CeBIT 2010 - Destination ITS

2. 11. 2009 20:38    Rubrika: Tiskové zprávy

– E. Raue: „Toto téma se týká každého“

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Název, který udává směr: Pod novým označením „CeBIT Destination ITS“ (Intelligent Transport Systems) bude na veletrhu CeBIT prezentován celý procesový řetězec inteligentní dopravní telematiky pod jednou střechou. Hala č. 7 se na nadcházejícím veletrhu CeBIT, který proběhne 2. - 6. března 2010, stane novým místem setkání telematiky, navigace, dopravy, logistiky a Automotive Solutions.

Co začalo v roce 2006 jako malá výstavní oblast pod názvem „Telematika & Navigace“, je dnes jednou z nejvíce vyhledávaných stěžejních oblastí nabídky veletrhu CeBIT. Jednou z hlavních výstavních oblastí se tento segment trhu stal na předním veletrhu digitálního průmyslu ze zřejmého důvodu. Perfektní struktura řízení vozového parku, Car-to-Car-Communication a navigace High-End jsou nyní již naprosto nezbytné, abychom zabránili hrozícímu dopravnímu kolapsu.

„Toto téma se týká každého: průmyslu, malých a středních firem i soukromých uživatelů. Chceme tuto výstavní oblast dále rozšířit a dát každému návštěvníkovi veletrhu CeBIT z Německa i ze zahraničí možnost informovat se o kompletní nabídce dopravní telematiky, “ zdůraznil Ernst Raue, člen představenstva veletržní správy Deutsche Messe zodpovídající za veletrh CeBIT. „Už na veletrhu CeBIT 2009 jsme rozšířili fórum ‚CeBIT in Motion’ a do programu zařadili Automotive Day – obojí s velkým úspěchem. V této cestě chceme důsledně pokračovat. ‚CeBIT Destination ITS’ určuje směr“, řekl dále E. Raue.

V Evropě je už dnes desetina silniční sítě přetížená. Doprava by se měla podle prognóz Evropské komise dále rozšiřovat. „Náš dopravní systém musí být o to účinnější, čím intenzivněji je využíván,“ zdůraznil rovněž prezident svazu BITKOM Prof. Dr. August-Wilhelm Scheer. Inteligentní řízení dopravy je rozhodujícím faktorem hospodářství a životního prostředí.

Na přehlídce „CeBIT Destination ITS“ budou prezentována řešení řízení dopravy, bezpečnosti, navigace a informací, ale i volného času a zábavy. Nabídka zahrnuje plán směrnice EU k zavedení inteligentních dopravních systémů, přes optimální využívání lokálních dat a služeb až po novinky komunikace Car2X a SatNav.

Poprvé se v rámci této výstavní části veletrhu uskuteční Automotive Day, který měl premiéru na minulém veletrhu CeBIT. Dále budou rozšířeny společné prezentace „ICT in Motion“ a přednáškové fórum „CeBIT in Motion“, které společně organizují ITS Network Germany, ITS Dolní Sasko, BITKOM a ZVEI.

„Soustředěním témat, které souvisí s telematikou, v hale č. 7, dosáhneme výrazně vyššího účinku v působení na vystavovatele i návštěvníky, “ řekl E. Raue. Synergie vyplynou především z tématické příbuznosti a místa konání v blízkosti výstavních oblastí veletrhu CeBIT AutoID/RFID v hale č. 6, Green IT v hale č. 8 a geoinformačních systémů a aplikací pro oblast veřejné správy v hale č. 9. Pro většinu obchodníků, kteří každoročně navštěvují přehlídku „Planet Reseller“, centrum specializovaného obchodu na veletrhu CeBIT, je nabídka „Destination ITS“ ideálním doplněním veletrhu, kde mohou dostat informace o rozmanitosti a způsobu využití nejnovějších navigačních systémů.

Tiskové zprávy

Diskuse