Nokia Navigator

16. 2. 2009 19:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Poslední novinky představují to nejlepší, co mohou Nokia Mapy nabídnout

Nokia Navigator

První telefon Nokia Navigator se objevil před dvěma lety a od té doby společnost Nokia stále zlepšuje a aktualizuje své navigační služby. Nyní Nokia představuje nejnovější model z této řady: Nokia 6710 Navigator. Další představenou novinkou je Nokia 6720 classic, navazující na tradice Nokia telefonů klasické konstrukce, jež vynikají ve všech oblastech.

„Navigační řešení, které představuje Nokia 6710 Navigator, nabídne vše, co uživatelé očekávají od specializované GPS navigace, navíc s výhodami mobilních přístrojů sdružujících v sobě multimediální a komunikační funkce,“ říká Markku Suomi, Vice President společnosti Nokia. Toto řešení zahrnuje nejnovější vývoj v mapovém softwaru s automobilovou a pěší navigací, kompletní regionální mapy a hardwarové prvky, jako jsou vyhrazená navigační klávesa, dotyková lišta pro snadné přibližování mapy a velký displej optimalizovaný pro prohlížení ve venkovním prostředí. „Soustředíme se především na to, aby použití navigace bylo jednoduché a efektivní, jak jen to jde, což znamená, že licence k GPS hlasové navigaci jsou předinstalované a připravené ihned po zapnutí Navigatoru,“ pokračuje Suomi.

Nedávné propojení aplikace Nokia Mapy se službou OVI umožňuje uživatelům naplánovat si trasy doma na svém PC a synchronizovat je s mobilním přístrojem. Navíc Nokia Mapy byly aktualizovány a zahrnují celou řadu nových funkcí, jako jsou letecké snímky s vysokým rozlišením, 3D objekty ve 216 městech, terénní mapy, dopravní a bezpečnostní upozornění, návody a informace o počasí, stejně jako nový přehled průběhu trasy při automobilové navigaci od křižovatky ke křižovatce. Obě nová zařízení obsahují kompas, pracující ve spojení s novými funkcemi aplikace Nokia Mapy. Tím se zásadně zlepšuje orientaci při pěší navigaci.

V balení nechybí držák do auta Nokia CR-111, který uchytí telefon Nokia 6710 Navigator jednoduše ve vozidle a vytváří tak ideální řešení pro automobilovou navigaci. Pro ty, kteří chtějí něco výjimečného, představila Nokia handsfree sadu, Nokia HF-310, která se může pochlubit vysokou kvalitou hovoru s funkcemi odstranění šumu a snížení hluku. Tuto handsfree je možné použít v autě nebo v kanceláři, její instalace je snadná díky třem různým upevňovacím prostředkům.

Pro doplnění skvělých mapových možností Nokia 6710 Navigator i Nokia 6720 classic nabídnou vylepšený design s mírně zakřiveným tvarem a měkkou dotykovou plochou, který poskytuje příjemné ovládání. Díky novému tvaru je držení při fotografování s 5megapixelovým fotoaparátem s optikou Carl Zeiss a duálním LED bleskem jednodušší. "Díky vysoké kvalitě fotoaparátu a GPS schopnostem obou zařízení je přidávání přesné GPS polohy do pořízené fotografie snadnější než kdy jindy," pokračuje Suomi.

Nokia 6720 classic nabídne nejlepší zvuk, zaoblený tvar, který přesně padne uživatelům na tvář, a nechybí ani nové účinné rušení hluku. Tato vlastnost, která se poprvé objevuje u modelu Nokia 6720 classic, výrazně zlepšuje kvalitu hlasu díky odstranění okolního hluku. Samozřejmě všechny ostatní funkce jsou snadno přístupné díky mnohadenní výdrži baterie v pohotovostním režimu, vysoké rychlosti připojení k internetu a také TV výstupu pro prohlížení fotografií a videí na televizní obrazovce.

Nokia 6720 classic by měla přijít na trh ve druhém čtvrtletí roku 2009 za odhadovanou maloobchodní cenu 245 eur bez daní a dotací. Nokia 6710 Navigator se pak připojí ve třetím čtvrtletí s odhadovanou maloobchodní cenou 300 eur bez daní a dotací.