CeBIT Global Conferences 2010 s rozšířeným programem

2. 11. 2009 20:58    Rubrika: Tiskové zprávy

– Poprvé také i ve veletržní sobotu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Hannover. Živě v sále a celosvětově na internetu: Mezinárodní experti ICT branže budou na veletrhu CeBIT na konferenci \xB4Global Conferences\xB4 2. - 6. března 2010 diskutovat o nejdůležitějších trendech odvětví. Konference bude poprvé probíhat po dobu celého veletrhu. Motto konference zní: „The challenges of a changing world - ICT for better lives and better business“.

CeBIT Global Conferences se v roce 2010 uskuteční už po třetí a obrací se na zástupce s rozhodovacími kompetencemi z oblasti ICT, uživatelských firem a všechny zájemce. Účast je pro návštěvníky veletrhu CeBIT 2010 zdarma. Na úspěch minulé CeBIT Global Conferences reagují organizátoři, veletržní správa Deutsche Messe AG a odvětvový svaz BITKOM širším spektrem témat.

Témata s důležitostí pro podniky a společnost
Každý den konference bude mít společné zastřešující téma. V úterý se budou přednášející věnovat tématu „Challenges as Opportunities“, středa proběhne ve znamení „Smart Business 2020“ a budoucnosti ekonomiky, ve čtvrtek budou ve středu pozornosti „Consumer Electronics & Mobile Solutions“ a v pátek budou mezinárodní experti ICT branže hovořit na toptéma veletrhu CeBIT 2010 „Connected Worlds“.

Program doplní Round Table v exkluzivním složení, za účasti významných referentů z oblasti průmyslu hightech, během kterého bude moci až 15 účastníků hovořit o otevřených otázkách.

Poprvé proběhnou CeBIT Global Conferences i v sobotu na kongresové téma „@music: about Artists, Consumers and Pirates“. Tón při této akci budou udávat obchodníci s hudebními nahrávkami online, Independent a Major Labels, provozovatelské platformy a umělci.

Přednášející vyzdvihnou význam CeBIT Global Conferences
„CeBIT Global Conferences je perfektní příležitostí pro výměnu názorů a vizí s globálním publikem.“ Panelové diskuse 3. března 2010 se zúčastní i Natálie Kasperská ze společnosti Kasperský Labs, která patří k nejvýznamnějším osobnostem ruského průmyslu informačních technologií. Tématem panelové diskuse bude „Smart Business 2020: ICT for Empowered Business in Dynamic Times“. N. Kasperská: „Jedinečné! Jak pro podniky tak pro veřejnost! Očekávám, že se CeBIT Global Conferences 2010 zaměří především na řešení nových technologií a jejich praktické aplikace a budou proto přípravou na výzvy v čase po krizi.“

Zažít a společně utvářet možnosti světa zítřka
Stewart Butterfield, jeden ze zakladatelů Flickr.com, je nadšený dynamičností, kterou odvětví ICT reaguje na současné výzvy: „Žijeme v jedinečné době, to platí jak pro výrobce, tak pro uživatele technologií ICT. Propojení tolika lidí přes internet je něco, o čem jsme mohli v éře \xB4dotcom\xB4 jen snít.“ Stewart Butterfield věří v sílu inovací a ví, kde se jejich účinek projeví v branži nejdříve – proto přijede do Hannoveru na CeBIT Global Conferences: „Hardware je schopen přeměňovat naše přání ve skutečnost. Jedinečných příležitostí pro skutečné inovace je dostatek – a já bych chtěl patřit k prvním, kteří je zažijí.“

Digitální inteligence nezná hranic
Jon Iwata, Senior Vice President Marketing and Communications ze společnost IBM, říká, že současné technologie jsou víc než výpočetní střediska, desktopy, laptopy a handheldy: „Digitální inteligence dnes již nezná mezí. Mění se tak výrazně funkce systémů a procesů: Vývoj, výroba a distribuce zboží a služeb, pohyb lidí, peněž, ropy, vody a elektronů i způsob života a práce miliard lidí.“

Podle odhadů J. Iwaty nám naše schopnost digitálního a inteligentního propojení světa dává neomezené možnosti zásadně změnit jakékoliv průmyslové odvětví a zvýšit inteligenci naší planety. „Naší výzvou přitom nejsou jen samotné technologie, ale spíše otázka, jestli jsme schopni změnit způsob naší spolupráce. Inteligentní planeta vyžaduje mnohem více spolupráce, určení nových standardů a přístupů. Na CeBIT Global Conferences se sejdou nejvýznamnější odborníci, kteří mohou přispět k pochopení našich výzev a k jejich řešení,“ říká J. Iwata.

Tiskové zprávy

Diskuse