T-Mobile a Nokia spolupracují na otevření společného trhu

19. 2. 2009 19:54    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Mobile a Nokia spolupracují na otevření společného trhu pro mobilní obsah a internetové služby

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia a T-Mobile dnes oznámily plány na společnou podporu pro widgety, aplikace a další obsah poskytovaný zákazníkům se snadným přístupem k celé řadě internetových služeb. Uživatel si může prohlížet a stáhnout widgety nejen z T-Mobile widget galerie, ale také z Nokia OVI Store pomocí T-Mobile web'n'walk widget platformy. Sjednocený trh bude k dispozici v průběhu druhého pololetí 2009 na hlavních trzích založených na platformě Nokia Series 40.

T-Mobile web'n'walk widget platforma bude podporována v telefonech Nokia Series 40, což jsou v dnešní době nejvíce prodávané přístroje v Evropě. Sučasně budou existovat i widgety založené na Javě.

Tato spolupráce uvede novou web'n'walk widget platformu na světový trh a otevře dlouhý řetězec aplikací a služeb z Nokia Ovi Store a T-Mobile widget gallery.

„T-Mobile a Nokia sdílejí společnou vizi v nabízení bezkonkurenčního mobilního internetu pro své zákazníky. Spolupráce naší widget galerie s Nokia OVI Store zaručuje zákazníkům přístup k rozsáhlému spektru zajímavých a důležitých internetových služeb, které mohou upravit podle svých osobních preferencí,“ řekl Rainer Deutschmann, Senior Vice President divize Mobilního internetu společnosti T-Mobile International.

„Přístroje Nokia Series 40 nabízejí významnou platformu pro dodání zážitků z OVI Store, a jakmile OVI Store bude k dispozici, budete se moci těšit na relevantní obsah, který bude záležet jen na vás,“ řekl Urpo Karjalainen, Senior Vice President, Operator Channels ve společnosti Nokia. „Jsme rádi, že můžeme být partnery s T-Mobile na dosud nejzajímavějším projektu mobilního internetu pro masový trh.“

T-Mobile dnes představenou widget platformou přiblížil internet ještě více svým zákazníkům. Spuštění na jaře poskytne uživatelům rychlý přístup k oblíbeným internetovým službám prostřednictvím widgetů a aplikací přímo z pohotovostní obrazovky jejich telefonu.

Včera představený Nokia Ovi Store bude nabízet spotřebitelům relevantní a cílený obsah prostřednictvím jejich sociálních vztahů a fyzického umístění. Poskytovatelé obsahu, vývojáři a současní vývojáři na Nokia Forum se mohou přihlásit na Publish.Ovi.com, aby jejich aplikace byly jako první distribuovány prostřednictvím OVI Store. Všeobecná služba OVI Store bude pro spotřebitele k dispozici na počátku května. Společný trh s T-Mobile pak bude dostupný v průběhu druhého pololetí roku 2009.

Tiskové zprávy

Diskuse