Digitální fotoaparáty SONY Cyber-shoty

18. 2. 2009 10:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové barevné a elegantně štíhlé fotoaparáty nabízí možnost natáčení videoklipů v HD rozlišení

Digitální fotoaparáty SONY Cyber-shoty

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Cyber-shot T900 a T90
• Elegantní, ultratenký design (15,1mm* T900, 13,9mm* T90)
• 12,1 efektivních megapixelů
• 3,5palcový širokoúhlý dotykový LCD displej Xtra Fine (T900) / 3,0palcový širokoúhlý dotykový LCD displej Clear Photo Plus (T90)
• Objektiv Carl Zeiss s 4x optickým zoomem
• Záznam videa ve formát 720p HD
• Optický stabilizátor SteadyShot
• Zdokonalená technologie detekce obličeje a detekce úsměvu
• *v nejtenčím místě

Cyber-shot W290, W270 a W230
• 12,1 efektivních megapixelů
• Objektiv Carl Zeiss s 5x optickým zoomem a 28mm širokoúhlým záběrem (W230: 4x/30mm)
• Záznam videa 720p HD (neplatí pro W230)
• Optický stabilizátor SteadyShot
• Zdokonalená technologie detekce obličeje a detekce úsměvu

Cyber-shot H20
• 10,1 efektivních megapixelů
• Objektiv Carl Zeiss s 10x optickým zoomem
• Záznam videa 720p HD
• Optický stabilizátor SteadyShot
• Zdokonalená technologie detekce obličeje a detekce úsměvu

Cyber-shot S980 a S930
• 12,1 efektivních megapixelů (10,1 megapixelů u S930)
• Objektiv se 4x optickým zoomem (3x optický zoom u S930)
• Stabilizátor SteadyShot
• Zdokonalená technologie detekce obličeje

Nové modely řady digitálních fotoaparátů Cyber-shot pro letošní sezónu vypadají stejně dokonale jako jimi pořízené snímky. Navíc s nimi lze nově pořídit i videozáznam v rozlišení 720p HD.

Pro ty, kdo mají rádi barvy a styl i u nejmodernějších technologií, jsou určeny modely Cyber-shot T900 a T90 s ultratenkým tělem a velkým dotykovým displejem. Uživatelům nabízejí záznam videa v HD a kvalitní objektiv Carl Zeiss s 4násobným optickým zoomem. Nové pokročilé modely Cyber-shot W290 a W270, mají objektiv stejně kvalitní a optický zoom dokonce 5násobný s 28mm širokoúhlým záběrem. Stejně jako s modely řady T s nimi můžete pořídit videozáznam ve vysokém rozlišení.

Praktický Cyber-shot H20 je z celé řady nových modelů jediný, který se vyrábí pouze v jednom barevném (černém) provedení. Fotografovaný objekt však dokáže zvětšit dokonce 10násobně.

Cenově nejdostupnější z celé kolekce jsou snadno ovladatelné modely S980 a S930. Stejně jako ostatní fotoaparáty Cyber-shot jsou vybaveny funkcemi detekce obličeje nebo stabilizátor obrazu SteadyShot pro ostřejší snímky v každé situaci.

Cyber-shot™ T900 a T90
Odvážný ultratenký design a přitažlivé barvy zajistí nové řadě Cyber-shot T pozornost, kterou si právem zaslouží. T900 má tloušťku pouhých 15,1 mm* a lze si ji pořídit ve stříbrném, černém, červeném a bronzovém provedení. Ještě tenčí T90 (pouhých 13,9 mm*) je nabízena ve více barevných variantách (stříbrná, černá, hnědá, růžová nebo modrá).

Oba modely řady T se snadno ovládají. 3,5palcový širokoúhlý dotykový LCD displej Xtra Fine (T900) zajišťuje detailní zobrazení snímků i pohodlné ovládání funkcí a nastavení fotoaparátu. Nový režim Intelligent Auto ovládání ještě více usnadňuje. Jeho pomocí Cyber-shot automaticky analyzuje scénu i fotografovaný objekt a optimalizuje nastavení pro dosažení co nejlepšího výsledku. Výkonný obrazový procesor BIONZ se stará o kvalitní snímky s nízkou hladinou šumu v jakékoli situaci, ať už se jedná o fotografie z dovolené, záběry plné akční zábavy nebo o náladové interiéry a málo osvětlené scény.

Optický stabilizátor SteadyShot zajistí ostré a jasné snímky při fotografování z ruky i za zhoršených světelných podmínek. Zdokonalená funkce detekce obličeje (Face Detection) a automatická detekce úsměvu (Smile Shutter) navíc zaručí kvalitu i u portrétových fotografií.

