CeBIT Security World

2. 11. 2009 20:40    Rubrika: Tiskové zprávy

– Heise Events novým partnerem CeBIT Security World

Hannover. I v době nedostatku financí podniky navyšují investice do bezpečnosti IT. Dokladem toho je aktuální studie o bezpečnosti IT mezinárodního odvětvového svazu Computing Technology Industry Association (CompTIA). Rostoucí význam moderních technologií pro bezpečnost IT je zřejmá na výsledcích letošní ankety, ve které na dotazy odpovídali návštěvníci veletrhu CeBIT. Podle více než 100 000 odborných návštěvníků je téma bezpečnosti informací nejdůležitějším trendem budoucnosti.

Know-how všech disciplín bezpečnosti
CeBIT Security World 2010 výrazně rozšíří svou nabídku a bude tak reagovat na rostoucí potřebu bezpečnosti IT. Jako mezinárodní platforma se CeBIT Security World obrací na podniky a jejich zástupce s rozhodovacími kompetencemi ze všech hospodářských odvětví i politiky. Paleta produktů výstavní oblasti zahrnuje vedle softwarových řešení bezpečnosti jako je Antispam Filtr a antivirové programy také autentifikační procesy, digitální kartové technologie, mobilní bezpečnostní aplikace, bezpečnost na síti, kryptografii a kontrolní videosystémy a systémy kontroly přístupu. Mimo to nabízejí specializované poradenské firmy profesionální podporu při plánování a realizaci komplexních integrovaných řešení.

„CeBIT Security World se v minulých letech stal jednou z předních světových přehlídek pro oblast bezpečnosti IT. To se odráží i na trhu. Zájem o účast na CeBIT Security World 2010 je velký. Některé firmy dokonce plánují, že své stánky v příštím roce rozšíří,“ říká Ernst Raue, člen představenstva veletržní správy Deutsche Messe AG.

Se svou účastí například napevno počítají firmy jako Aladdin (nyní SafeNet), Avira, Cherry, GData a Spolkový úřad pro bezpečnost (BSI).
V roce 2010 se má výstavní plocha rozšířit na více než 11 000 m2.

Nová koncepce uspořádaní hal je zaměřená na uživatele
Spojení stěžejních výstavních oblastí bezpečnosti a bankingu má přinést pozitivní impulsy a synergie. Vzhledem k tomu, že banky mají vysoké nároky na bezpečnost a překrývající se tématické oblasti jako je technologie karet, biometrie a videokontrola jsou doma v obou oblastech, budou CeBIT Security World a Banking & Finance na veletrhu CeBIT 2010 poprvé probíhat v bezprostředním sousedství a pod společnou střechou v hale č. 11.

Heise Events podporuje CeBIT Security World
Jádrem CeBIT Security World je nová Security Plaza s několika pódii pro odborné přednášky, fóra a konference. Vystavovatelé z branže zde představí své produkty a aplikace pro bezpečnost IT. Kromě toho nabídne Security Plaza společné stánky a oddělené prostory pro jednání, které jsou vhodné obzvláště pro menší a středně velké podniky. Partnerem tohoto projektu je Heise Events, organizační oddělení vydavatelství časopisů Heise.

„Heise Events je pro nás významným partnerem, který přináší dlouholeté zkušenosti uplatňování významných akcí IT na trhu, “ vysvětluje E. Raue. „Kromě toho plánujeme, že společně s Heise Events zorganizujeme na veletrhu CeBIT 2010 konferenci věnovanou tématu bezpečnosti. Mimo to bude CeBIT partnerem šesté Security-Roadshow, 2010,“ tolik E. Raue.