AXIS M7001 Video Encoder - jednokanálový videokodér

14. 2. 2009 08:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Axis Communications, globální lídr v oblastí síťového videa, uvedla na trh velmi kompaktní a cenově efektivní jednokanálový videokodér s podporou komprese H.264. AXIS M7001 Video Encoder je ideální pro integraci menšího i většího počtu analogových CCTV kamer do dohledového videosystému na bázi protokolu IP.

AXIS M7001 Video Encoder - jednokanálový videokodér

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„AXIS M7001 se může pochlubit vynikající kvalitou videa s jedinečným výkonem H.264, kompaktním designem a zajímavou cenou,“ uvedl Erik Fr\xE4nnlid, ředitel pro Product Management Axis Communications. „Představuje cenově efektivní řešení, které umožňuje využít výhod síťového videa bez nutnosti výměny analogových kamer.“

Malé rozměry videokodéru (je menší než moderní mobilní telefon) ho rovněž předurčují pro použití v krytech kamer a diskrétních monitorovacích aplikacích, například v maloobchodních prodejnách nebo bankách. K dispozici je rovněž sada AXIS M7001 Covert Surveillance Kit, která obsahuje miniaturní kameru a videokodér.

Videokodér AXIS M7001 je navržen pro instalaci v blízkosti analogových kamer. Převádí analogový signál ze všech typů analogových kamer do digitálních videostreamů, které pak lze posílat přes sítě na bázi protokolu IP (např. LAN/intranet/internet). Videokodér rovněž podporuje funkce pan, tilt, zoom u PTZ a PTZ dome kamer.

AXIS M7001 může současně vysílat dva videostreamy, jeden ve formátu H.264 a druhý ve formátu Motion JPEG, a to při plné snímkové frekvenci ve všech rozlišeních až do D1 (720 \xD7 480 u NTSC, 720 \xD7 576 u formátu PAL). Kodér H.264 společnosti Axis významně snižuje šířku pásma a požadavky na úložiště, aniž by došlo ke snížení kvality obrazu. Podpora Motion JPEG je zachována z důvodu vyšší flexibility. Videokodér rovněž umožňuje uživatelům nastavit parametry obrazu, například jas, kontrast a saturaci, což vede ke zlepšení obrazu ještě dříve, než je kódován. Produkt rovněž podporuje funkci detekce pohybu v obraze.

AXIS M7001 je napájen přes Ethernet a využívá stejný kabel, který se používá k přenosu dat, což usnadňuje instalaci. Videokodér je navíc schopen napájet miniaturní kameru, která je součástí sady AXIS M7001 Covert Surveillance Kit.

Přístroj má integrovány pokročilé síťové funkce, které optimalizují síťové videořešení z hlediska bezpečnosti, efektivity a správy. Výrobek je podporován v softwaru pro správu videa AXIS Camera Station a rovněž řadou dalších aplikací díky programu Application Development Partner. Videokodér a sada s miniaturní kamerou budou k dispozici v distribučních kanálech společnosti Axis v průběhu února 2009.

Tiskové zprávy

Diskuse