Samsung Blue Earth - mobil na sluneční energii

13. 2. 2009 08:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung představuje „Blue Earth“ – první plně dotykový mobil na sluneční energii

Samsung Blue Earth - mobil na sluneční energii

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Samsung Electronics Co. Ltd., přední výrobce mobilních telefonů, dnes představil inovativní plně dotykový mobilní telefon napájený sluneční energií “Blue Earth”. Spolu s heslem “The Blue Earth Dream: Eco-living with SAMSUNG mobile” (Sen o modré planetě: Ekoživot s mobily Samsung) Samsung znovu potvrdil svůj závazek chránit životní prostředí prostřednictvím ekologických produktů a programů pro zákazníky. Blue Earth bude předveden na Mobile World Congress v Barceloně.

Blue Earth s designem symbolicky připomínajícím lesklý oblázek je první plně dotykový mobil se solárním napájením. Solární panel umístěný na zadní straně telefonu je schopen dodat dostatek energie pro všechny hovory.

Blue Earth je vyroben z recyklovaného plastu s označením PCM, který je extrahován z plastových lahví a pomáhá snižovat spotřebu pohonných hmot a emise uhlíku při výrobě. Mobil ani nabíječka neobsahují škodlivé látky jako berylium, ftaláty a bromované retardátory hoření.

Nejnovější ekologický produkt Blue Earth je vybaven unikátním uživatelským rozhraním, které je navrženo tak, aby přitahovalo pozornost k ochraně našeho křehkého životního prostředí. Jas displeje, délka podsvícení a Bluetooth lze snadno nastavit do energeticky úsporného módu – stačí pouze jedno kliknutí. Krokoměr vám umožní sledovat počet kroků a spočítat, o kolik se snížili emise CO2 ve srovnání s použitím motorového vozidla. Pro snazší představu jsou tyto hodnoty převáděny na počet stromů, které byly díky tomu zachráněny.
Obal Blue Earth je navržen tak, aby byl malý a lehký, z recyklovaného papíru. Obsahuje úspornou nabíječku, která spotřebovává v pohotovostním režimu pouhých 0,03 W. Samsung, který je součástí pilotního programu Voluntary Agreement of European Commission IPP (Integrated Product Policy) souhlasil s hodnocením spotřeby energie nabíječek.

„Sen o modré planetě demonstruje náš malý, ale významný závazek k budoucnosti životního prostředí,“ řekl JK Shin, výkonný Vice President a předseda divize mobilních komunikací Samsung Electronics. "Jsme oddáni snaze dosáhnout co nejvyšší ekologický status v očích našich zákazníků a obchodních partnerů tím, že budeme poskytovat ty nejekologičtější produkty a podporovat ekologické aktivity.“

Dotkněte se Samsung Mobile! Zjistěte více o ‘The Blue Earth Dream’ a dalších ekologických iniciativách na www.samsungmwc.com a v hale 8, stánek 8a139 na Mobile World Congress, Barcelona.

Tiskové zprávy

Diskuse