microSDHC Kingston s kapacitou 16 GB

17. 2. 2009 09:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Digital představuje kartu microSDHC s kapacitou 16 GB

microSDHC Kingston s kapacitou 16 GB

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Karty s větší kapacitou nabízejí všestrannější možnosti rozšíření digitálního obsahu

Kingston Digital, Inc., která zajišťuje výrobu a distribuci pamětí typu flash a je dceřinou firmou společnosti Kingston Technology Company, Inc., dnes oznámila uvedení flash paměťových karet microSDHC s kapacitou 16 GB určených pro použití v mobilních telefonech. Karty se zvýšenou kapacitou nabízejí větší možnosti pro ukládání dat v moderních mobilních telefonech a dalších digitálních zařízeních a jsou novým přírůstkem do rodiny karet microSDHC, která v současné době nabízí produkty s kapacitami 4 a 8 GB.

„Rozšířené funkce nejnovějších mobilních telefonů pomohly rozdmýchat a zvýšit chuť spotřebitelů mít po ruce větší objemy digitálního obsahu,“ řekla Wendy Lecotová, ředitelka obchodního rozvoje pamětí typu flash společnosti Kingston Digital. „Současný mobilní životní styl využívá telefony z velké části jako přehrávače multimédií a digitální fotoaparáty. Paměťová karta Kingston® microSDHC s kapacitou 16 GB boří bariéru danou omezeními vnitřní paměti telefonů nebo jiných zařízení a dává uživatelům prostor pro uložení ještě většího počtu fotografií, skladeb, her a videoklipů.“

Na paměťovou kartu Kingston 16 GB microSDHC je možné uložit přes 3.000 digitálních skladeb*, více než 9.000 snímků z fotomobilu s rozlišením 5 megapixelů** nebo až 16 hodin videozáznamu*** a nabízí tak nejpraktičtější způsob pro ukládání, přesouvání a přehrávání digitálního obsahu – stačí využít slot pro paměťové karty v mobilních telefonech. Novější modely mobilních telefonů od výrobců jako například LG, Motorola, Nokia, RIM a Sony Ericsson ukládání dat na externí paměťové karty s kapacitou 16 GB podporují.
Výrobcem doporučená maloobchodní cena paměťové karty Kingston 16 GB microSDHC (označení modelu v katalogu Kingston: SDC2/16GB) je 1529 Kč s DPH. Pro Slovenskou republiku je výrobcem doporučená maloobchodní cena stanovena na 45 €.

Přestože fyzické rozměry karet microSDHC jsou identické s původními kartami microSD, lze je použít pouze v hostitelských zařízeních, která formát microSDHC podporují – a nejsou zpětně kompatibilní se zařízeními nebo čtečkami pro standardní formát karet microSD.

Vlastnosti a přednosti paměťových karet microSDHC s kapacitou 16 GB
• Standardizace: specifikační standardy SD Card Association verze 2.00
• Všestrannost: s příslušným adaptérem je lze použít jako karty SDHC plné velikosti
• Kompatibilita: pouze s hostitelskými zařízeními/čtečkami, jež podporují formát SDHC
• Souborový systém: FAT 32
• Spolehlivost: doživotní záruka

Technické údaje paměťových karet microSDHC s kapacitou 16 GB
• Kapacita†: 16 GB
• Rozměry: 11 mm x 15 mm x 1 mm (0,43″ x 0,59″ x 0,039″)
• Třída rychlosti přenosu dat: Class 2 – zaručená minimální stálá rychlost přenosu dat 2 MB/s
• Provozní teplota: -25° C až 85° C (-13° F až 185° F)
• Teplota pro uskladnění: -40° C až 85° C (-40° F až 185° F)
• Hmotnost: 1,4 g (0,05 oz)

* Přibližný počet skladeb. Předpokládá se, že jedna skladba má velikost 4 MB. Výsledky se mohou lišit v závislosti na použité kompresi a zařízení.
** Přibližný počet fotografií ve standardním formátu JPEG. Předpokládá se, že jedna fotografie má velikost 5 MB. Velikost JPEG souborů se může lišit v závislosti na modelu fotoaparátu a výchozím nastavení a dále podle uživatelem zvoleného rozlišení a nastavení režimu komprese. Některá hostitelská zařízení nemusejí podporovat všechny uvedené kapacity pamětí typu flash.
*** Přibližná délka videozáznamu. Předpokládá se formát MPEG1 a datový tok 1,5 Mbps. Výsledky se mohou lišit v závislosti na použité kompresi obrazu.
† Část z uvedené kapacity je využita pro formátování a další funkce a není proto k dispozici pro ukládání dat. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese: www.Kingston.com/flash_memory_guide.

Tiskové zprávy

Diskuse