Mobilní telefon pro děti Samsung Tobi

14. 2. 2009 08:23    Rubrika: Tiskové zprávy

To by rády všechny děti!

Mobilní telefon pro děti Samsung Tobi

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

První telefon šitý na míru dětské duši i představám rodičů!

Samsung Electronics Co., Ltd, vedoucí světový výrobce mobilních telefonů a telekomunikačních zařízení, představuje vysouvací telefon Samsung Tobi (S3030) určený pro děti.

„Velice nás zajímal právě tento segment, chtěli jsme připravit telefon zacílený opravdu jen na děti. Ta chvíle je tady, máme připravený telefon, který splní dětem všechna přání, ale myslí i na jejich bezpečí. Příslibem dobré zábavy jsou jak dětské uživatelské rozhraní, tak speciální hry rozvíjející dětské schopnosti, MP3 přehrávač, 1,3 MPx fotoaparát, chatování přes bluetooth, ale také možnost vtisknout telefonu osobitý vzhled. Větší pocit jistoty tak získají děti díky funkcím Falešný hovor, SOS volání a SOS zpráva,“ říká produktový manager telefonů Samsung David Arzt.

Tento telefon konstruovaný speciálně pro potřeby dětí a jejich bezpečnost bude mezi mobilními operátory exkluzivně nabízet společnost Telefónica O2 Czech Republic. Navíc během března získají zákazníci na značkových O2 prodejnách spolu s telefonem předplacenou SIM kartu s kreditem 50,-Kč za jednu korunu. V telefonním seznamu SIM karty, naleznou děti také předvolené číslo Linky bezpečí, kterou podporuje Nadace O2.

„Bezpečnost dětí a jejich edukace v oblasti internetového a mobilního prostředí je důležitou prioritou naší společnosti. Koncepce společensky odpovědné firny je základním pilířem naší strategie. Proto jsme potěšeni, že můžeme do naší nabídky zařadit telefon Samsung Tobi, který splňuje všechny parametry a poskytnout tak rodičům další možnost chránit jejich děti,“ říká Jan Karas, ředitel rezidentního marketingu, společnosti Telefónica O2 Czech Republic.

Bezpečí dětem, rodičům klid na duši
Samsung Tobi je připravený stát se dětem spolehlivou oporou vždy, když se ocitnou v tísnivých situacích bez rodičů.

Funkce SOS zpráva umožní dětem odeslat předvolenou zprávu až na čtyři vybraná telefonní čísla tím, že čtyřikrát rychle stisknou tlačítko hlasitosti.
Díky funkci Falešný hovor mohou děti snadno spustit vyzvánění příchozího hovoru a vyvolat dojem, že jim někdo volá. Fiktivním přijetím hovoru se tak mohou vyhnout případnému nebezpečí.

Prostřednictvím SOS volání je automaticky aktivován hovor na přednastavené telefonní číslo pouhým dlouhým stisknutím tlačítka na boku telefonu.
V případě, že někdo dítěti telefon ukradne a vloží do něj jinou SIM kartu, odešle se opět na předem stanovené číslo upozorňující SMS zpráva. Tuto schopnost má telefon Samsung Tobi díky funkci Mobilní stopař.

Samsung Tobi je vyroben z netoxických barev a nealergických ECO materiálů, takže je vhodný opravdu pro všechny děti.

Zábava a komunikace s kamarády
Samsung Tobi nabízí velký prostor pro zábavu. Děti si jistě rychle oblíbí hudební přehrávač, 1,3 MPx fotoaparát, zajímavé hry nebo možnost vybrat si ze tří variant grafického uživatelského rozhraní (příšerka, sněžný muž, oceán). Chatování přes bluetooth dětem umožňuje být častěji v kontaktu se svými přáteli, aniž by to ovlivnilo peněženky jejich rodičů.

Design odrážející dětské představy
Samsung Tobi přichází na český trh v několika barevných variantách, které si najdou své příznivce jak mezi malými slečnami, tak chlapci. Vložením fotografie nebo obrázku do průhledného krytu na zadní straně si děti mohou vytvořit telefon, který vzhledově naprosto odpovídá jejich představám a vyjadřuje jejich osobnost a styl.

Samsung Tobi s displejem 1,9 palců nabízejícím rozlišení 176 x 220 obrazových bodů dokáže zobrazit 65 000 barev. Interní paměť o velikosti 15MB lze pomocí microSD 8GB.

Samsung Tobi bude na českém trhu k dostání od konce února v rámci open marketu za doporučenou cenu 3 099,- Kč a od začátku března v portfoliu telefonů Telefónica O2 za cenu 3 095,-Kč.

Specifikace Samsung Tobi

Základní: Síť GSM 900/1800/1900
Rozměry 94,7mm x 45,4mm x 17,5mm
Displej 1,9" QCIF 65K
Paměť Vnitřní: 15MB, vnější: až 8GB
Připojitelnost BT v 2.0 + EDR, USB v 2.0 FS
Zákaznická úprava: Změna obrázku zadního krytu
Přátelské uživatelské rozhraní Tři témata: Příšerka, sněžný muž, oceán
Zábava: Odesílání zpráv přes bluetooth
Hudební přehrávač MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA
Fotoaparát 1,3MPx
Bezpečnost: SOS funkce SOS volání, SOS zpráva, Falešný hovor
Ekologické a nealerické materiály Zadní kryt z přírodních materiálů (kukuřičný škrob)
Ostatní: Ukládání zpráv do kalendáře/poznámek

Tiskové zprávy

Diskuse