Mobilní telefony Nokia E75 a E55

16. 2. 2009 20:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Pomoc v období recese: nové přístroje řady Eseries pro větší efektivitu

Mobilní telefony Nokia E75 a E55

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Nokia dnes představila dva nové přírůstky do řady Eseries, přístroje Nokia E75 a Nokia E55, které vynikají nejvyspělejším e-mailovým řešením. S integrovanou funkcí Nokia Messaging se snadno dostanete ke světově i lokálně nejznámějším freemailům, stejně tak můžete mít přístup i k více než 90 % světových firemních schránek, a to prostřednictvím služeb Mail for Exchange a IBM Lotus Notes Traveler. Nokia E75 a Nokia E55 tak nastavují nová měřítka pro vysokou výkonnost mobilních přístrojů.

„Vzhledem ke stále se prohlubujícímu zpomalení ekonomik společností se čím dál více sledují náklady a přínosy technologií, a e-mail tak bude nejdůležitějším nástrojem pro efektivní a produktivní chod firem. Účinnost přitom nespočívá čistě ve snížení nákladů – jde o to, že méně někdy znamená více, a je dobré se zaměřit na to, co je opravdu důležité. Přístroje Nokia E75 a Nokia E55 mají obrovský obchodní význam, neboť umožňují přímý přístup k serverům Microsoft Exchange a Lotus Notes, což lidem může uspořit až třetinu provozních nákladů, protože zde není potřeba nákupu dalšího softwaru, dalších serverů ani datových plánů,”“ říká Kai Oistamo, výkonný vicepresident společnosti Nokia.

Není už nutné zapínat počítač jen pro přečtení e-mailů, protože Nokia E75 nabízí rozšířené uživatelské rozhraní a sadu nástrojů, včetně podpory složek a HTML, a také třídění e-mailů podle data, odesílatele a velikosti. Kvůli lepší práci s e-maily Nokia E75 nabízí 2,4palcový displej, který je významně vylepšen oproti předchozím e-mailovým klientům. Hlavní předností práce s e-maily je přístup v reálném čase ke kalendáři, kontaktům a úkolům, stejně jako schopnost stáhnout a upravit přílohy ve formátech Word, Excel, PowerPoint nebo PDF. „U modelu Nokia E75 jsme se hodně inspirovali naším prvním minikomunikátorem, kterým byla Nokia 9300,“ dodává Oistamo. „Majitelé přístroje Nokia 9300 oceňovali plnohodnotnou klávesnici pro psaní zpráv, ale stejně tak velmi často používali i běžnou klávesnici na přední straně přístroje. U Nokia E75 jsme se drželi těchto základních vlastností, zároveň jsme významně vylepšili všechny funkce a udělali jsme přístroj maximálně kompaktní a použitelný, jak jen to bylo možné.“

Rozměry přístroje Nokia E55 jsou inspirovány nejúspěšnějším modelem řady Eseries, a to Nokia E71, ale telefon je dokonce ještě tenčí. S kompaktní QWERTY klávesnicí a přístupem k e-mailu jedním stiskem tlačítka je čtení, organizace a odpovídání na zprávy rychlé a jednoduché. Výrazně se zlepšila také kvalita hovoru díky nové funkci rušení okolního hluku. Použití baterie s velkou kapacitou znamená, že telefon Nokia E55 nabízí v ideálních podmínkách téměř měsíc výdrže v pohotovostním režimu, a vy už tak nezmeškáte žádné hovory ani schůzky i v případě, že zapomenete nabíječku doma.

„S přístrojem Nokia E55 je obsluha e-mailů snadná a přitom kapesní, jak jen to je možné,“ pokračuje Oistamo. „Při testech kompaktní QWERTY klávesnice modelu Nokia E55 bylo prokázáno, že je rychlejší na naučení a snazší na použití než standardní telefonní klávesnice.“

Jak Nokia E75, tak i Nokia E55 vyniká mezi konkurenty díky integraci služby OVI. S aplikací Nokia Mapy a asistovanou GPS nabízejí tyto přístroje perfektní navigaci od křižovatky ke křižovatce. Výborné herní zážitky získá uživatel díky N-Gage platformě. Bohaté možnosti služby OVI vyzdvihují tyto telefony v jejich kategorii. Navíc důležité soubory uložené doma či v práci v počítači lze dálkově obsluhovat a sdílet se službou Files on Ovi, která je také obsažena v Nokia E75.

„V roce 2008 se prodalo přes 10 milionů kusů přístrojů řady Eseries. A načasování nemohlo být lepší, v tomto období firmy hledají způsoby, jak snížit náklady a vynaložené finanční prostředky. Proto počet přístrojů s přímým přístupem k e-mailu v řadě Nokia nadále roste. Nokia chce navázat na předchozí úspěchy i v letošním roce právě s novými modely Nokia E75 a Nokia E55,” říká Ben Wood, senior analytik společnosti CSS Insight.

Nokia E75 bude v prodeji od března za předpokládanou cenu 375 eur bez daní a dotací, Nokia E55 by se pak měla začít prodávat ve druhém čtvrtletí roku 2009 za odhadovanou cenu 265 eur bez daní a dotací.

Více informací a fotografie v tiskové kvalitě naleznete na www.nokia.com/press/.

Tiskové zprávy

Diskuse