Notebook Toshiba Satellite A350

12. 2. 2009 21:38    Rubrika: Tiskové zprávy

TOSHIBA UVÁDÍ NA TRH PRVNÍ MODEL S ŠIROKOÚHLÝM 16" DISPLEJEM - SATELLITE A350

Notebook Toshiba Satellite A350

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Nový model řady Satellite nabízí 16" displej a vysoce kvalitní multimediální parametry
• Filmový formát širokoúhlého obrazu 16:9 a špičkové reproduktory Harmon Kardon pro dokonalý zážitek při sledování filmů

Divize Computer Systems společnosti Toshiba oznámila, že uvedla na trh model Satellite A350 – nový multimediální notebook špičkové kvality a debutový počin společnosti Toshiba ve stále oblíbenější kategorii notebooků vybavených displeji s úhlopříčkou 16" (40,6 cm).
Model Satellite A350 je maximálně vybaven multimediálními funkcemi a díky tomu je ideální volbou pro spotřebitele, kteří si chtějí vychutnat sledování videa na svém PC. Širokoúhlý 16" displej má poměr stran 16:9 – dokonalý pro zobrazení filmů, protože uživatelům umožňuje vychutnat si obraz bez přidání černých pruhů po nastavení obrazu do širokoúhlého poměru stran displeje („letterboxing“). Vysoké rozlišení (HD) 1366 x 768 bodů zaručuje, že obraz bude zobrazen s dokonale ostrými detaily. Technologie zobrazení Toshiba TruBrite navíc garantuje jasný a živý obraz bez ohledu na zobrazovaný obsah.
Použití vestavěných reproduktorů Harman Kardon je zárukou, že kromě kvalitního obrazu dokáže notebook Satellite A350 nabídnout rovněž vysoce kvalitní zvuk. Model A350 podporuje technologii Dolby® Sound Room™ a dosahuje tak skutečně prostorového pocitu při poslechu. Ovládací centrum Dolby® Control Center™ přináší uživatelsky příjemné ovládání a správu audio souborů.
Rozšířená plocha pracovního prostoru, kterou nabízí širokoúhlý formát, umožňuje snadnou práci kancelářského typu s více aplikacemi současně, protože poskytuje dostatek prostoru pro zobrazení dvou dokumentů nebo webových stránek vedle sebe.
Výkonným srdcem notebooku Satellite A350 je procesor Intel Core2 Duo. Paměť je standardně osazena 4 GB DDR2, což je víc než dostatečná kapacita pro zvládnutí více programů spuštěných najednou. Kapacita harddisku 320 GB poskytuje solidní prostor pro ukládání objemných hudebních sbírek nebo multimediálního obsahu, jako jsou soubory s filmy nebo hudbou ve formátu MP3. Integrovaná optická mechanika Super-Multi DVD podporuje všechny běžné typy optických médií.
Spotřebitelé, kteří si koupí notebook Satellite A350, budou mít k dispozici rozsáhlý výběr připojení, včetně rozhraní Bluetooth a Wi-Fi Draft-N. Celkem čtyři USB porty poskytují široké možnosti pro připojení externích hardwarových zařízení, přičemž jeden z nich nabízí zároveň vysoce výkonné rozhraní eSATA. Ve standardní výbavě je navíc i webová kamera s rozlišením 1,3 megapixelu a mikrofon – díky tomu je model A350 dokonalým nástrojem pro konferenční video hovory přes Internet.
Notebook Satellite A350 se dodává v elegantním kosmicky černém provedení a následuje tak úspěšné barevné schéma současné rodiny notebooků řady Satellite. Černý kryt s vysokým leskem dokonale doplňují stříbrné doplňky, zatímco řada tlačítek podsvícených bílými LED poskytuje rychlý přístup k množství multimediálních funkcí a nabízí moderní a stylový vzhled.

