Nokia a Adobe vytváří fond Open Screen Project

16. 2. 2009 20:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Adobe a Nokia oznamují vytvoření fondu Open Screen Project s vkladem 10 milionů dolarů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Fond Open Screen Project urychlí vývoj bohatého mobilního obsahu, aplikací a služeb

Společnosti Adobe Systems Incorporated a Nokia dnes na veletrhu GSMA Mobile World Congress oznámily zřízení fondu Open Screen Project s vkladem 10 milionů dolarů. Fond pomůže vývojářům připravovat aplikace a služby pro mobilní telefony, stolní počítače a spotřební elektroniku na platformě Adobe Flash®. Aktivita je výsledkem rozsáhlé průmyslové iniciativy Open Screen Project, zahrnující více než dvacet špičkových technologických společností v oboru, která chce nastavit konzistentní provozní prostředí pro prohlížení internetu a jednotlivé aplikace. Předpokládá se, že další společnosti se do iniciativy Open Screen Project připojí v budoucnosti.

„Jsme nadšeni z možností, které vývojářům a návrhářům nabízí fond Open Screen Project po celém světě,“ řekl David Wadhwani, generální manažer a Vice Prezident Platform Business Unit společnosti Adobe. „S více než miliardou mobilních telefonů a přístrojů podporujících Flash, distribuovaných na různých platformách, umožní fond většímu počtu vývojářů nabídnout jejich bohatý obsah a služby mnohem širší skupině uživatelů mobilních telefonů.“

„Fond Open Screen Project povzbudí používání nástrojů společnosti Adobe a současné vývojářské zkušenosti pro vytváření senzačních a unikátních Flash aplikací pro miliony přístrojů Nokia,“ řekl Tero Ojanpera ze společnosti Nokia Services. „Naším cílem je také podpora vývojářů při práci se zdroji či budování povědomí o kreativních možnostech platformy Flash a také přenesení těchto inovativních zkušeností na trh pomocí distribučních kanálů společnosti Nokia.“

Vývojáři jsou vybídnuti k navržení konceptů pro aplikace postavené na Adobe Flash platformě, které budou pracovat na displejích mobilních telefonů, stolních počítačích a přístrojích spotřební elektroniky. Aplikace budou posuzovány podle toho, nakolik jsou inovativní a působivé po stránce uživatelských zkušeností, jak jsou stabilní pro plánovanou implementaci a v jaké míře využívají schopnosti a možnosti přístrojů značky Nokia a platforem Adobe Flash a Adobe® AIR™.

Fond Open Screen Project je společně řízen společnostmi Adobe a Nokia. Projekty schválené pro vývoj budou posuzovány skupinou expertů mobilních a desktopových aplikací partnerů projektu, včetně společností Adobe a Nokia. Mezi vybrané oblasti patří: zábava, sociální sítě, produktivita, hraní, zprávy a informace. Vývojáři si ponechají všechna práva k aplikacím, zatímco společnosti Adobe a Nokia budou mít práva na zhodnocení, testování a propagaci obsahu. Pro více informací a detailů navštivte www.openscreenproject.org.

Open Screen Project, ohlášený v květnu 2008, je navržen pro konzistentní provozní prostředí napříč různými typy displejů. Iniciativa je věnována zprovoznění internetového obsahu, samostatným aplikacím a plnému prohlížení internetu na televizních přijímačích, set top boxech, mobilních zařízeních a dalších přístrojích spotřební elektroniky s výhodou podpory platforem Adobe® AIR™ a Adobe Flash.

Platforma Adobe Flash je de facto standard pro distribuci průlomových aplikací, obsahu a videí na internetu. Flash Player pokrývá přes 98 procent stolních počítačů s přístupem na internet a přes 80 procent on-line videí, která jsou celosvětově sledována za pomoci technologie Adobe Flash. To vše dělá z platformy Flash číslo jedna pro prohlížení videa na internetu. Platforma Adobe Flash Lite poskytuje bohaté zážitky na mobilních zařízeních a ostatních přístrojích spotřební elektroniky a byla do dnešního dne dodána na více než miliardě zařízení. Adobe Flash Player je klíčovým komponentem platformy Adobe Flash, kompletního systému integrovaných nástrojů, struktur, koncových přístrojů a serverů. Pro další informace navštivte www.adobe.com/flashplatform.

Tiskové zprávy

Diskuse