McAfee - kybernetičtí podvodníci si oblíbili film Duel Frost/Nixon

20. 2. 2009 19:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Kybernetičtí podvodníci si oblíbili film Duel Frost/Nixon

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Možná, že film Milionář z chatrče (Slumdog Millionaire) získá v neděli Oskara, ale kybernetičtí podvodníci si mnohem více oblíbili film Duel Frost/Nixon (Frost Nixon).
K tomuto závěru dospěla společnost McAfee, která se specializuje na otázky internetové bezpečnosti.

Hledat řetězec Frost Nixon je ze všech názvů filmů nominovaných na Oskara nejriskantnější. Obecně lze ale říci, že vyhledávat informace o všech letos nominovaných filmech představuje pro bezpečnost počítače značné riziko. Původci internetové kriminality na zájem uživatelů o nominované filmy, související obrázky, spořiče obrazovky i všemožné zákulisní informace evidentně sázejí a vytvořili velké množství webů, které vypadají jako legitimní servery.

Fanoušci, kteří například pátrají po Kate Winslet, hvězdě z filmu Předčítač (The Reader) a mají zájem o její fotografie (a spořiče obrazovky s nimi), mají až 20% pravděpodobnost, že odkaz z vyhledávače povede na server, jenž bude představovat riziko pro jejich PC. Tyto servery se pokouší do počítače nainstalovat spyware, adware, viry nebo jiný malware, snaží se o phishing a zasílání spamu.

Pokud vás zajímají nejrůznější informace (včetně těch neoficiálních) týkající se letošních cen Oskar a nominovaných filmů, ale chcete se vyhnout souvisejícímu riziku, stáhněte si aplikaci SiteAdvisor od společnosti McAfee. Tato zdarma dostupná aplikace automaticky vyhodnocuje webové servery z hlediska jejich nebezpečnosti a automaticky varuje uživatele před potenciálními hrozbami.

Největší hrozbu z hlediska letošních nominací představují při vyhledávání na Internetu:

- Nejnebezpečnější herec: Brad Pitt
- Nejnebezpečnější herečka: Kate Winslet
- Nejnebezpečnější vedlejší role: Philip Seymour a Penelope Cruz
- Nejnebezpečnější film: Duel Frost/Nixon (Frost Nixon)

Tiskové zprávy

Diskuse