Satellite A350 je již nyní dostání v konfiguraci "13A".
Technické údaje notebooku Toshiba Satellite A350-13A:
• Procesor/technologie: Technologie pro procesory Intel® Centrino® 2 s procesorem Intel® Core™2 Duo P8600 (2,40 GHz, mezipaměť 3 MB L2, sběrnice FSB 1 066 MHz)
• Operační systém: Originální Windows Vista® Home Premium
• Pevný disk: 320 GB (5 400 ot.min), rozhraní Serial ATA
• Displej: širokoúhlý 16” Toshiba TruBrite® HD TFT s poměrem stran 16:9, rozlišení 1 366 \xD7 768
• Systémová paměť: 4 096 (2 048 + 2 048) MB, maximální možné rozšíření: 8 GB, technologie: DDR2 RAM (800 MHz)
• Optická jednotka: Multifunkční jednotka DVD Super Multi (se zápisem na dvě vrstvy)
• Grafická karta: ATI Mobility Radeon™ HD 3650 s podporou technologie HyperMemory™,
velikost paměti: 512 MB vyhrazené paměti VRAM (až 2 302 MB celkové dostupné paměti pro grafiku pomocí technologie HyperMemory™ s 4 GB systémové paměti), grafická paměť GDDR2 (500 MHz) (kombinace grafické paměti DDR RAM a systémové paměti DDR)
• Ukazovací zařízení: Touch Pad
• Komunikace v pevné síti: Síť Fast Ethernet LAN (rychlost: 10BASE-T/100BASE-TX), mezinárodní modem V.90 (připraven na protokol V.92)
• Bezdrátová komunikace: Bezdrátová síť LAN (802.11a/g/Draft-N), technologie Bluetooth®
• Zvukový systém: Systém Toshiba Bass Enhanced Sound s technologií Dolby® Sound Room™, vestavěné stereoreproduktory Harman Kardon®, 24 bit stereo
• Rozhraní: 1 x Slot Bridge Media 5 v 1 (podpora karet SD™ do 16 GB, karet Memory Stick® do 256 MB, karet Memory Stick Pro™ do 2 GB, karet MultiMedia Card™ do 2 GB a karet xD-Picture Card™ do 2 GB), vstup pro stejnosměrné napětí, externí mikrofon, externí monitor, stereofonní sluchátka, RJ-11, RJ-45, 3 porty USB 2.0 Sleep-and-Charge, 1 port USB/eSATA Sleep-and-Charge, 1 port i.LINK® (IEEE1394), 1 x Rozhraní HDMI s kanálem CEC (propojení na televizor REGZA) a podporou signálu ve formátu 1080p, výstup TV (S-video), digitální výstup S/PDIF (sdílený se zásuvkou pro sluchátka), port line-in (společný s mikrofonem), integrovaná webová kamera s rozlišením 1,3 megapixelu a s vestavěným mikrofonem
• Rozšíření: 1 slot pro kartu Express Card™, 2 paměťové sloty
• Baterie: Technologie: lithioiontová
• Dodávaný software: Toshiba Bluetooth™ Stack, Toshiba Bluetooth™ Monitor, Toshiba Disc Creator, Uživatelská příručka od společnosti Toshiba, Nástroj Heslo nadřízeného, Toshiba Assist
Chicony Camera Assistant Software, přehrávač disků DVD Toshiba, Ulead® DVD MovieFactory® for TOSHIBA, Toshiba Face Recognition, McAfee® Internet Security Suite – Toshiba Edition (bezplatné aktualizace z Internetu po dobu 30 dní), Toshiba Recovery Disc Creator, Dolby® Control Center, HDMI Control Manager, Microsoft® Works, sada Microsoft® Office Home a Student 2007 (60denní bezplatná zkušební verze), BalíčekToshiba Value Added Package (Toshiba Power Saver, Toshiba Zooming Utility, Toshiba PC Diagnostic Tool, Toshiba Flash Cards, Toshiba Components Common Driver, Toshiba Accessibility, Toshiba Button Support)
Software Google (panel nástrojů Google pro aplikaci Internet Explorer, Google Desktop, Picasa), Connectivity Doctor, ConfigFree™, Nástroje a ovladače společnosti Toshiba
• Dodávaný hardware: Adaptér střídavého napětí
• Speciální funkce: Kompatibilní se systémem SM BIOS, Podpora zvuku HD Audio, integrovaný mikrofon pro VoIP (Voice over IP), Rozšířená podpora technologie Intel® SpeedStep®, integrovaná webová kamera s rozlišením 1,3 megapixelu pro Video over IP, Počítač získal logo ENERGY STAR, Multimediální panel se 6 snadno stisknutelnými klávesami EasyKeys (funkce zapnutí a vypnutí podsvícení zařízení TouchPad, loga Satellite a kláves EasyKeys bílými diodami LED a dále funkce Převinout zpět, Přehrát, Zastavit, Převinout vpřed, spuštění CD/DVD)
• Funkce zabezpečení: heslo pro pevný disk, heslo nadřízeného, slot pro kabel zámku Kensington,
heslo uživatele, přepínač bezdrátové sítě LAN, hlavní baterie (pomocí posuvné západky), hlavní paměť (šroubovací), hlavní pevný disk (šroubovací)
• Rozměry: Š \xD7 D \xD7 V: 383 \xD7 267 \xD7 34,5 (přední část) / 38,5 (zadní část) mm
• Hmotnost: od 2,94 kg
• Záruka: 2 roky mezinárodní
• Doporučená koncová cena v ČR: 23.990,- Kč bez DPH / 28.548,- Kč s DPH

Tiskové zprávy

Diskuse