Mobilní telefon Nokia 5630 XpressMusic

12. 2. 2009 08:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia rozšiřuje řadu XpressMusic o nový hudební model Nokia 5630 XpressMusic

Mobilní telefon Nokia 5630 XpressMusic

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Nokia dnes představila telefon Nokia 5630 XpressMusic, nový ultraštíhlý přístroj s operačním systémem Symbian S60, který nabízí kompletní multimediální výbavu a umožní tak uživatelům rychle a snadno přehrávat hudbu, sledovat videa, hrát hry, stejně tak jako sdílet svůj oblíbený obsah na internetu.

Navazující na tradici řady XpressMusic, která poskytuje skvělé zábavní zážitky, nabízí Nokia 5630 XpressMusic hudební přehrávač špičkové kvality s vynikající kvalitou zvuku, hudby a videa na cestách, vše přístupné prostřednictvím speciální klávesy. Hudební výbava obsahuje 4GB paměťovou kartu pro uložení až 3 000 skladeb s možností dokoupení až 16GB paměťové karty microSD, podporu všech hlavních digitálních hudebních formátů a standardní 3,5mm audio konektor. Díky inovativní, hlasem ovládané funkci 'Say and Play' mohou uživatelé pouze vyslovit jméno oblíbeného interpreta nebo skladby, a ta se začne automaticky přehrávat.

Nokia 5630 XpressMusic je kompatibilní s obchodem Nokia Music Store, který umožňuje uživatelům vyhledávat a nakupovat skladby v Nokia Music Store v zemích, ve kterých je dostupný. Nokia Music PC software zajišťuje jednoduchý převod hudebních skladeb z počítače do telefonu a správu libovolné hudební kolekce.

Úvodní obrazovka Nokia 5630 XpressMusic nabídne přístup ke kontaktům a médiím, které jsou nejdůležitější pro každého uživatele. Lišta s kontakty umožní přímý přístup až k 20 nejbližším přátelům nebo obchodních kontaktům přímo z úvodní obrazovky. Poskytne také kompletní historii komunikace s těmito kontakty, včetně posledních e-mailů, textových zpráv, telefonních hovorů a sdílených fotografií. Lišta aplikací dole na úvodní obrazovce pak umožní rychlý přístup k nejčastěji používaným aplikacím, včetně hudby, rádia, internetu, N-Gage a fotografií.

Nokia 5630 XpressMusic je dodávána s kompletní podporou N-Gage, včetně N-Gage zkratek na úvodní obrazovce. N-Gage nabízí celý katalog her od předních vydavatelů, možnost hraní pro více hráčů a také umožňuje sledovat postup v jednotlivých hrách, stejně jako přidávat své přátele jako protihráče.

Kromě toho, díky 3,2megapixelovému fotoaparátu s bleskem a automatickým ostřením, dokáže Nokia 5630 XpressMusic zachytit fotografie a videa, a ty lze pak sdílet na oblíbených on-line komunitních serverech, jako jsou Share on Ovi, Flickr nebo Facebook.

Nokia 5630 XpressMusic bude dostupná na vybraných trzích na začátku druhého čtvrtletí roku 2009.

Tiskové zprávy

Diskuse