O infolinku k digitalizaci roste zájem

13. 2. 2009 08:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Zájem o infolinku k přechodu na digitální televizní vysílání 800 90 60 30 stále mírně roste. Za prvních osm únorových dnů zavolalo na infolinku 446 tazatelů, za celý leden to přitom bylo 1219. „Skladba dotazů se ale nemění, proškolení operátoři pomáhají hlavně s konkrétními problémy při příjmu digitálního TV vysílání,“ upřesnil Rostislav Starý, tiskový mluvčí projektu digitalizace TV vysílání.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Infolinka 800 90 60 30 tvoří spolu s webovým portálem www.digitalne.tv páteř informační kampaně, oba nástroje byly spuštěny již koncem roku 2008. K 8. únoru volalo na infolinku celkem 2256 tazatelů a www.digitalne.tv navštívilo 58 482 občanů ČR. „Velký zájem vzbudila především unikátní aplikace pro vyhledání termínů vypnutí digitálního vysílání pro konkrétní obec v České republice, která byla na stránkách spuštěna v lednu,“ dodal Rostislav Starý.

Na infolinku volají občané nejčastěji s prosbou o pomoc při řešení konkrétních problémů s příjmem digitálního TV vysílání. „Tyto dotazy tvoří více než pětinu ze všech,“ upřesnil Starý. Následují dotazy co dělat pro příjem digitálního TV vysílání, kdy bude v dané lokalitě spuštěno digitální vysílání a kdy dojde k vypnutí vysílání analogového. Nejčastěji volají Pražané, které také čeká úplné vypnutí analogového vysílání jako první. Už 30. dubna bude ukončeno analogové vysílání z vysílače Praha – Žižkov. Koho se ukončení vysílání z žižkovského vysílače týká, spolehlivě určuje piktogram na stanici ČT1. Komu se piktogram nezobrazuje, má ještě minimálně půl roku času, než dojde v říjnu tohoto roku k ukončení analogového vysílání z vysílače Praha – Cukrák.

„Na infolinku i webové stránky budou v rámci informační kampaně občané upozorňováni v různých médiích během celého roku, zvláště intenzivně pak v období, kdy se v jejich regionu bude vypínat analogové vysílání. Spolu s webovými stránkami je infolinka stěžejní částí informační kampaně, která bude nadále zesilovat,“ říká Rostislav Starý, tiskový mluvčí projektu digitalizace TV vysílání.

Více informací o přechodu na digitální TV vysílání, včetně dat ukončení analogového vysílání jednotlivými vysílači, je k dispozici na www.digitalne.tv.

Tiskové zprávy

Diskuse