QNAP TS-439 Pro Turbo NAS

10. 2. 2009 15:54    Rubrika: Tiskové zprávy

První NAS server s procesorem Intel Atom

QNAP TS-439 Pro Turbo NAS

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Umax ve spolupráci s taiwanskou společností QNAP Systems uvádí na český trh výkonný NAS server nové generace TS-439 Pro Turbo NAS na bázi nízkopříkonového procesoru Intel Atom 1.6GHz, 1GB DDRII paměti a nápadným designem. Server je schopen přinášet vynikající výkon a intenzivní přístup k datům zejména ve firemním prostředí 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

TS-439 Pro je spolehlivý server, podporující duální Giga LAN, RAID 0/1/5/6/5+ spare konfiguraci a další skvělé funkce jako jsou “ Online RAID Capacity Expansion”, “Online RAID Level Migration” a také “iSCSI target servis” (Internet Small Computer System Interface) s použitím virtuálního diskového prostoru (tzv. Thin Provisioning) a AES 256-bitovou úrovní šifrování, automatickou ochranou blokování IP, okamžitým SMS varováním a SSL bezpečnostním certifikátem.

Unikátní design s vertikálním uložením až čtyř disků (až 6TB dat) dovoluje lepší rozptýlení a odvod tepla než klasické horizontální uložení. Nov použitý Intel Atom procesor, známý doposud především z malých notebooků, garantuje nízký příkon při nepřetržitém provozu 24x7 hodin v týdnu.

TS-439 Pro podporuje zabudovaný iSCSI target servis s tzv. Thin Provisioningem. Pro rozšíření kapacity nebo zálohování existujících aplikačních serverů v síti lze vytvořit až 8 iSCSI zařízení To dovoluje efektivní a flexibilní alokaci potřebného prostoru pro aplikační servery v závislosti na aktuální kapacitě NAS serveru. Kromě toho TS-439 Pro podporuje zabezpečení dat pomocí AES 256-ti bitového šifrování, takže přístup k datům je možný pouze autorizovaným heslem.
TS-439 Pro také podporuje technologii správy disků S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) a komplexní logovací systém dovolující manažerovi serveru podrobně monitorovat práci systému. LCD panel s ovládáním je navržen kromě informací o stavu systému také pro základní konfiguraci systému bez použití počítače. TS-439 Pro má zabudovanou řadu funkcí jako např. file server, FTP server, DDNS podporu, webový server s instalovaným phpMyAdmin, MySQL server, tiskový server a řadu dalších. Všechny tyto funkce jsou dostupné v platformách jako Linux, UNIX, Mac a Windows.

Cena této novinky (bez disků) je stanovena na 19.990 Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse