Mobilní telefon Nokia N86 8M

18. 2. 2009 10:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Zachyťte váš život detailněji fotomobilem Nokia N86 8MP

Mobilní telefon Nokia N86 8M

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia si dala za cíl vytvořit co nejlepší mobilní přístroj pro fotografování. Spojila širokoúhlý objektiv Carl Zeiss s 8MP snímačem a výsledkem je kvalita snímků srovnatelná s digitálním fotoaparátem. Nokia N86 8MP je navržena pro kvalitní snímání nejen při jasném světle, ale i za šera a navíc je optimalizována pro natáčení videa i fotografování. Její vysokorychlostní připojení zajišťuje snadné a pohodlné sdílení. Nokia N86 8MP bude v prodeji ve druhém čtvrtletí roku 2009 za předpokládanou cenu 375 eur bez daní a dotací.

“Lidé chtějí mobilní fotoaparáty, které produkují skvělé snímky za všech světelných podmínek,” říká Juha-Pekka Sipponen, ředitel divize Nseries. “To je důvod, proč fotografická clona telefonu Nokia N86 8MP je srovnatelná s jednoúčelovým fotoaparátem vysoké kvality. Ať se jedná o běh s býky v Pamploně nebo o panoramatický západ slunce nad Sydney, Nokia N86 8MP vždy pořídí brilantně čistý snímek s údajem o geografické poloze. Snímek pak může být ihned odeslán na internetové sociální sítě nebo na servery pro sdílení fotografií, jako jsou Share on Ovi nebo Flickr.”

Nokia N86 8MP nabízí snadné ovládání pro nováčky, na druhou stranu možnosti novinky výrazně zapůsobí i na zkušené fotografy. Výbava obsahuje širokoúhlý objektiv Carl Zeiss Tessar, automatickou redukci rozmazání u pohybujících se objektů a variabilní clonu pro super ostré fotografie v měnících se světelných podmínkách. Rychlá mechanická uzávěrka zabezepčí majitelům bleskové pořízení snímků, zatímco dvojitý LED blesk je dostatečně výkonný pro pořízení vynikajících video záběrů.

“Pokud mají být výsledkem nejlepší digitální fotografie, záleží především na kvalitě objektivu a snímače, než jen na počtu megapixelů. Nokia N86 8MP je první mobilní přístroj s proměnnou clonou, která ve spojení s obejktivem Carl Zeiss zajišťuje vynikající výsledky. Nikdy nebylo jednodušší zachytit důležité okamžiky v tak výborné kvalitě, ” říká Helmut Heier ze společnosti Carl Zeiss.

Každý detail novinky Nokia N86 8MP byl navržen s jasným zřetelem na fotografování, včetně 8GB paměti, do které se vejde až 4000 fotografií (paměť lze rozšířit s pomocí paměťové karty microSD 16 GB až na celkovou velikost 24 GB), ostrým OLED displejem, který kryje nepoškrabatelné sklo, nebo přehledným managementem pro archivaci fotografií. V neposlední řadě i plnou synchronizací s osobním počítačem a připojením k běžnému televizoru pro prohlížení fotografií.

Nokia N86 8MP bude dodávána s poslední verzí programu Nokia Maps a s plnou integrací platformy Ovi, což dodává fotografiím a videím mnohem větší osobní rovinu. Lidé mohou sdílet svoji polohu a podělit se tak o své osobní a společenské zážitky, jako jsou fotografie označené geotaggingem. Nokia N86 8MP přichází se zabudovaným kompasem, dále nabízí hlasovou a pěší navigaci, aby zanícení fotografové neztratili cestu při zachycování života prostřednictvím objektivu fotoaparátu.

Multimediální funkce – hudba, hry, video

Nokia N86 8MP s integrovaným stojánkem je ideální přístroj pro sledování videa a hraní her. Každá Nokia N86 8MP dokáže nepřetržitě přehrávat hudbu až 25 hodin na jedno nabití baterie, kterou si navíc můžete skvěle užít prostřednictvím dnes představeného Bluetooth Stereo Headsetu Nokia BH-214. Uživatelé mohou snadno vytvářet své hudební sbírky z milonů skladeb a dostupných na Nokia Music Store.

Tiskové zprávy

Diskuse