Microsoft usnadňuje užívání Office na mini noteboocích bez optické mechaniky

18. 2. 2009 13:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft usnadňuje užívání Office na mini noteboocích bez optické mechaniky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Až 70 procent všech dnes prodávaných netbooků nabídne zkušební verzi Microsoft Office 2007

Netbooky, známé též jako mini notebooky či sub notebooky, které jsou určené především pro práci s internetem a dokumenty, jsou stále populárnější i v České republice. Díky svým rozměrům i nízké ceně jsou ideální pro studenty, kterým nahrazují sešity a poznámkové bloky. Pro dokonalé využití potenciálu netbooků nabízí Microsoft se svými partnery majitelům těchto počítačů snadný způsob, jak i bez optické mechaniky využívat sadu kancelářských aplikací Microsoft Office ve verzi pro studenty a domácnosti. Zkušební verzi Microsoft Office obsahuje přibližně sedmdesát procent netbooků, které míří na trh.

„Pro majitele netbooků bez CD/DVD mechaniky může být obtížné doinstalovat všechny aplikace, které potřebují. Proto jim ve spolupráci s výrobci netbooků nabízíme předinstalovanou zkušební verzi Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti, kterou lze následně převést na plnohodnotnou verzi,“ říká Aleš Růžička, manažer divize Information Worker společnosti Microsoft.

Všichni na jedné lodi

Netbooky s předinstalovanou sadou aplikací Microsoft Works doplněnou o zkušební verzi Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti nabízejí nebo se chystají nabízet téměř všichni významní výrobci netbooků:

Acer – Netbooky Acer Aspire One nabízejí uživatelům Works se zkušební verzí Microsoft Office již od září roku 2008.

Asus – Asus připravuje netbooky Eee vybavené sadou aplikací Microsoft Works se zkušební verzí Microsoft Office.

HP – Microsoft Works s předinstalovanou zkušební verzí Microsoft Office se na počátku jara 2009 dočkají také uživatelé netbooků HP Mini, HP nabídne tento softwarový balíček na všech svých nových netboocích.

Lenovo – Společnost Lenovo představila první netbooky IdeaPad, které svým majitelům nabídnou Microsoft Works se zkušební verzí Microsoft Office.

Toshiba – Toshiba nabízí Works se zkušební verzí Microsoft Office na všech netboocích prodávaných v regionu EMEA, tedy i v České republice.

„Netbooky jsou nejrychleji rostoucím segmentem trhu s notebooky a zákazníci si vybírají i podle softwarového vybavení. Věříme, že zkušební verze Microsoft Office umožní našim zákazníkům dostat z našich netbooků maximální užitek,“ říká Vít Urban, Business Unit Manager Consumer Products ze společnosti Acer.

Z krabice do netbooku

Výhodou předinstalované zkušební verze aplikace Microsoft Office je snadný přechod na plnou verzi pro zákazníky, kteří nemají ve svém netbooku CD/DVD mechaniku. Stačí pouze zadat instalační klíč z krabice se softwarem do dialogového okna již předinstalované sady Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti, a tím dojde k převedení zkušební verze na verzi plnou.

Uživatelům netbooků bez předinstalovaného balíčku Microsoft Office nabízí společnost Microsoft možnost stažení instalačního souboru Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti ze stránek www.getmicrosoftoffice.com, a to včetně české jazykové verze. Další možnosti stažení jsou pak z portálů www.officedomu.cz, www.stahuj.cz a www.slunecnice.cz. Při běžném připojení přes ADSL nebo kabelový internet by doba stahování neměla přesáhnout 20 minut.

Tiskové zprávy

Diskuse