možné najít na jiných serverech. Dalším pozitivním efektem pro personalisty bude také snížení množství času potřebného pro správu inzerátů, který nyní může personalista věnovat efektivněji jinam. V době ekonomické krize nabízí portál Spravnykrok.cz finančně velmi flexibilní řešení, které je možné využít podle aktuální situace ve firmě s cílem zajistit uživatelům/uchazečům portálu co nejširší nabídku volných míst.

Portál Spravnykrok.cz má v současné době stovky registrovaných firem a inzerátů a zaznamenává nově i nárůst uchazečů s nižším vzděláním. Návštěvnost se po propadu o vánočních svátcích opět narovnala a stabilně roste.

Plánované funkce a služby portálu Spravnykrok.cz:
Vyhledávání v životopisech
Během února 2009 připravuje portál spuštění další služby, která usnadní hledání zaměstnanců - vyhledávání v životopisech uživatelů. Podobně jako u inzerátů, i vyhledávání v životopisech bude zdarma, pouze kontaktní údaje na konkrétní uchazeče budou zpoplatněny částkou 90,- Kč. Vyhledávání v životopisech bude opět řazené výhradně dle relevance a firmám přinese tolik požadovanou rychlost a vysokou efektivitu.
Vyhledávání podle měkkých kritérií
Při vyhledávání nového zaměstnání jsou pro uchazeče důležité i další tzv. měkké faktory, které někdy můžou rozhodovat o tom, kam se uchazeč nakonec vydá. Doposud se je uchazeč zpravidla dozvěděl až když na dané místo nastoupil. Provozovatelé portálu plánují podle těchto měkkých faktorů i vyhledávat (např. Najdi firmu, kde vládne sportovní duch).
Vyhledávání podle hodnocení firem
Inzerát a měkká kritéria mohou přímo ovlivnit inzerenti (firmy) tím, co zadají. Ale hodnocení zaměstnanců je o skutečných lidech, kteří ve firmě pracovali nebo pracují. Jejich názor (anonymizovaný) může taky potenciálním uchazečům pomoci v rozhodování, kam se podívat a kam ne. Služba vyhledávání nového zaměstnání podle hodnocení a doporučení lidí, kteří v dané firmě pracují, nebo pracovali je další službou inspirovanou sociálními sítěmi typu LinkedIn, kterou portál Spravnykrok.cz připravuje.

Tiskové zprávy

Diskuse