A když zapomenete videokameru? Žádný problém! Nová funkce záznamu videa v rozlišení 720p HD nabízí možnost fotoaparátem natočit videoklipy se snímkovou frekvencí 30 fps. Na 4GB paměťovou kartu MemoryStick™ můžete uložit až 60 minut kvalitního HD videa se stereo zvukem. Zachytíte tak například nejdůležitější momenty z vašeho víkendového výletu. Až budete zpátky doma, jednoduše připojíte Cyber-shot T900 nebo T90 k jakémukoli HD televizoru a můžete si prohlížet svá videa i fotografie.
Technologie BRAVIA Sync usnadňuje ovládání prezentace videa a fotografií na obrazovce pomocí dálkového ovladače vašeho televizoru BRAVIA.

Cyber-shot™ W290 a W270
Modely Cyber-shot W290 a W270 pro náročnější zájemce se vyrábí v elegantních módních barvách. Jejich dokonalý vzhled ukrývá pokročilé a zároveň snadno ovladatelné funkce.

28mm širokoúhlý objektiv Carl Zeiss s 5násobným optickým zoomem vám umožní fotografovat nejjemnější detaily, panoramatické krajiny stejně jako bujaré večírky s přáteli.

Výkonný obrazový procesor BIONZ se stará o 12,1megapixelové snímky s nízkou hladinou šumu a krátkou dobou odezvy během fotografování. Optický stabilizátor SteadyShot v kombinaci s vysokou citlivostí (ISO3200) snižuje účinky chvění aparátu/ruky, zejména za soumraku nebo ve špatně osvětlených interiérech.

Zdokonalená funkce detekce obličeje (Face Detection) a úsměvu (Smile Shutter) vám usnadní pořízení přirozených a bezprostředních portrétů jednotlivců i skupin. Velký 3palcový displej Clear Photo LCD Plus (W290) jasně zobrazí vaše fotografie a HD videoklipy i za jasného okolního osvětlení. Režim Intelligent Auto navíc dokáže optimalizovat nastavení pro libovolnou fotografovanou scénu.

Řada Cyber-shot W je spojením dokonalé obrazové kvality a praktických, snadno ovladatelných funkcí. Můžete s ní stejně jako s modely řady T natáčet kvalitní videoklipy v HD rozlišení (720p) navíc se stereo zvukem pro promítání na vašem HD televizoru.

V nabídce je také model W230 ve čtyřech atraktivních barevných provedeních (stříbrná, černá, červená a modrá), s kvalitním rozlišením 12,1 megapixelů, objektivem se 4násobným optickým zoomem, optickým stabilizátorem SteadyShot a velkým 3palcovým displejem Clear Photo LCD Plus.

Ke všem těmto novým fotoaparátům je dodáván software Picture Motion Browser 4.0. Jedná se o nejnovější verzi programu pro správu snímků, která zjednodušuje třídění, prohlížení a vyhledávání fotografií a videoklipů uložených v počítači. K dispozici je také široká nabídka volitelného příslušenství.

Tři typy měkkých pouzder, která chránících fotoaparát proti škrábancům a prachu, jsou další nabízenou novinkou. Prvním z nich je pouzdro z pravé kůže ve čtyřech barvách (černá, červená, hnědá a bílá) – LCS-CSVA. Druhé pouzdro z tlačené kůže má jiný tvar a také čtyři barevná provedení (černá, modrá, zelená a růžová) – LCS-CSVB. Poslední je měkké pouzdro v šesti barevných variantách (černá, zelená, stříbrná, růžová, hnědá a modrá) – LCS-CSVC.

Nově vyvinutá GPS jednotka GPS-CS3KA dokáže ke snímkům ve fotoaparátu Cyber-shot™ přidat zeměpisné údaje z místa, kde byly pořízeny („geotag“). Ty je potom možno využít k prohlížení na mapě pomocí programu Google Earth™ a pro sdílení fotografií na nejrozšířenějších internetových stránkách. Zlepšením oproti předchozímu modelu je vyšší citlivost, vestavěná paměťová karta, SD slot a LCD displej usnadňující používání.

Cyber-shot™ S980 bude k dostání od konce března 2009, W290 a W270 od dubna 2009, W230 od dubna, T90 od května 2009, S930 od poloviny dubna 2009 a H20 koncem léta 2009. T900 nebude na českém trhu k dispozici.

Tiskové zprávy

Diskuse